De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van donderdag, 23 maart 2017.

Economiedonderdag, 23 maart 2017

Boerenschool heeft geen oog voor natuur

Earnewâld - In het agrarisch onderwijs is geen aandacht voor een natuurvriendelijke bedrijfsvoering. Dat is volgens Jouke Altenburg van Vogelbescherming Nederland funest voor goed vogelweidebeheer.

Hoofdartikeldonderdag, 23 maart 2017

Laaggeletterdheid aanpakken

Het ging er niet over, in de verkiezingstijd: laaggeletterdheid. En dat is merkwaardig. In economisch opzicht levert meer aandacht voor de bestrijding van laaggeletterdheid geld op. Iedere euro die wordt uitgegeven voor cursussen levert 1,79 euro op. De winst zit voor zo´n 70 procent in een hogere productiviteit; ongeveer 30 procent van die winst komt door lagere uitgaven aan gezondheidszorg. De totale economische schade door laaggeletterdheid werd in 2016 berekend op zo´n 560 miljoen.

Regiodonderdag, 23 maart 2017

COA blaast azc Heerenveen alsnog af

Heerenveen - Er komt toch geen nieuw asielzoekerscentrum in Heerenveen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers heeft de gemeente per brief laten weten dat de kans klein is dat de zeshonderd geplande opvangplekken nog nodig zijn, omdat de instroom van vluchtelingen in Nederland sterk verminderd is. Het college van B en W zet daarom een streep door het plan.

Regiodonderdag, 23 maart 2017

Ouderenbonden kunnen beter fuseren

Leeuwarden - De lokale afdelingen van de ouderenbonden PCOB en KBO blijven zelfstandig, maar zouden er goed aan doen om samen te werken en op termijn te fuseren. Die aanbeveling deed de nieuwe landelijke voorzitter Rik Buddenberg gisteren in de Kurioskerk in Leeuwarden op de voorjaarsbijeenkomst voor de besturen van de 36 Friese PCOB-afdelingen.

Regiodonderdag, 23 maart 2017

Friezen nemen afscheid van de Tweede Kamer

Den Haag - ,,Bij een spoorwegovergang moet je extra goed uitkijken: er kan altijd nog een trein komen, leerde ik als kind. Zo is het ook bij u: als u in de Kamer voorbij komt, kan er zomaar een treinlading bezoekers in uw kielzog langskomen."

Regiodonderdag, 23 maart 2017

Jousters maken film over het leven in de stegen aan de Midstraat

Joure - De Midstraat in Joure is een bekende straat. Maar hoe zit het met de stegen aan de winkelstraat? Het Histoarysk Wurkferbân Skarsterlân dook in de geschiedenis van de doorgangen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties