De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 23 september 2017.

Cultuurzaterdag, 23 september 2017

Die cello? Ik ga het gewoon weer doen!

Daar staat hij. Bovenaan de trap wijst Anneke Meiners naar een hoek van de overloop. Verscholen achter een grote rieten kuipstoel staat inderdaad een grote blauwe gevulde hoes tegen de muur. Het is de cello die al bijna tien jaar werkeloos zit te wachten op een bespeler. Terwijl Meiners dit snaarinstrument in haar vorige woonplek op Terschelling nog enthousiast bespeelde! ,,Ik heb zelfs nog les gehad van Marjolein Rekké. Dan kwam ze bij me thuis. Zaten we in de werkkamer, probeerde ik met mijn groeiende buik, ik was toen in verwachting van onze derde, de cello in mijn vingers te krijgen.”

Economiezaterdag, 23 september 2017

De in Wirdum gefokte koeien zijn efficiënter

Wirdum - Een nog snellere verbeteringvan de melkveestapel is het doel van het nieuwe Dairy Breeding Center van CRV. Dat is de uitdaging waar het nieuwe fokcentrum van het bedrijf in Wirdum mee aan de slag gaat. Gisteren opende de commissaris van de Koning Arno Brok het nieuwe complex.

Hoofdartikelzaterdag, 23 september 2017

Duitsland kiest weer Merkel, wie anders?

De stembusgang morgen in Duitsland lijkt een gelopen race. De christen-democratische CDU/CSU van bondskanselier Angela Merkel komt hoogstwaarschijnlijk als grootste uit de bus. Dat betekent dat Merkel nog eens vier jaar regeringsleider wordt. Duitsers houden over het algemeen van stabiliteit en zij willen Merkel belonen voor het nuchtere staatsmanschap waarmee zij het land de afgelopen twaalf jaar door menige crisis heeft geloodst. Daarnaast gaat het met de economie heuvelopwaarts en onder Merkel is Duitsland de politiek dominante macht van Europa geworden. Misschien wel van het hele Westen. Na het aantreden van de isolationistische Donald Trump in de VS wordt Merkel gezien als de belangrijkste verdediger van de westerse, liberale waarden.

Regiozaterdag, 23 september 2017

Patiëntenstops lijken dit jaar niet nodig in Fryslân

Leeuwarden - De ziekenhuizen Nij Smellinghe in Drachten, Tjongerschans in Heerenveen en MCL in Leeuwarden komen dit jaar wél uit met hun zorgbudget. Alleen Antonius Ziekenhuis in Sneek heeft het ook dit jaar moeilijk. Dat blijkt uit een rondgang van het Friesch Dagblad.

Regiozaterdag, 23 september 2017

Inwoners Noordoost-Fryslân helpen bij opsporen van hennepteelt

Dokkum - Inwoners van Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel en Kollumerland wordt gevraagd hennepkwekerijen te melden bij de gemeente. Samen met politie, energiebedrijf Liander en woningbouwcorporaties zetten de gemeenten een publiekscampagne op. ,,Meld het desnoods anoniem”, aldus Simon Bosma namens de vier gemeenten.

Regiozaterdag, 23 september 2017

Van Siamese cavia’en albinofazant tot fazip

Leeuwarden - Waar mensen met allerlei abnormaliteiten geboren kunnen worden, zo is dat in de dierenwereld niet anders. Neem een kat met één reuzeoog in het midden van het hoofd. Een zelfbedacht figuur, zo lijk het. Maar niets is minder waar: cyclopen bij dieren bestaan echt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties