De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 20 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 23 september 2015.

Cultuurwoensdag, 23 september 2015

De ūnbekende bestimming fan Alzheimer

Mei ūnbekinde bestimming, sa fart it skip mei kennis en talint śt de harsens fan Johan Peilman. Dat is it byld dat regisseur en skriuwer Henk de Boer brūkt foar demintens yn de foarstelling Aaltsjemeer (nei śs de sūndfloed) fan De Paupers. In foarstelling dy't moandei, op Wereld Alzheimer Dei, syn premjźre yn de seal hie.

Economiewoensdag, 23 september 2015

Tsjūkemar moet bruisend oord worden voor actieve jongeren

Delfstrahuizen - De Tsjūkemar kan wel wat leven in de brouwerij gebruiken, vindt Frans Heesen, eigenaar van hotel-restaurant Tjongervallei in Delfstrahuizen. ,,Het is nu te stil en te rustig. Er moet meer reuring komen, zonder dat dit leidt tot overlast en lawaai."

Hoofdartikelwoensdag, 23 september 2015

Onderhandelingen TTIP onder de maat

Volgende maand begint in Miami de volgende ronde onderhandelingen over het handelsverdrag TTIP tussen Europa en de Verenigde Staten. Het verdrag beoogt onder meer het bevorderen van handel tussen Europa en de VS, door bijvoorbeeld het gelijktrekken van wetgeving omtrent standaardisatie van (elektronische) apparaten, voedselveiligheid, productievoorwaarden, controles en in- en uitvoerbepalingen. Het verdrag wordt bepleit door ondernemersorganisaties. Die beloven gouden bergen wat betreft omzetten en werkgelegenheid. Parlementariėrs in Europese landen en in het Europarlement hebben grote bedenkingen. Die gaan vooral over de geheimzinnigheid die de onderhandelingen omringen.

Regiowoensdag, 23 september 2015

COA wil liefst snel azc in Heerenveen

Heerenveen - Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bouwt het liefst zo snel mogelijk een asielzoekerscentrum in de gemeente Heerenveen. Dat liet regiomanager Anneke Haarsma gisteren weten op een informerende bijeenkomst in het gemeentehuis over opvang van vluchtelingen en statushouders. Maandag heeft burgemeester Tjeerd van der Zwan een gesprek met het COA over mogelijke locaties. Het COA gaat dan om een regulier azc verzoeken. Die zijn harder nodig dan plekken voor noodopvang. Over welke locaties het gaat wilde Van der Zwan gisteravond nog niets kwijt. Hij heeft locaties aangeboden gekregen voor zowel de vestiging van een azc als voor creatieve opvang van statushouders.

Regiowoensdag, 23 september 2015

Foutje komt Menameradiel duur te staan

Menaam - Een foutje bij het doorgeven van gegevens aan het rijk komt Menameradiel duur te staan. Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) eist bijna 170.000 euro terug van de gemeente, omdat die verkeerde bedragen had ingevuld bij de besteding van het budget voor re-integratie. De rechter geeft Klijnsma nu gelijk.

Geloof & Kerkwoensdag, 23 september 2015

Actieweek ‘Kerk in actie’ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties