De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 27 april

Archief

De artikelen van woensdag, 23 oktober 2013.

Hoofdartikelwoensdag, 23 oktober 2013

Brandveiligheid en historische panden

Iedere ouder van wie een kind op kamers gaat, kent het gevoel: hoe kan mijn kind zichzelf in veiligheid brengen als er brand uitbreekt? De brand aan De Kelders in Leeuwarden heeft de zorg voor de veiligheid van het wonen op kamers een dramatische actualiteit gegeven.

Regiowoensdag, 23 oktober 2013

Polderhoofdkanaal kost wellicht miljoenen extra

Nij Beets | Het bevaarbaar maken van het Polderhoofdkanaal tussen De Veenhoop en Nij Beets pakt mogelijk flink duurder uit voor de gemeente Opsterland. Doordat de definitieve uitspraak van de Raad van State (RvS) wellicht maanden langer op zich laat wachten, komt de 5,3 miljoen euro subsidie van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland in gevaar. Aan die subsidie zit namelijk de voorwaarde verbonden dat het werk op 1 januari 2015 klaar is.

Regiowoensdag, 23 oktober 2013

Eilanden in trek bij oplichters

Terschelling | Oplichters op handelssites als Marktplaats.nl lijken de waddeneilanden te hebben ontdekt. De politie krijgt steeds meer meldingen van mensen die spullen van iemand hebben gekocht die zich voordeed als bewoner van een eiland. Vlak na de betaling wordt de advertentie gewist, in de hoop dat de koper het erbij laat zitten.

Regiowoensdag, 23 oktober 2013

Oorzaak mogelijk nooit te achterhalen

Leeuwarden | Het kan goed zijn dat de werkelijke oorzaak van de brand in de panden op de Kelders niet gevonden wordt. Dat zegt Anne van der Meer van de politie Noord-Nederland. Volgens hem zijn de temperaturen tijdens de brand zo hoog geweest dat aanwijzingen voor de oorzaak niet meer te vinden zijn. De technische recherche kan volgens hem nog steeds de panden niet in omdat het risico op instorten te groot is. ,,Een helm is niet voldoende als er een stuk gevel naar beneden komt.” Wanneer de technische recherche het onderzoek kan gaan uitvoeren, kan Van der Meer niet zeggen. ,,Het lichaam van het slachtoffer kon geborgen worden, maar grote delen van de panden hebben we nog niet kunnen betreden.”

Geloof & Kerkwoensdag, 23 oktober 2013

Predikanten staan lang in één gemeente

Utrecht | Eén op de vier gemeentepredikanten binnen de Protestantse Kerk in Nederland is langer dan tien jaar verbonden aan zijn gemeente. De mobiliteit van predikanten binnen de PKN stagneert.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties