De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 februari 2015.

Dossierdinsdag, 24 februari 2015

Duurzame voedselvoorziening met biologische landbouw

Door Bertus Buizer

Economiedinsdag, 24 februari 2015

Drachtster dealer dingt mee naar Harley Davidson-ontwerpprijs

Drachten - Harley Davidson. De naam van het motormerk roept beelden op van Easy Rider, de filmklassieker over twee vrijgevochten mannen op prachtige motoren, rijdend door Amerika. Hoge sturen, een lage zit en een geluid dat van ver af al herkenbaar is.

Hoofdartikeldinsdag, 24 februari 2015

Actualiteit Weber voor politicus en burger

Met de Statenverkiezingen in aantocht proberen (provinciale) politici in de schijnwerpers van de publiciteit te komen. Bekendheid lijkt een voorwaarde voor succes, waarbij succes in dit verband gelijk staat aan een bevredigend aantal stemmen. De pogingen stemmen te trekken, hebben soms iets treurigs. Flaneren door een winkelstraat, het uitbrengen van een persbericht over een publieksvriendelijke politiek of het uitdelen van bloemzaadjes zijn een uitdrukking van onderschatting van de kiezer. Alsof die niet feilloos aanvoelt wat echt en wat goedkope aandachttrekkerij is.

Regiodinsdag, 24 februari 2015

Serie over waterschapsverkiezingen in Friesch Dagblad

Leeuwarden - Net als rond de verkiezingen voor Provinciale Staten brengt het Friesch Dagblad vanaf vandaag een onregelmatig verschijnende artikelenserie over de verkiezingen voor het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân.

Regiodinsdag, 24 februari 2015

Meerderheid Friezen lijkt tegen aaisykjen

Leeuwarden - Twee derde deel van de Friese bevolking heeft begrip voor de beslissing van de Raad van State uit januari om het rapen van kievitseieren in Fryslân dit jaar niet toe te staan. 56 procent van de Friezen vindt het zelfs expliciet een goede zaak dat het traditionele 'aaisykjen' dit jaar is verboden.

Regiodinsdag, 24 februari 2015

Samen eten voor de Piterkerk en om elkaar eindelijk te vergeven

Lippenhuizen - ,,We zakken bijna door de vloer en er is geen toilet. Daarvoor moet je naar de overkant", zegt Froukje Sinnema. Zij is samen met haar ,,maatje" Sonja Zwart de actie 'Wat schaft de pot?' gestart om de restauratiekosten van hun kerk, de Piterkerk in Lippenhuizen, te betalen. Sinnema: ,,We moeten dit doen. Als we niet verbouwen houdt het op, dan is er geen kerk meer. Ook al is niet iedereen in het dorp van de kerk, we willen allemaal de kerk behouden."

Regiodinsdag, 24 februari 2015

Gasprotest op Terschelling zwelt aan

Terschelling - Bijna elfduizend handtekeningen waren er gisteravond gezet op de website van actiegroep Gas(t)vrij Terschelling om te protesteren tegen de voorgenomen gaswinning door Tulip Oil bij Hoorn. ,,En er komen elke dag bijna honderd handtekeningen bij, van over de hele wereld", aldus Annet van Essen, betrokken bij de actiegroep.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 februari 2015

PeliKoepel mag Pelikaankerk toch kopen

Leeuwarden - De Protestantse Gemeente Leeuwarden is bereid de Pelikaankerk in de stad te verkopen aan de PeliKoepelgemeente. Hiermee lijkt het einde van een slepende kerksluitingszaak in zicht te komen.

Sportdinsdag, 24 februari 2015

Douwe Amels: Geen EK, maar Rio is haalbaar

Hoogspringer Douwe Amels (Drachten) werd zaterdag voor de vierde keer Nederlands kampioen indoor, maar in de nationale EK-selectie ontbrak gisteren zijn naam. ,,Geen paniek. Deelname aan de Spelen in Rio in 2016 is en blijft haalbaar."

Sportdinsdag, 24 februari 2015

Recensie: Bogtstra durft 't achterste van zijn tong te laten zien

Basketbalcoach Ton Boot heeft hem in het Sportforum op radio NPO 1 dikwijls de vraag gesteld waarom er zo weinig talenten doorbreken in het Nederlandse tennis? De uit Groningen afkomstige tennisgoeroe Tjerk Bogtstra probeert zijn collega het antwoord te geven, maar dat is gemakkelijker gezegd, dan geschreven. In zijn boek Wie durft? Spagaat van een tenniscoach doet Bogtstra zijn ervaringen en ideeën uitgebreid uit de doeken.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties