De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 maart 2012.

Cultuurvrijdag, 23 maart 2012

Manifestatie vakkundige kunst uit Noorden

Leeuwarden | Het modernisme mag dan jarenlang de dienst hebben uitgemaakt, de roep om kunst waaruit vakmanschap straalt, wordt steeds luider. Dat zegt Eric Bos, pr-coördinator van de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen en medeorganisator van de manifestatie De Renaissance in het Noorden.

Economievrijdag, 23 maart 2012

AB Fryslân profiteert van groei flexibele arbeid

Leeuwarden | De groeiende vraag van ondernemingen die de flexibele schil van hun personeelsbestand willen vergroten, heeft de omzet van AB Fryslân & Noord-Holland opnieuw vergroot. Tegen de economische wind in groeide het bedrijf door naar een omzet van 83,9 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat bleef stabiel op 1,4 miljoen euro.

Economievrijdag, 23 maart 2012

Meer oog voor regio in EU-landbouwbeleid

Leeuwarden | In het nieuwe landbouwbeleid van de Europese Unie van 2014 tot 2020 moet meer ruimte komen voor steun aan regionale projecten en versterking van de lokale boerenbedrijven die te kampen hebben met beperkingen. Daarvoor pleitten gisteren Europarlementariërs op Nij Bosma Zathe in Goutum bij het jaarlijkse congres van de EFA, de partij waarbij ook de FNP is aangesloten.

Hoofdartikelvrijdag, 23 maart 2012

UPS gelooft in geld, de Kamer ook

Groot was de verontwaardiging in de Tweede Kamer over de bonussen en de salarisverhoging van de top van PostNL. Het bedrijf versobert tegelijkertijd de lonen voor de postbezorgers en gaat de pensioenen aantasten. Die combinatie leidde tot woede bij Kamerleden. Staatssecretaris Bleker vond een en ander ook niet fraai, hij had al gesprekken gehad met de top, maar kon niets doen.

Regiovrijdag, 23 maart 2012

Natuurmuseum Dokkum naar Sanjesfertier

Dokkum | Het Natuurmuseum Dokkum verhuist naar De Westereen. Het museum krijgt een plek in SanjesZoo, de nieuwe dierentuin bij recreatiecentrum Sanjesfertier.

Regiovrijdag, 23 maart 2012

Winterkoninkjes geveld door koude winters

Leeuwarden | Het aantal winterkoninkjes is Nederland is door het koude winterweer van de laatste vier winters een stuk verminderd. Dit blijkt uit onderzoek van vogelonderzoekinstituut SOVON naar de vogelstand van broedvogels. In het verleden was zo’n daling vooral te merken tijdens elfstedenwinters.

Regiovrijdag, 23 maart 2012

Hard spinnen voor hersenonderzoek

Leeuwarden | Even flink zweten om geld in te zamelen voor hersenonderzoek. Corry Kuperus (56) uit Leeuwarden zette gisteren het provinciehuis op zijn kop door een spinningmarathon te organiseren waaraan meer dan honderd mensen aan meededen.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 maart 2012

Feestweekend voor ds. Henk-Jan de Groot

Drachten | Ds. H.J. de Groot is op 29 maart vijfentwintig jaar predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. Henk-Jan (Hendrik-Jan) de Groot werd geboren op 19 juni 1959 in Dokkum. Hij studeerde theologie in Kampen en werd in 1987 gereformeerd predikant te Dussen en Meeuwen. In 1991 vertrok hij naar Ermelo en sinds 1999 staat De Groot in Drachten (wijkgemeente De Oase).

Geloof & Kerkvrijdag, 23 maart 2012

Kerkenraad is meer dan alleen een bestuur

De kerkenraad is meer dan het bestuur van een christelijke gemeente, reageert dr. Piet van den Heuvel op uitspraken van ds. Wim Beekman. Ambtsdragers worden geroepen geestelijk leiding te geven aan de gemeente.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 maart 2012

PKN presenteert code sociale media

Utrecht | De Protestantse Kerk in Nederland bespreekt in april een handreiking voor predikanten en kerkelijk werkers voor het gebruik van sociale media, zoals Twitter, Facebook en LinkedIn. Het omgaan met sociale media is volgens de PKN niet in regels vast te leggen. ‘Deze handreiking is ontwikkeld om predikanten en kerkelijk werkers vooral de kansen te laten benutten en eventuele bedreigingen te omzeilen’, aldus het stuk. Dat hier behoefte aan is, werd duidelijk tijdens de bespreking van de Beroepscode en gedragsregels voor predikanten en kerkelijk werkers in de vergadering van de generale synode van november 2011.

Sportvrijdag, 23 maart 2012

Oguzhan Türk in belangstelling van eredivisieclubs

Leeuwarden | De kans is groot dat Oguzhan Türk volgend seizoen actief is in de eredivisie. De 25-jarige middenvelder van SC Cambuur bevestigde gisteren dat hij in de belangstelling staat van meerdere clubs. Türk is in Leeuwarden in het bezit van een aflopend contract. ,,Het is nog vroeg en er is nog niks concreet. Maar het is geen geheim dat ik graag in de eredivisie wil spelen. Het lijkt erop dat ik een kans ga krijgen.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties