De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 23 mei 2014.

Hoofdartikelvrijdag, 23 mei 2014

Steeds minder te zeggen over steeds meer

De Rekenkamer heeft zorgen uitgesproken over de zeggenschap (budgetrecht) van de Tweede Kamer op een steeds groter deel van de rijksbegroting. Het merendeel van de publieke middelen loopt al buiten de begroting om - bijvoorbeeld voor zorg en sociale zekerheid die via premies worden betaald. En door de decentralisatie van zorg, werk en jeugdzorg naar de gemeenten, wordt nog eens acht miljard onttrokken aan het oog van de Tweede Kamer.

Regiovrijdag, 23 mei 2014

Veel medeleven voor slachtoffers ongeval Twijzel

Twijzel | Bloemen en knuffels liggen er op het sportveld in Twijzel, waar woensdagmiddag een dug-out instortte tijdens het schoolkorfbaltoernooi dat daar werd gehouden. De tienjarige Yrsa de Bruin uit Surhuisterveen bezweek later aan de verwondingen die ze als gevolg daarvan opliep.

Regiovrijdag, 23 mei 2014

Dieren in de zorg krijgen zelf niet altijd de beste zorg

Leeuwarden | Dieren spelen een steeds grotere rol in de zorg. Ze zorgen voor ontspanning en reduceren stress. Maar wordt er wel goed genoeg voor de dieren gezorgd? Volgens de stichting Aaizooi kan het beter. Vooropgesteld: aan de goede bedoelingen ligt het niet. ,,Maar je kunt ook heel veel van een kind houden en toch domme dingen doen.” En zo is het dus ook bij dieren.

Regiovrijdag, 23 mei 2014

Eerste glasvezel in buitengebied wordt aangelegd

Donkerbroek | Tussen Oosterwolde en Hoornsterzwaag wordt glasvezel aangelegd. Maandag wordt daarmee begonnen in Donkerbroek. Volgens de provincie Fryslân is het de eerste stap in de aanleg van snel internet voor de buitengebieden.

Regiovrijdag, 23 mei 2014

Afscheidsmusical: dat publiek is best eng

Feanwâlden | ,,Hebben we ook een bčh en een bŕh? Kom op jongens, dit klinkt wat skieterig, of niet?” Zangdocent Atsje Lettinga doet even wat stemoefeningen met de achtstegroepers van De Frissel. Dat skieterig laten de leerlingen zich geen twee keer zeggen: de bčh’s en bŕh’s komen er gelijk een stuk overtuigender uit.

Regiovrijdag, 23 mei 2014

Ouderen in Drachten missen kandidatenlijst

Drachten | Bewoners van verzorgingshuis De Warrenhove in Drachten hebben geen kandidatenlijst gekregen voor de Europese verkiezingen. Onder de bewoners was daar gisteren behoorlijke opwinding over. ,,Hoe kan dit nou? Je moet toch weten op wie je kunt stemmen”, zei Luitzen de Jager (92).

Sportvrijdag, 23 mei 2014

Sneek Wit Zwart verliest laatste duel bij Quick’20

Voetbal

Sportvrijdag, 23 mei 2014

Leeuwin tekent voor vier jaar bij FC Utrecht

Voetbal

Sportvrijdag, 23 mei 2014

Oppewal slaagt er in Horner-truc met succes uit te halen

Harkema | Als Christopher Horner afgelopen seizoen de Spaanse Vuelta wint verbaast hij vriend en vijand. Met zijn 41 jaar is hij de oudste groterondewinnaar ooit. Op heel ander niveau herhaalt Taeke Oppewal dat kunstje gisteravond door de Pompeblęd Tweedaagse op zijn naam te schrijven.

Sportvrijdag, 23 mei 2014

Mister Cambuur heeft 'oud zeer' achter zich gelaen

In juni is het vijftig jaar geleden dat SC Cambuur werd opgericht. Het Friesch Dagblad kijkt terug op een van de vijf decennia. Vandaag deel vier, 1995-2004: over ‘Mister Cambuur’ Johan Abma (45) clubrecordhouder met 452 wedstrijden.

Sportvrijdag, 23 mei 2014

Dag om depressief van te worden

Even vakantie, heerlijk! Bij NAC hoeven we pas op 30 juni weer te trainen dus we zijn een paar weken vrij. Dat komt mooi uit. Na weer een slopend voetbalseizoen met gekrakeel in de clubleiding én een ternauwernood veilig gesteld eredivisieplekje was ik wel even klaar met het gedoe in Breda. Nooit eens rust bij die club. Het was om depressief van te worden, grapte ik nog.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties