De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 november 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 24 november 2015

Krijgt Hollande ook EU mee in strijd tegen IS?

De Franse president François Hollande is bezig met een indrukwekkend diplomatiek offensief om een coalitie te smeden om de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Syrië en Irak te vernietigen na de golf van aanslagen in Parijs op 13 november. Morgen bezoekt hij de Amerikaanse president Barack Obama en donderdag is hij in Moskou bij de Russische president Vladimir Poetin. Vorige week kreeg Hollande het voor elkaar dat de VN-Veiligheidsraad een resolutie aannam waarin werd opgeroepen IS te bestrijden. De Franse president vraagt ook zijn Europese partners om militaire hulp, zich beroepend op het nog niet eerder gebruikte artikel 42.7 van een EU-verdrag uit 2004.

Regiodinsdag, 24 november 2015

Friese middelbare scholen maken inhaalslag

De middelbare scholen in Fryslân hebben zich het afgelopen jaar sterk verbeterd. Dat blijkt uit cijfers van de Onderwijsinspectie die gisteren zijn bekendgemaakt.

Regiodinsdag, 24 november 2015

Friese universiteit toch in 2017 van start

Fryslân krijgt toch een university college in 2017. Het uitstel is van de baan. Overleg tussen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden gisteravond leverde een nieuw akkoord op over de Friese universiteit waarvan de komst vorige week plotseling onzeker werd. In het nieuwe akkoord wordt de universiteit geen nevenvestiging van de RUG maar worden er heel andere bacheloropleidingen aangeboden.

Regiodinsdag, 24 november 2015

Azc voor 600 vluchtelingen in Heerenveen

Het college van burgemeester en wethouders van Heerenveen wil meewerken aan de komst van een nieuw asielzoekerscentrum (azc) in de gemeente, voor maximaal zeshonderd vluchtelingen. Het azc moet komen op de hoek van de K.R. Poststraat met de Weinmakker en zal daar maximaal tien jaar blijven staan.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 november 2015

Kerken Smallingerland zoeken verbinding

Drachten - De Raad van Kerken in Smallingerland is omgevormd tot een nieuw en breder samenwerkingsverband van kerken. Het doel: meer samen optrekken en de interne verbondenheid versterken.

Sportdinsdag, 24 november 2015

Heerenveen: de zon schijnt weer voor Van Aken

Na zes maanden revalideren, speelde Joost van Aken gisteren voor het eerst weer een volledige wedstrijd bij de beloften van sc Heerenveen. Hij wil zo snel mogelijk terugkeren in de hoofdmacht. ,,Ik ben er klaar voor."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties