De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 24 januari 2018.

Cultuurwoensdag, 24 januari 2018

Ira Judkovskaja: ramen openzetten voor bestendig, iepen mienskip

Na jaren voorbereiden, barst komend weekend LF2018 los. Ira Judkovskaja heeft de artistieke leiding over het weekend dat de droom van iepen mienskip verbeeldt. ,,Luister naar elkaar; alleen dán kunnen we bouwen aan een toekomst.”

Economiewoensdag, 24 januari 2018

Kalverfraude kan ramp zijn voor de sector

Leeuwarden - De fraude met kalveren die gisteren bekend werd, kan rampzalige gevolgen hebben voor de Nederlandse melkveehouderij, stelt Maarten Leseman van LTO Nederland. Het afgelopen jaar bleken volgens gegevens van het Identificatie- & Registratiesysteem (I&R) Nederlandse koeien opvallend meer meerlingen te hebben geworpen dan in andere jaren. Bij steekproeven bleek in de meeste gevallen sprake van gesjoemel.

Economiewoensdag, 24 januari 2018

Snakeware begint IT-innovatiecentrum

Sneek - IT-bedrijf Snakeware in Sneek wil op korte termijn een innovatiecentrum opzetten in de eigen stad. Gesprekken daarover met diverse onderwijsinstellingen zijn vergevorderd en mogelijke locaties al in kaart gebracht. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend bij een werkbezoek van koning Willem-Alexander.

Hoofdartikelwoensdag, 24 januari 2018

Overheden, koester interne kritiek

Wie effectief wil regeren, organiseert zijn eigen tegengeluid. Alleen dan blijft een overheid scherp. Om die reden zijn er in Nederland zoveel onafhankelijke, maar aan de overheid verbonden adviesbureaus.

Regiowoensdag, 24 januari 2018

Provincie aast op Touretappe op Afsluitdijk

Leeuwarden - De provincie Fryslân wil een etappe van de Tour de France binnenhalen. Gedeputeerde Sander de Rouwe gaat proberen voet aan de grond te krijgen bij de Franse organisatoren met zijn plan om een etappe over de straks vernieuwde Afsluitdijk te laten rijden. Als dat niet mogelijk is, ziet hij de Ronde van Italië als alternatief.

Regiowoensdag, 24 januari 2018

Vertraging Windpark dreigt

Kornwerderzand - De kans is aanwezig dat het windpark in het IJsselmeer pas in 2021 in werking is en niet een jaar eerder. Dat zei gedeputeerde Sander de Rouwe gisteren. De vertraging heeft voornamelijk te maken met de duur van de lopende procedure bij de Raad van State. De provincie en de initiatiefnemers van het windpark hadden erop gerekend dat de uitspraak in de rechtszaak er vorige maand al zou zijn. Dat wordt pas op zijn vroegst medio maart.

Regiowoensdag, 24 januari 2018

Zorgen over autonomie van Waddenfonds

Leeuwarden - De onafhankelijke besluitvorming van het Waddenfonds staat steeds verder onder druk. Volgens een gezamenlijk rapport van de Noordelijke en Randstedelijke Rekenkamers zijn de deelnemende provincies te sterk verweven met de organisatie.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 januari 2018

Academisch drukwerk uit Franeker geëxposeerd in Vrije Universiteit

Amsterdam - Dertig herinneringen aan de universitaire geschiedenis van Fryslân zijn de komende maanden te zien in Amsterdam. In de kleine expositie komen de geschiedenis van het protestantisme en persoonlijke achtergronden bij elkaar.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties