De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 maart 2018.

Economievrijdag, 23 maart 2018

Mozzarellafabriek A-ware goed voor tachtig banen

Heerenveen - Heerenveen krijgt er nog een kaasfabriek bij. Royal A-ware zet naast de huidige productielocatie aan de A7, bij afslag Tjalleberd, een even zo groot pand neer voor het maken van mozzarella en room. Per 2020 moet er jaarlijks 45.000 ton mozzarella van de band komen om zijn weg te vinden naar Azië, Zuid-Amerika en Europa. Het biedt werk aan tachtig mensen.

Economievrijdag, 23 maart 2018

Achmea draait zwarte cijfers na forse kostenreductie

Leeuwarden - Achmea heeft het jaar 2017 afgesloten met een winst van 216 miljoen euro. Daarmee schreef het concern weer zwarte cijfers nadat een jaar eerder nog een verlies van 379 miljoen euro resteerde, onder meer door grote hagelschade en eenmalige tegenvallers.

Regiovrijdag, 23 maart 2018

Weer meer versplintering in Friese raden

Leeuwarden - Een einde aan de versplintering van het politieke landschap wenste de PvdA in Harlingen in het eigen verkiezingsprogramma. Die wens kwam bij deze gemeenteraadsverkiezingen niet uit. Niet in Harlingen, waar opnieuw negen fracties de zeventien raadszetels gaan verdelen, maar ook niet in andere Friese gemeenten. De versplintering in de raden nam eerder toe dan af.

Regiovrijdag, 23 maart 2018

Een referendum alleen brengt vooral tegenstanders op de been

Leeuwarden - Fryslân is na Groningen de provincie met het grootste percentage tegenstemmers bij het referendum. Dit lijkt vooral het gevolg van de herindelingen. In alle Friese gemeenten waar alléén een referendum werd gehouden, en dus geen verkiezingen, waren beduidend meer tegenstemmers.

Regiovrijdag, 23 maart 2018

De FNP denkt na verliezen aan een andere aanpak

Leeuwarden - Verjonging van de kandidaten, vaker de mensen in de dorpen opzoeken en misschien andere onderwerpen op de agenda zetten. Dat zijn mogelijke oplossingen die FNP-voorzitter Cees van Mourik te binnen schieten om het verlies van de FNP in veel Friese gemeenten bij een volgende verkiezing te keren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties