De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van donderdag, 23 maart 2006.

Bijschriftdonderdag, 23 maart 2006

Vrijmoedig

Door Jezus Christus mogen we elke bescheidenheid laten varen.

Economiedonderdag, 23 maart 2006

Ontslag dreigt voor tientallen bij Vos Transport

Surhuisterveen – Bij Vos Logistics dreigen de komende maanden tientallen banen verloren te gaan. Zaterdag komen de leden van FNV bij elkaar om te praten over een aantal scenario’s over de toekomst van het bedrijf. Volgens FNV-bestuurster Wieke Berends zijn stappen nodig om het bedrijf te redden. ,,Als we niks doen komt het niet goed.” Op de inhoud van de verschillende scenario’s wil ze nog niet ingaan.

Economiedonderdag, 23 maart 2006

Bedrijvencontactdagen trekken 22.052 bezoekers

Leeuwarden – De Bedrijvencontactdagen hebben gisteren en eergisteren 22.052 bezoekers getrokken. Dat heeft organisator W. van Muylwijck vanochtend meegedeeld. Het aantal ligt daarmee iets boven de aantallen van de afgelopen jaren. Het evenement is alleen bedoeld voor zakelijke bezoekers van bedrijven en overheden die zich presenteerden op de beurs. Zevenhonderd standhouders waren op de beurs aanwezig.

Economiedonderdag, 23 maart 2006

Noorden kan drager worden kenniseconomie

Amsterdam - De drie noordelijke provincies en Overijssel kunnen uitgroeien tot dragers van de Nederlandse kenniseconomie. Tot die conclusie komen economen van ABN AMRO in het rapport Tussen Wadden en Wierden, een wereld te winnen! dat gisteren is aangeboden aan Bernard Wientjes, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, tijdens een seminar in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle.

Hoofdartikeldonderdag, 23 maart 2006

Water bestrijden…

In augustus 2004 viel er, op een warme zomerdag, zomaar 100 millimeter neerslag in Fryslân. Tien centimeter regen binnen een etmaal - wanneer dat in dertig dagen valt, spreken we al van een natte maand. De gevolgen van die augustusregen waren navenant: volle kelders, blanke winkelvloeren, akkers die langer dan twee dagen onder water stonden en daardoor een verloren aardappeloogst.

Regiodonderdag, 23 maart 2006

Waterzappen, bezinnen en ontzorgen in Fryslân

Leeuwarden – Met Great Sand Reef, waterzappen, bezinningstoerisme en ontzorgingsdiensten moeten duizenden nieuwe toeristen naar Fryslân worden gehaald. Dat vinden tenminste Gedeputeerde Staten van Fryslân. Naar aanleiding van een tussentijdse evaluatie van de provinciale beleidsnota Recreatie en toerisme 2002-2010 is er een lange lijst gemaakt van actiepunten.

Regiodonderdag, 23 maart 2006

‘Zuidwesthoek is nu te doods’

Balk - De Zuidwesthoek van Fryslân moet veel meer allure krijgen. Zonder grootschalige projecten en initiatieven op toeristisch en cultuurhistorisch gebied komen er geen nieuwe bewoners naar de regio. Dat stelt de gemeente Gaasterlân-Sleat in het gebiedsontwikkelingsplan Het Blauwe Hart.

Regiodonderdag, 23 maart 2006

‘Blijf jezelf tegen de stroom in’

Leeuwarden – Het is heel makkelijk om je te laten opjutten. Om je bang te laten maken door overheids- en mediaberichten over moslims en terrorisme. Maar het is de uitdaging om juist tegen de stroom in, jezelf te blijven. Passagevrouwen kunnen elkaar en de samenleving helpen in contact te komen met anders denkenden, en zo de wederzijdse vooroordelen wegnemen.

Regiodonderdag, 23 maart 2006

CWI test eigenschappen werkzoekende

Amsterdam – Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) heeft tests ontwikkeld om de eigenschappen en vaardigheden van de werkzoekenden te bepalen. Het centrum denkt zo beter te kunnen bepalen wie voor welk werk geschikt is.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 maart 2006

‘Kerk moet politici op de nek blijven zitten’

Kerken moeten beleidsmakers op de nek blijven zitten met hun terechte morele druk.

Geloof & Kerkdonderdag, 23 maart 2006

Opmerkelijke benoemingen

Vaticaanstad - Onder paus Johannes Paulus II kon je er bijna de klok op gelijk zetten en werden sommige bisschoppen bijna automatisch tot kardinaal benoemd: omdat ze ‘aan de beurt’ waren, op een geheide kardinaalspost zaten of als eerbetoon voor een dienstbaar leven aan de Kerk. Paus Benedictus XVI heeft bij zijn eerste lijst kardinaalsbenoemingen meteen maar gebroken met dat ongeschreven ‘automatisme’.

Sportdonderdag, 23 maart 2006

Cambuur zweeft tussen leven en dood

Leeuwarden - Het wordt kiezen of delen voor het bestuurscollege van Leeuwarden. Of Cambuur leeft voort en voetbalt vrijdag tegen BV Veendam om de zesde periode of het sterft woensdag nog een financiële dood. Weigert het college van B&W de voorwaarde te schrappen, dat de eventuele winst die gemaakt wordt bij verkoop van de grond van het Cambuurstadion, moet terugvloeien in de gemeentekas, dan bestaat Cambuur per heden niet meer.

Sportdonderdag, 23 maart 2006

Er schijnt licht aan het einde van de tunnel

Leeuwarden – De gemeente Leeuwarden is bereid Cambuur de helpende hand toe te steken. Dat maakte wethouder Hetty Hafkamp dinsdagmiddag tijdens een persconferentie op het Stadhuis bekend. ,,Er is nu al tijden heen en weer was gepraat, maar nu schijnt er toch eindelijk licht aan het einde van de onderhandelingstunnel’’, aldus Hafkamp.

Sportdonderdag, 23 maart 2006

Cambuur kan na vier maanden eindelijk van hartbewaking af

Leeuwarden - Cambuur Leeuwarden kan eindelijk van de hartbewaking af. Vier maanden lang hingen de gevolgen van jarenlang financieel wanbeleid als een zwaard van Damocles boven het bestaan van de club. Gisteren lieten Dirk Hoekstra en Klaas Buwalda van de Bierhuisgroep, Kees Oprins van de Accoladegroep en een forse delegatie van de gemeente, zich in restaurant De Grote Wielen opsluiten in een hogedrukpan. Aan het eind van de middag mocht het onderhandelingsresultaat er zijn.

Weerdonderdag, 23 maart 2006

Eindelijk zachter


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties