De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 23 augustus 2017.

Economiewoensdag, 23 augustus 2017

Kabinet ziet geen reden voor verdere krimp van melkveestapel

Leeuwarden - Een verdere reductie van de Nederlandse melkveestapel om (Europese) milieudoelstellingen voor waterkwaliteit, mest en ammoniak te halen is nu niet aan de orde. De huidige regelingen voor onder meer fosfaat, stikstof en nitraat zijn voldoende. Dat schrijven de staatssecretarissen van Landbouw en Milieu aan de Kamer.

Hoofdartikelwoensdag, 23 augustus 2017

Nog langer blijven in Afghanistan?

Naar de speech die de Amerikaanse president Donald Trump begin deze week hield, is met bijzondere belangstelling uitgekeken. Niet alleen omdat het zijn eerste televisietoespraak was in zes maanden, maar ook omdat het zijn eerste rede was na het ontslag van zijn ultrarechtse strateeg Steve Bannon.

Regiowoensdag, 23 augustus 2017

Vechtpartijtjes en foutparkeren op Psy-fi

Leeuwarden - De politie heeft tijdens het trancefestival Psy-fi in recreatiegebied De Groene Ster bij Leeuwarden, dat maandag na vijf dagen werd afgesloten, ,,een klein aantal aanhoudingen" verricht. Dat zegt een woordvoerder van de politie Noord-Nederland. Hoeveel aanhoudingen precies kon de politie niet duidelijk maken. ,,Als het er veel waren, dan hadden we het gesignaleerd”, aldus woordvoerder Ron Reinds.

Regiowoensdag, 23 augustus 2017

Ontmoetingstuin in Sneek is alweer vernield

Sneek - De vrijwilligers die de ontmoetingstuin in de wijk Noorderhoek in Sneek onderhouden wisten maandagmiddag niet wat ze zagen. De groene oase bleek volledig vernield. Volgens Nel Veldman, voorzitter van het wijkplatform, konden sommigen hun tranen niet bedwingen.

Regiowoensdag, 23 augustus 2017

Jongens leren toch anders dan meisjes

Leeuwarden - Zomerschool058 experimenteert deze week en volgende week met een gescheiden jongens- en meisjesklas. Met name jongens zouden in een aparte klas meer en beter kunnen leren.

Regiowoensdag, 23 augustus 2017

Onkruid in de tuin is plots verdwenen na vakantie

Leeuwarden - Claudia Woolgar (50) uit Leeuwarden plaatste voor de grap een foto van haar onkruidtuin op Facebook. Toen ze terugkwam van vakantie wachtte haar een grote verrassing.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties