De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 23 april 2018.

Cultuurmaandag, 23 april 2018

Friese ‘Schöpfung’ boeit, pakt en komt binnen

Momenteel denk je bij alles waarbij de Friese tekst een grote rol speelt direct aan LF2018. Maar eerlijk is eerlijk; Eppie Dam was tien jaar geleden al begonnen met het maken van een Friese vertaling van Joseph Haydns meesterwerk Die Schöpfung. Toen dirigent Gerben van der Veen hoorde dat Klaas Hoek bovendien bezig was met een bewerking voor harmonium en piano, was een match met Dams De Skepping en Van Veens kamerkoor Con Amore Musica binnen handbereik.

Regiomaandag, 23 april 2018

A-Ware kreeg miljoen subsidie van provincie Fryslân


Regiomaandag, 23 april 2018

Privacywet noopt provincie tot stoppen met publiceren vergunningen

Leeuwarden De nieuwe privacywetgeving heeft tot gevolg dat vergunningen van de provincie Fryslân veel minder gemakkelijk zijn in te zien. De provincie is namelijk gestopt met het publiceren van vergunningen op de eigen website. Het besluit hiertoe is genomen met het oog op de invoering van de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming, die 25 mei ingaat.

Geloof & Kerkmaandag, 23 april 2018

Krúspunt: oersetten is bedarre yn in nije tiid

It meitsjen fan nije liet- en Bibeloersettingen freget om in oare wurkwize. Mei nije prinsipes oangeande de kar yn wurden en teology foar de praktyk. Dat die sneon bliken op de jier- gearkomste fan Krúspunt yn Akkrum.

Geloof & Kerkmaandag, 23 april 2018

Bij geestelijke verzorging is meten weten

,,Onderzoek het geestelijke en behoud het concrete.” Deze knipoog naar de bekende tekst van de apostel Paulus gebruikte prof. dr. Martin Walton op een conferentie in Zwolle voor geestelijk verzorgers.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties