De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 23 augustus 2014.

Geloof & Kerkzaterdag, 23 augustus 2014

Kerk als instituut en kerk als beweging

Tim Keller is in christelijke kringen in de Verenigde Staten een bekende figuur. De predikant trekt in Manhattan volle kerkzalen en door zijn boeken, lezingen en andere optredens heeft hij bij velen groot gezag verworven. Ook in ons land heeft Keller bekendheid gekregen, voornamelijk door de vertalingen van zijn boeken. Het Nederlandse publik van Keller is divers van samenstelling, met waarschijnlijk enige oververtegenwoordiging uit de kleine christelijke kerken. Het is waarschijnlijk niet zozeer de theologie van Keller die de aandacht trekt - veel 'nieuws' op dit terrein lees je niet - maar wel de 'toepassing' van het geloof dat mensen verrast. In de verbanden tussen 'leer en leven' is Keller niet eens zo zeer theoloog, maar een heldere, nuchtere beschouwer van kerk en samenleving, van mensen en van organisaties en iemand die aanvoelt waar mensen mee zitten, waar hun behoeften liggen, hun angsten en hun verwachtingen. Keller kan dat alles een naam geven en, waar dat nodig is, verschijnselen ontmaskeren, door de schone schijn prikken. Daarbij heeft Keller vaardigheden, kennis en kunde als organisator, als psycholoog, als socioloog en als pastor, die zijn boodschap breed toepasbaar maken en toegankelijk.

Sportzaterdag, 23 augustus 2014

Kamminga wil de inline-sport olympisch skaten

Nanjing - Ze is al 22 jaar. Veel te oud om in aanmerking te komen voor medailles op de Jeugd Olympische Spelen. En toch is de Friese skeelerkampioene Manon Kamminga een van de publiekstrekkers op het toernooi voor 15- tot en met 18-jarigen dat momenteel in het Chinese Nanjing aan de gang is. ,,We gaan proberen onze sport olympisch te maken."

Sportzaterdag, 23 augustus 2014

Column Ten Rouwelaar: Van een koude kermis thuis

Met onze 6-1-nederlaag tegen PSV kwamen wij afgelopen weekeinde van een koude kermis thuis. Omdat we met NAC in onze eerste wedstrijd gelijk speelden tegen Excelsior is de oogst - een punt, uit twee duels - niet geweldig. Maar toch ben ik tevreden over ons spel: dat biedt vertrouwen voor de toekomst en is bovendien beter dan vorig seizoen. Een van onze belangrijkste doelen dit jaar.

Sportzaterdag, 23 augustus 2014

Lumu wil bij Heerenveen opnieuw in beeld komen

Heerenveen - Met het contracteren van de negentienjarige Jeroen Lumu heeft sc Heerenveen op z'n zachtst gezegd een avontuurlijk type binnen gehaald. De aanvaller maakte al het nodige mee als voetballer en stond te boek als een lastige jongen. Die tijd heeft hij volgens eigen zeggen achter zich gelaten, want hij wil na een afgebroken avontuur in Bulgarije als voetballer weer in beeld komen. Daarom koos hij ook bewust voor Fryslân om niet opnieuw in de verleiding te raken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties