De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 23 mei 2015.

Economiezaterdag, 23 mei 2015

Leegstand in Sneek wordt aangepakt

Sneek - Er is geen acute oplossing voor de leegstand in de binnenstad van Sneek. Dat blijkt uit de tussenrapportage Sneekagenda, over leegstand in Sneek, van de gemeente Sķdwest-Frysl‚n. Wel lopen er verschillende initiatieven om de leegstand op termijn terug te dringen.

Regiozaterdag, 23 mei 2015

Basisscholen in Damw‚ld willen een gebouw

Damw‚ld - De drie basisscholen van Damw‚ld komen mogelijk onder een dak. Uit onderzoek van ICS Adviseurs blijkt dat de gebouwen van alle drie Damw‚ldster zwaar zijn verouderd. Nieuwbouw is volgens de onderzoekers de beste optie. De gemeenteraad vergadert dinsdag over de huisvestingproblematiek.

Regiozaterdag, 23 mei 2015

Problemen bij Drachtsterweg

Leeuwarden - Opnieuw zijn er problemen bij de werkzaamheden aan de Drachtsterweg in Leeuwarden. Nadat de weg gistermiddag onverwacht verzakte bij werk aan de stadskant van het aquaduct, sloten aannemer Heijmans en Leeuwarden Vrij-Baan deze gistermiddag onaangekondigd af in beide richtingen. Dit leidde tot lange files. Vanochtend zal de weg, als alles goed is gegaan, weer open gaan.

Regiozaterdag, 23 mei 2015

Raad van Leeuwarderadeel ruziŽnd uiteen

De gemeenteraad van Leeuwarderadeel rollebolt weer ruziŽnd over straat. Aanleiding dit keer: de weigering van de coalitiepartijen PvdA, CDA en VVD om het stuk spoor tussen Stiens en Jelsum geschikt te maken als 'toeristische trekpleister'. Gemeentebelangen Leeuwarderadeel (GBL) en de FNP verlieten daarop boos de raadszaal, maar niet voordat er een boel beschuldigingen richting de andere partijen, het college en de burgemeester werden geuit.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 mei 2015

Bidpodcast voor druk bezette mensen

Amsterdam Bidden in de bus, trein, of wandelend met de hond. Daarvoor is de nieuwe podcast Bidden Onderweg bedoeld. Speciaal voor druk bezette mensen komt het Platform voor ignatiaanse spiritualiteit van de jezuÔeten met een dagelijkse gebedspodcast. Op pinksterzondag gaat de website biddenonderweg.org online en is de app te downloaden.

Sportzaterdag, 23 mei 2015

Voor een routinier als Loes Geurts is een WK ook speciaal

Erg vaak komt ze niet meer in Frysl‚n, zegt Loes Geurts (29). Maar als ze er is, in Hichtum bij haar vader of in Bolsward of Sneek bij vrienden, dan voelt ze zich thuis. Zoals de keepster dat ook doet in het Nederlands elftal. De in Zweden als full-prof spelende Geurts staat aan de vooravond van Oranjes eerste deelname ooit aan het WK vrouwenvoetbal. En dan kriebelt het; zelfs als je zoals zij al meer dan honderd interlands achter je naam hebt.

Sportzaterdag, 23 mei 2015

Uth: we overleven in De Kuip door op onze kans te loeren

Heerenveen - Spits Mark Uth was zelf ietwat verbaasd dat de fans van sc Heerenveen hem woensdag tot beste speler in het play-offduel met Feyenoord bestempelden. Maar in het Friese Haagje is de interesse van tal van clubs uit de Heimat doorgesijpeld en dus kan elke wedstrijd van Uth zijn laatste in Heerenveense dienst zijn. De Duitser houdt de kaken op elkaar. ,,Pas als het seizoen er op zit, heeft het zin om daarover te praten." Eerst wacht sowieso de return.

Sportzaterdag, 23 mei 2015

Aris haalt jonge ťn ervaren coach in persoon van Schuurs

Leeuwarden - De keuze was op papier reuze. Maar toen Michael Schuurs zijn interesse toonde in de vacature voor Aris-coach, was de clubleiding van de basketbalclub uit Leeuwarden er snel uit. Dat bleek gisteren toen de Friese eredivisionist de 38-jarige Nijmegenaar als opvolger presenteerde van de vertrokken Tim Simpson. Volgens Gert Schurer heeft Aris een jonge ťn ervaren coach weten te strikken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties