De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 23 juli 2016.

Economiezaterdag, 23 juli 2016

Start campagne vogelbeheer door akkerbouwers

Holwerd - Door het nieuwe stelsel agrarisch natuurbeheer is het voor akkerbouwers gemakkelijker om aan landschapsbeheer te doen. ,,Voorheen lag het accent op de grutto en het weidevogelbeheer. Met het nieuwe pakket kan er meer aandacht worden geschonken aan vogels, zoals de veldleeuwerik en gele kwikstaart die ook op akkerbouwgebied voorkomen", vertelt Hans Kroodsma van agrarisch collectief Waadrâne in Noord-Fryslân.

Regiozaterdag, 23 juli 2016

Maandag duidelijkheid over proces Achtkarspelen

Buitenpost - De FNP in Achtkarspelen brengt maandag verslag uit over de gesprekken die in de afgelopen dagen zijn gevoerd om tot een nieuwe coalitie te komen. De fractie gaat daarmee in op een verzoek van ChristenUnie, die verzocht om helderheid over de stand van het proces. ,,Wij willen op basis van de verkenningen weten: hoe staat het ervoor?", zegt CU-fractievoorzitter Klaas Antuma.

Regiozaterdag, 23 juli 2016

Fout bij DNA-check zedenzaak

Leeuwarden - Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft een fout gemaakt bij het verwerken van een DNA-profiel van een 29-jarige verdachte van een zedenmisdrijf. Hierdoor kon het DNA niet worden gelinkt aan DNA dat al in de databank voor strafzaken zat. De Leeuwarder bleef daardoor nog ruim drie weken op vrije voeten. Twee dagen na de fout heeft de man geprobeerd een 31-jarige vrouw uit Leeuwarden te verkrachten en te mishandelen.

Regiozaterdag, 23 juli 2016

Damwanden voor bijzondere berging zijn bijna klaar

Lemmer - De wraklocatie oogt op het moment nog niet spectaculair. Uitvoerder Leemans Speciaalwerken uit Vriezenveen heeft damwanden van 25 bij 36 meter om de locatie in het water geplaatst. De damwanden zijn gisteren verstevigd en binnenkort wordt het water tussen de wanden weggepompt. Dan komen er twee kranen te staan en zal het vliegtuig voor het eerst in 75 jaar te zien zijn.

Sportzaterdag, 23 juli 2016

Hemmen wil bij Cambuur plezier in voetbal terug

Epe - Het woordgrapje langs de lijn bij de oefenwedstrijd van SC Cambuur op het terrein van SV Wissel was door een toeschouwer gisteren snel gemaakt toen het over Michiel Hemmen (29) ging. De aanvaller was die dag net overgenomen van Excelsior en dus was het de vraag of hij misschien al zou spelen. ,,Eh, hij is er niet bij in Wissel. Ook niet áls wissel."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties