De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 23 juni 2016.

Cultuurdonderdag, 23 juni 2016

75.000e bezoeker voor 'Breien!’

Leeuwarden - Het Fries Museum in Leeuwarden heeft gisteren de 75.000e bezoeker verwelkomd voor de tentoonstelling Breien! De Noord-Brabantse bezoeker kreeg van directeur Kris Callens een boeket bloemen en een cadeau uit de museumwinkel. De expositie, die vorig jaar oktober werd geopend, toont breikunst en installaties van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Breien! is nog te zien tot en met 28 augustus.

Hoofdartikeldonderdag, 23 juni 2016

Dreiging van een gevaarlijk vuur

Het referendum in het Verenigd Koninkrijk (VK) maakt deze dag tot een bijzondere dag. Met recht kan zelfs op voorhand worden gesproken van een historische dag, ongeacht de uitkomst. Het historische zit niet alleen in het referendum. Vandaag is ook een historische dag als manifestatie van wantrouwen jegens Europa. Het zou zomaar kunnen dat de datum 23 juni 2016 in de geschiedenisboeken terecht komt als het begin van grote ontwikkelingen die Europa verscheuren. Of de datum komt in de boeken als het begin van een langdurige discussie over vrijheden en bevoegdheden van landen binnen Europa, aangezwengeld door eisen van het Verenigd Koninkrijk.

Regiodonderdag, 23 juni 2016

Brandweer moet beter op was letten

Leeuwarden - De Friese brandweer moet zorgvuldiger omgaan met vuile kleding. Het moet voor alle vrijwilligers duidelijk zijn op welke momenten of na welke gebeurtenissen de brandweerpakken moeten worden gewassen.

Regiodonderdag, 23 juni 2016

Automobilisten uitgedroogd op Afsluitdijk

Leeuwarden - Het verkeer op de Afsluitdijk van Fryslân naar Noord-Holland heeft gisteren een groot deel van de middag stilgestaan. Het Rode Kruis ging langs de wachtende auto´s om automobilisten - van wie sommigen uitdrogingsverschijnselen hadden - van water te voorzien. Er werden ruim zeshonderd flesjes uitgedeeld.

Regiodonderdag, 23 juni 2016

EU houdt adem in voor Brits referendum


Regiodonderdag, 23 juni 2016

Werkstraf voor Friese bedreiger WildersACTUEEL
Familieberichten
Advertenties