De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 mei 2008.

Cultuurvrijdag, 23 mei 2008

Posthuis Theater wint prijs met ‘tupperware party’

Heerenveen - Het Posthuis Theater in Heerenveen heeft De Bruisende PuMa, een landelijke marketingprijs, gewonnen voor de zogenoemde Theater Tupperware Party’s. Bij deze party’s bezocht theaterdirecteur Gerard Wolters de mensen thuis om het Posthuis Theater en de voorstellingen te promoten. Dat heeft het Heerenveense theater bekendgemaakt.

Economievrijdag, 23 mei 2008

Streekproducten verkopen: het blijft een geworstel

Wageningen - De behoefte eraan is groot, maar weinig mensen kopen ze en weinig winkels verkopen ze. Hoe maken producenten en verkopers een succes van streekproducten?

Hoofdartikelvrijdag, 23 mei 2008

Woensdag gehaktdag...

Het jaarverslag van het rijk dat premier Balkenende en minister Bos van Financiën woensdag (‘gehaktdag’) en gisteren aan de Kamer konden aanbieden zag er prima uit. Menig kabinet zou willen dat het moest opereren onder zulke zonnige omstandigheden. De economie draait prima, het gevoel van onveiligheid van burgers daalt voor het derde jaar op rij, en de overheid doet het zelf ook heel redelijk op een paar onregelmatigheden na bij de belastingdienst en Defensie, en enkele waarschuwende technische opmerkingen van de Algemene Rekenkamer over de manier van verantwoorden. Premier Balkenende merkt ook in het buitenland steeds hoe iedereen bewonderend naar de prestaties kijkt van Nederland met zijn lage werkloosheid, hoge groeicijfers en zijn goed geregelde samenleving met relatief hoogwaardige openbare voorzieningen.

Regiovrijdag, 23 mei 2008

Jeugdgevang Heerenveen niet bij station

Heerenveen - Jeugdgevangenis het Poortje komt niet naast het station van Heerenveen of achter de McDonald’s langs de A32. Een meerderheid van de gemeenteraad van Heerenveen, inclusief coalitiepartij PvdA, is tegen het voorstel van burgemeester en wethouders om op een van die locaties de jeugdinrichting te bouwen. B en W houden vooralsnog wel vast aan het eigen voorstel.

Regiovrijdag, 23 mei 2008

Meepraten over WMO moeilijk

Grou - In het derde jaar dat de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) van kracht is, doen zes Friese gemeenten het nog altijd zonder de voorgeschreven adviesraad. In zeven andere gemeenten wordt nu pas een dergelijk adviesorgaan van betrokken burgers gevormd. ,,Er zijn nog witte vlekken op de kaart.”

Regiovrijdag, 23 mei 2008

Iets minder schone stranden en havens

Leeuwarden - Het aantal stranden en jachthavens in Nederland dat beschikt over de felbegeerde Blauwe Vlag neemt dit jaar iets af. Vanaf donderdag mogen 85 plekken aan het water in Nederland het internationale symbool voor veiligheid en reinheid hijsen. In 2007 waren dat nog 91 stranden.

Regiovrijdag, 23 mei 2008

Energieneutrale gemeente met bespaar-paal en party

Kollum - Een grote stoplicht-paal in alle dorpen in Kollumerland, die inwoners informeert over hun bespaar-gedrag. Vera van Lierop ziet het al helemaal voor zich. ,,Rood licht betekent dat er energie te weinig is. Bij geel of oranje is het precies goed. En als het licht op groen staat, besparen mensen zoveel dat er energie over is. Dan krijgen ze geld terug.”

Geloof & Kerkvrijdag, 23 mei 2008

‘Teamvorming is niet meer te keren’

Leeuwarden - Door fusies, slinkende ledentallen en minder inkomsten worden gemeenten vaker genoodzaakt om samen te werken. Ds. Kees Waardenburg begeleidde de afgelopen vijf jaar vijftig teams van pastores in Protestantse Gemeenten en schreef naar aanleiding daarvan het werkboek Teamvorming voor pastores. ,,Teamvorming is niet meer te keren.’’

Geloof & Kerkvrijdag, 23 mei 2008

‘Durf eens iets te roepen’

Amersfoort - ,,De crisis van het protestantisme is de crisis van de prediking en de crisis van de prediking is, dat ze niet meer durft te staan in de hoge roeping van het profetische, dat tegelijk het sacramentele is. Het vermogen of de wil of de durf ontbreken”, aldus drs. Wim Dekker, hoofd afdeling Areopagus IZB gisteren op de werkdag ‘Van horen en zeggen’ over de prediking.

Geloof & Kerkvrijdag, 23 mei 2008

‘Ga in gesprek met de moderne mens’

Putten - ,,We moeten serieus ingaan op de vraag van de moderne mens: ‘wie zegt me dat de God van de bijbel de ware is?’ We doen dat niet door te zeggen ‘daar heet het geloof voor’. Met zo’n antwoord kunnen rationeel ingestelde mensen niet uit de voeten.” Dat stelde dr. Paul Visser in zijn lezing Culturele verschuivingen en de vreze des Heren tijdens de jaarvergadering van de Gereformeerde Bond.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties