De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van woensdag, 23 april 2003.

Bijschriftwoensdag, 23 april 2003

Opgewekt

Het is weer voorbij, zeggen mensen dezer dagen tegen elkaar.

Cultuurwoensdag, 23 april 2003

Van Zuilen vertrekt als directeur bij De Lawei Drachten

Drachten – Directeur Ruud van Zuilen van Schouwburg De Lawei in Drachten vertrekt per 1 augustus bij het theater. Dat heeft het bestuur van de schouwburg dinsdag laten weten. Van Zuilen wordt in augustus de nieuwe directeur van Schouwburg Arnhem en concertzaal Musis Sacrum in Arnhem.

Cultuurwoensdag, 23 april 2003

Kaartverkoop van Oerol begint eerder

Terschelling – De kaartverkoop voor het Oerol-festival op Terschelling begint dit jaar twee dagen eerder dan normaal. Dat heeft de organisatie disndag bekendgemaakt.

Cultuurwoensdag, 23 april 2003

Bescheiden maar fraaie ‘Aďda’

Een aantal jaren geleden zat ik met vrienden en hun kinderen in de enorme arena van Verona bij Verdi’s Aďda . De volgende dag schreef hun zoon van een jaar of tien aan zijn vriendje een ansichtkaart, en legde uit dat hij opera altijd niks had gevonden, maar die avond voor de pauze het toch wel wat leek te vinden. Maar na de pauze werd het hem weer helemaal duidelijk: opera was niks.

Economiewoensdag, 23 april 2003

CSK Leeuwarden gekozen tot Friese onderneming van het jaar

Leeuwarden – Producent van hulpstoffen voor de zuivelindustrie CSK Food Enrichment is gisteravond in de schouwburg van Leeuwarden uitgeroepen tot Friese onderneming van het jaar 2002. De jury prees directeur Paul Visschedijk onder andere om zijn ,,innovatiedrang”. Dit jaar dongen 30 Friese bedrijven naar de eretitel. De andere twee genomineerden waren MOKO Bouw en de ITBB Groep, beide uit Heerenveen.

Economiewoensdag, 23 april 2003

‘Boer heeft recht op redelijk inkomen’

Ouwster-Nijega – Melkveehouder Peter ten Hoeve (32) wordt naar verwachting landelijk voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV). Hij is de enige kandidaat om de huidige voorzitter Gerrit Roos uit Ouderkerk aan de Amstel op te volgen. Ten Hoeve had al op de algemene ledenvergadering van 19 maart jongstleden gekozen moeten worden. Vanwege de vogelpest werd deze vergadering afgeblazen.

Economiewoensdag, 23 april 2003

Wederopbouw Irak kost miljarden

De beursvloer

Hoofdartikelwoensdag, 23 april 2003

Het Friese paard…

Het Fries Paarden Centrum (FPC) in Drachten lijkt, nog geen twee jaar na een feestelijke opening door koningin Beatrix, op de rand van een faillissement te balanceren. De exploitatieproblemen van het prestigieuze complex hebben directe gevolgen voor de eigenaar ervan, de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden- Stamboek (FPS).

Regiowoensdag, 23 april 2003

Reddingsplan paardencentrum

Drachten – De leden van het Friesch Paarden Stamboek (FPS), de huidige financiers en het FPS zelf moeten zich voor in totaal 3,5 miljoen euro inkopen in het Fries Paardencentrum (FPC) in Drachten. Alleen dan kan het FPC en daarmee het FPS worden behouden van een faillissement. Dat is het reddingsplan van zeven stamboekleden, tevens kandidaat-bestuursleden.

Regiowoensdag, 23 april 2003

Gemalen nodig op Terschelling

Terschelling – Op Terschelling moeten twee gemalen worden gebouw om op termijn de wateroverlast op het eiland tegen te kunnen gaan. Bij stijging van de zeespiegel kan het overtollige boezemwater niet meer zonder pomp op de Waddenzee worden geloosd.

Regiowoensdag, 23 april 2003

‘Te weinig geld uit mkz-fonds is voor boeren’

Dokkum – Boeren in het voormalige mkz-gebied Noordoost Fryslân willen meer profiteren van het provinciaal noodfonds van 6,3 miljoen euro. Ze vinden het onbegrijpelijk dat veruit het grootste deel van dit fonds bestemd is voor niet-agrarische bedrijven die schade hebben ondervonden van de tijdelijke afsluiting van het gebied in april 2001.

Regiowoensdag, 23 april 2003

Kerkrestauratie Noordhorn duurt lang

Noordhorn – De restauratie van de hervormde kerk in Noordhorn gaat veel langer duren dan gepland. Dat zegt kerkvoogd L. Meijer van de kerkvoogdij en actief voor de Stichting tot behoud van de Nederlandse hervormde kerk in Noordhorn.

Regiowoensdag, 23 april 2003

Een ic-afdeling om jaloers op te worden

Leeuwarden - ,,Strontjaloers’’ zijn medewerkers van intensive care-afdelingen (ic) elders in Nederland op hun collega’s in het Medisch Centrum Leeuwarden. De afgunst is verklaarbaar: de modernste technische snufjes zijn er op de nieuwe afdeling van het MCL te vinden, de kamers zijn licht, de kleuren fris, verpleegkundigen hebben alle werkruimte en er is veel privacy voor de patiënten en hun familie.

Regiowoensdag, 23 april 2003

Ethiek in de sport laat zich niet omschrijven

Drachten - Er werden meer vragen opgeworpen dan dat er antwoorden werden gegeven, dinsdagavond in Drachten tijdens een forum over normen en waarden. Bij normen en waarden gaat het over ethiek en die laat zich niet zo gemakkelijk omschrijven, laat staan dat iedereen het erover eens is.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 april 2003

Meer waarden, minder normen

Leeuwarden - Als de mens zou leven naar het bijbelse dubbelgebod ‘Heb God lief boven alles en de naaste als u zelf’, zou de samenleving weinig aanvullende regels nodig hebben. ,,Helaas is dat ideaal hier op aarde voorshands nauwelijks te realiseren’’, zei bisschop mgr A. van Luyn van Rotterdam dinsdag op een bijeenkomst van de Friese Raad van Kerken.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 april 2003

FISK gooit netten uit in Bolsward

Bolsward - ,,Een omslag die een groei in het jongerenwerk laat zien.’’ Zo typeert Philip Oving van het Interkerkelijk Jongerenwerk FISK de recente beweging die plaatsvindt in het jeugdwerk in Bolsward.

Sportwoensdag, 23 april 2003

Persoonlijk belang Roelof Koop ondergeschikt aan teambelang BCV

Leeuwarden – Spitsen weten zelf altijd haarfijn te vertellen hoe vaak ze gescoord hebben. Roelof Koop vormt een uitzondering op die regel, want de 27-jarige spits van tweedeklasser BCV weet het eigenlijk niet precies.

Sportwoensdag, 23 april 2003

Harkemse Boys-aanvoerder Alwint Kooistra in het gips

Harkema – Alwin Kooistra mist het slot van de competitie voor Harkemase Boys.

Sportwoensdag, 23 april 2003

Heerenveen II wint van RKC en neemt opnieuw alleen de leiding

Waalwijk – Het belofteteam van Sportclub Heerenveen heeft een nieuwe stap gezet richting het kampioenschap in de eredivisie voor reserveteams.

Sportwoensdag, 23 april 2003

Biljarters FC Verkeerschool Van Dijk veilig


Weerwoensdag, 23 april 2003

Zonnig

Vanmiddag zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog. De temperatuur loopt op naar 19 tot 21 graden en er waait een zwakke tot matige noordenwind. Morgen blijft het vrij zonnig en wordt het nog een graadje warmer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties