De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 23 augustus 2016.

Hoofdartikeldinsdag, 23 augustus 2016

Terreur drijft Turkije en EU verder uiteen

Hoe wreed en onmenselijk moet je zijn een kind te gebruiken om een zelfmoordaanslag te plegen op een bruiloftsfeest? Zaterdagavond vielen meer dan vijftig doden in Giziantep in het zuidoosten van Turkije toen een tiener zich opblies. Volgens de Turkse president Erdogan zit de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) erachter. De jonge dader is waarschijnlijk door hersenspoeling en indoctrinatie van elk gevoel beroofd waardoor hij tot zijn gruwelijke daad kon komen.

Regiodinsdag, 23 augustus 2016

Jongens gooien een steen op passerende auto

Leeuwarden - Twee jongens van ongeveer zestien jaar hebben gistermiddag vanaf de Van Harinxmabrug in Leeuwarden een steen op de voorruit van een auto gegooid. De auto reed op dat moment op de Beatrixstraat onder de brug door.

Regiodinsdag, 23 augustus 2016

Zeilongeluk komt hard aan bij schippers

Enkhuizen/Harlingen - Het ongeval op het charterschip in Harlingen is hard aangekomen bij de beroepsschippers uit de sector. Dat laat directeur Paul van Ommen van de vereniging voor beroepschartervaart (BBZ) desgevraagd weten.

Regiodinsdag, 23 augustus 2016

Rechter scherpt regels festival Psy-fi aan

Leeuwarden - Festival Psy-fi moet aan strengere eisen voldoen na ingrijpen van de rechter. De gemeente Leeuwarden is in de vergunning voor de derde editie van het trance-evenement, dat morgen begint, niet ver genoeg gegaan in de controles op geluidsoverlast. Ook wil de rechtbank dat het vijfdaagse festival na middernacht minder geluid produceert.

Geloof & Kerkdinsdag, 23 augustus 2016

Oude Bambino-bouwstenen gevraagd voor Kerkendag

Harlingen - Op zondag 2 oktober wordt in Harlingen de Provinciale Kerkendag gehouden. Voor de kinderactiviteiten is de organisatie op zoek naar zogenaamde Bambino- bouwstenen. ,,Vele ouderen zullen zich nog de plastic stenen herinneren waarmee ze in hun jeugd gespeeld hebben, maar die het veld moesten ruimen toen Lego de markt veroverde", aldus coördinator ds. Cees Glashouwer .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties