De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van woensdag, 24 februari 2016.

Economiewoensdag, 24 februari 2016

Aardappelbedrijf HZPC naar Rusland en Finland

Joure - Aardappelhandelshuis en veredelingsbedrijf HZPC heeft alle aandelen gekocht van het Finse bedrijf Sadokas. Daarmee is het bedrijf nu volledig in bezit van HZPC. Het Friese bedrijf was al voor 41,3 procent aandeelhouder. Door de overname is HZPC nu ook eigenaar van de onderneming AO HZPC Sadokas in Sint-Petersburg. HZPC heeft de aandelen van de Finse branchegenoot gekocht van oprichter, grootaandeelhouder en directeur Jaakko Rahko en van verscheidene Finse minderheidsaandeelhouders.

Hoofdartikelwoensdag, 24 februari 2016

Europa verzwakt, als macht en als idee

Het vluchtelingenprobleem is het belangrijkste punt op de Europese agenda. Niet alleen vanwege het onderwerp als zodanig - de vluchtelingenstroom is óók een groot humanitair probleem - maar ook vanwege de verdeeldheid die in Europa is ontstaan.

Regiowoensdag, 24 februari 2016

Klooster op Schier komt er

Schiermonnikoog - Er moet definitief een kleinschalig klooster komen op Schiermonnikoog van de Communiteit Monniken Schiermonnikoog. Het gemeentebestuur van het eiland stemt in met de bouw van een nieuw klooster op de Westerburenweg, aan de westelijke rand van het dorp.

Regiowoensdag, 24 februari 2016

Westerkwartier houdt vooreerst vast aan TSN

Grootegast - De vier gemeenten in het Westerkwartier maken zich vooralsnog geen zorgen over de continuïteit van de thuiszorg in hun gemeenten. Thuiszorgorganisatie TSN kan de zorg in Grootegast, Marum, Zuidhorn en Leek blijven uitvoeren. Dat zegt wethouder Sjabbo Smedes (CDA) van Grootegast in reactie op de problemen bij de thuiszorgorganisatie uit Hengelo.

Regiowoensdag, 24 februari 2016

Provincie: aannemer is de controle kwijt

Leeuwarden - Het aquaduct in de Drachtsterweg in Leeuwarden gaat nog later open voor het verkeer. Dat maakte gedeputeerde Sietske Poepjes gisteren bekend. De afgelopen weken zijn er opnieuw problemen ontstaan. De oorspronkelijke planning was dat het aquaduct voorjaar 2015 klaar zou zijn voor het verkeer. Daarna werd de deadline gesteld op voorjaar 2016, daarna begin september en nu op zijn vroegst in december.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 februari 2016

Impact vervolging Noord-Nigeria dramatisch voor kerk

De vervolging van christenen in het islamitische Noord-Nigeria en de impact daarvan op de Nigeriaanse kerk is nog veel ernstiger dan tot nu werd aangenomen. Dat blijkt uit een vandaag verschenen rapport van de Christian Association of Nigeria (CAN), de grootste koepel van kerkgenootschappen in Afrika, in samenwerking met Stichting Open Doors. In de periode 2006-2013 zijn negen- tot elfduizend christenen vermoord, 13.000 kerken verwoest of gesloten en 1,3 miljoen christenen op de vlucht geslagen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties