De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 januari 2015.

Regiozaterdag, 24 januari 2015

Wethouder Veenhouwer richt zich op eigen bedrijf

Oosterwolde - Wethouder Henk Jan Veenhouwer (VVD) van Ooststellingwerf legt zijn functie neer. Hij kan zijn wethouderschap niet langer combineren met zijn werkzaamheden voor zijn eigen autobedrijf Siton. Dat heeft de gemeente Ooststellingwerf gisteren bekendgemaakt.

Regiozaterdag, 24 januari 2015

Molkwerum verliest na honderd jaar zijn bakkersgeur

Molkwerum - De oprit naast de bakkerij is smal, het achtererf klein. Lastig voor leveranciers en voor vrachtwagens die de koek komen halen. In de bakkerij staan links en rechts pallets met verse producten. De opslagruimte is beperkt. ,,Het gaat, maar daarmee is ook alles gezegd", constateert Folkert Reitsema, directeur van Bakkerij Molkwar.

Regiozaterdag, 24 januari 2015

Friese GGZ zet virtuele realiteit in voor confrontatie met angsten

De confrontatie met de angst aangaan. Dat is het belangrijkste onderdeel van de behandeling van angststoornissen, zegt gezondheidspsycholoog Jeltsje Hoomans. Door digitale hulpmiddelen in te zetten, is de drempel daarvoor veel lager. ,,Neem vliegangst: dat is nogal prijzig om tegen te oefenen."

Regiozaterdag, 24 januari 2015

Sionsberg mag zich in vijf jaar bewijzen

Dokkum - Het Dokkumer ziekenhuis De Sionsberg krijgt ten minste vijf jaar om te bewijzen dat het in afgeslankte vorm bestaansrecht heeft. Zorgverzekeraar De Friesland heeft zich voor die periode verbonden aan het zogenoemde Sionsberg 2.0, het doorstartplan voor het ziekenhuis dat op 26 november failliet ging. Zorgbehoevenden kunnen vanaf maandag terecht voor diagnosestelling en twaalf vormen van poliklinische zorg. Op termijn kunnen er honderd mensen aan het werk.

Sportzaterdag, 24 januari 2015

Flyers niet in actie door kapotte bus Eindhoven

Heerenveen - Het was misschien wel de meest bijzondere oorzaak van een afgelast ijshockeyduel ooit. Een kapotte bus zorgde ervoor dat het duel tussen UNIS Flyers en de Eindhovense Kemphanen gisteravond niet door kon gaan. De Eindhovenaren kregen net buiten de eigen stad panne en slaagden er niet in hun vervoermiddel tijdig te repareren. Omdat vervangend vervoer uitbleef, werd het duel in Heerenveen afgeblazen. Wanneer het duel wordt ingehaald is nog onbekend.

Sportzaterdag, 24 januari 2015

Na mislukte flirt uit 2013 valt Rosheuvel alsnog voor Cambuur

Nee, zeiden ze gisteren bij Cambuur, dat er op de broodjesschaal in de persruimte Snelle Jelle-koeken lagen, was geen verwijzing naar het vastleggen van Mikhail Rosheuvel. Het had echter gekund, want met de van AZ overgenomen vleugelspits hebben de Leeuwarders er een rappe speler bij. Eentje die een tweede kans van Cambuur krijgt. Na de keuring in het ziekenhuis meldde hij zich gisteren rond het middaguur voor het eerst als speler bij zijn nieuwe club.

Sportzaterdag, 24 januari 2015

Bekerduel werpt schaduw al vooruit bij Cambuur

Leeuwarden - Een thuisduel met PSV, nota bene de koploper, zou het gesprek van de dag moeten zijn bij SC Cambuur in de afgelopen dagen. En natuurlijk, zo zei trainer Henk de Jong, is de wedstrijd vanavond tegen de Eindhovenaren prioriteit nummer één. Drie punten tegen de koploper pakken zou volgens hem ,,werelds" zijn voor de Leeuwarders. Maar toch werpt het bekerduel van aanstaande dinsdag met PEC Zwolle zijn schaduw al vooruit.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties