De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 maart 2010.

Cultuurdinsdag, 23 maart 2010

Dancetour in juli in Leeuwarden met Don Diablo

Leeuwarden - Het rondreizende dance evenement Dancetour doet op 4 juli Leeuwarden aan met dj’s als Don Diablo, Marco V., Chuckie en Laidback Luke. Deze dj’s zullen samen met regionale dj-talenten hun kunsten vertonen op het Oldehoofsterkerkhof. Dat heeft de organisatie van Dancetour bekendgemaakt. Het gratis toegankelijke evenement vindt voor de zesde keer plaats in Leeuwarden.

Cultuurdinsdag, 23 maart 2010

Subsidiepot is leeg, koren komen in knel

Leeuwarden - De provinciale subsidiepot voor Koorbegeleiding is na bijna drie maanden al helemaal leeg. Koren die in de tweede helft van het jaar ondersteuning nodig hebben, hoeven daar niet meer op te rekenen. De provincie noemt de regeling een succes, maar koren voorzien financiële problemen.

Economiedinsdag, 23 maart 2010

Eerste suikerbieten van dit seizoen zijn gezaaid in Zeeland

Bergen op Zoom - De eerste suikerbieten zijn ingezaaid. Volgens het kennisinstituut voor de suikerbietenteelt IRS is dat gebeurd op 10 maart in de provincie Zeeland.

Economiedinsdag, 23 maart 2010

Duurzaam worden oké, maar de uitvoering is weerbarstig

Leeuwarden - Veel Friese bedrijven in het mkb willen investeren in duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo), maar weten dit vaak maar moeizaam in praktijk te brengen. Er zijn namelijk geen pasklare antwoorden over hoe om te gaan met mens en milieu. Extra handicap nu is dat veel ondernemers genoeg zorgen hebben om hun omzet en winst op peil te houden. Hoewel het dus soms financieel moeilijk is om een duurzame stap te zetten, is het toch de moeite waard. Zolang de bedoeling maar oprecht is. Klanten zullen onechte bedrijven afstraffen. De duurzamere bedrijven profiteren.

Hoofdartikeldinsdag, 23 maart 2010

Partijprogramma’s

GroenLinks is de eerste partij die een conceptverkiezingsprogramma presenteerde. Daarmee geeft de partij het startschot voor de reeks programma’s die er aan komen. De partijcongressen zijn half april en voor die tijd moeten partijleden nog de tijd hebben om eventuele wijzigingsvoorstellen in te brengen.

Regiodinsdag, 23 maart 2010

Niet iedereen is blij met sloop Bierhûs in Wommels

Wommels - Het voormalige kostershuis aan de Terp in Wommels, ook wel bekend als het Bierhûs, wordt mogelijk gesloopt. Hiervoor ligt een aanvraag op het gemeentehuis van Littenseradiel. Niet iedereen is daar blij mee. Het karakteristieke pand wordt aangemerkt als beeldbepalend voor de dorpskom.

Regiodinsdag, 23 maart 2010

Vogels dood na lozing op zee

Vlieland - Zeker honderd dode zeevogels zijn op de stranden van Vlieland en Texel aangespoeld, bedekt met een kleverige substantie. Waarschijnlijk zijn ze het slachtoffer geworden van een illegale lozing door een passerende chemicaliëntanker.

Regiodinsdag, 23 maart 2010

Geen groot nieuws, wel mooie verhalen

Terschelling - Formerum is een van de langst bewoonde plekken op Terschelling. Dat was al bekend, maar werd gisteren opnieuw aangetoond op de vondstenavond van de stichting Verdronken Geschiedenis en cultuurhistorische vereniging Schylge myn lântse.

Regiodinsdag, 23 maart 2010

Opsterlands Belang gaat verder met CDA en CU

Beetsterzwaag - Opsterlands Belang (OB) kan het beste een coalitie vormen met het CDA en de ChristenUnie (CU). De PvdA valt buiten de boot.

Regiodinsdag, 23 maart 2010

Huisarts stopt in dorp door te veel regels

Oudega (S.) - Voor het eerst stopt een dorpsdokter in Fryslân vanwege de regeltjes. De huisarts van Oudega (S.), Aad van der Tholen, maakte gisteren bij dorpsbelang bekend de praktijk op te geven. Tegen zijn wil; het lukt hem niet te voldoen aan de wettelijke eisen - met name de registratieplicht - die worden gesteld aan huisartsen.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 maart 2010

Langzame en gestage groei

Een halfjaar geleden kochten we op de markt een avocado. Een mooie en lekkere vrucht met een joekel van een pit. Nadat we de vrucht hadden opgegeten, besloten we de pit te bewaren in water. Om eens te kijken wat er mee zou gebeuren. In vier kanten staken we er stokjes in, zodat de pit zou worden gestimuleerd om te gaan groeien. Een aantal maanden gebeurde er zichtbaar niets. Om de andere dag verversten we het water. De pit bleef dicht en vertoonde geen groei. Onze kinderen vroegen ons waarom we die pit toch water bleven geven. Er gebeurde toch niets. Dan konden we toch beter die vieze pit weggooien.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 maart 2010

1100 reacties over misbruik binnen bij Hulp & Recht

Leeuwarden - De katholieke instelling Hulp & Recht heeft tot en met zondag 1100 reacties binnengekregen over seksueel misbruik. Dat zegt Maria ter Steeg, secretaris van het bestuur van Hulp & Recht. Het zijn meldingen; het moet na onderzoek nog blijken of uit een reactie ook daadwerkelijk een klacht voortkomt.

Sportdinsdag, 23 maart 2010

Blekkink naar EK trampolinespringen

Heerenveen - Trampolinespringster Carlijn Blekkink van Turncentrum Sportstad Heerenveen is geselecteerd voor de Europese titelstrijd voor junioren, die van 21 tot en met 24 april in het Bulgaarse Varna wordt gehouden.

Sportdinsdag, 23 maart 2010

Twee finaleplaatsen voor Zonderland

Doha - Turner Epke Zonderland heeft bij wereldbekerwedstrijden in Doha twee finaleplaatsen behaald. Op brug ging dat wat moeizaam met de zesde plaats (14,000), na een fout. Aan de rekstok eindigde de Fries als zesde met 14,850 punten. Daarbij had de specialist de pech dat zijn leertjes tot tweemaal toe dubbel kwamen te zitten, waardoor een vluchtcombinatie onmogelijk was.

Sportdinsdag, 23 maart 2010

Provincie ‘stuurt’ Kramer op vakantie

Leeuwarden - De provincie Friesland geeft Sven Kramer een reischeque ter waarde van 2500 euro, voor zijn sportprestaties van dit schaatsseizoen. ,,De schaatser maakt duidelijk dat hij na de verovering van de wereldtitel naar rust snakt”, aldus de provincie in een persbericht.

Sportdinsdag, 23 maart 2010

Beerens in belangstelling van Fiorentina

Florence Roy Beerens staat in de belangstelling van de Italiaanse topclub Fiorentina. Een mogelijke overgang van de rechterspits van Heerenveen naar Italië hangt af of vleugelspits Mario Santana zijn contract bij Fiorentina al of niet verlengd.

Sportdinsdag, 23 maart 2010

De flierefluiter vertelt het allemaal net even te mooi

De voetbalgeschiedenis is gekleurd door emotie, nostalgie en de romantiek van onze eigen jeugd. Daardoor ontstaat een vertekend beeld van de werkelijkheid. Dat zegt auteur André Hoogeboom in zijn voorwoord van de biografie over oud-scheidsrechter, bestuurder, zakenman en bekende Nederlander Frans Derks. In een boek over deze markante persoonlijkheid en rasverteller is het goed om te weten dat feit en fictie in zijn vele verhalen vaak door elkaar heen lopen: Op z’n Frans.

Sportdinsdag, 23 maart 2010

Ter Heide met twee goals weer de held bij Emmen

Emmen - Zelden zal een speler zo zijn opgeleefd na een verhuur als Ruud ter Heide. De door SC Cambuur aan FC Emmen uitgeleende aanvaller scoorde gisteravond doelpunt nummer tien en elf sinds zijn komst naar Drenthe in de winterstop. Ter Heide, die in Leeuwarden een doorlopend contract heeft, maar voor wie belangstelling bestaat uit het buitenland, was zodoende eigenhandig verantwoordelijk voor de overwinning op MVV (2-1). Voor andere Cambuur-huurlingen was het een minder goede avond: Chris de Wagt en Rence van der Wal verloren met FC Oss de inhaalwedstrijd tegen BV Veendam (4-1).

Sportdinsdag, 23 maart 2010

Schaatsgala mondt uit in Fries feestje

Hilversum - Het Schaatsgala in Hilversum, de afsluiting van het seizoen, is gisteren uitgemond in een Fries feestje. Bij het langebaanschaatsen won Sven Kramer zoals verwacht voor de vierde opeenvolgende keer de Ard Schenk Award, maar ook marathonschaatser Jorrit Bergsma en shorttracker Sjinkie Knegt vielen in de prijzen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties