De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van donderdag, 24 november 2016.

Economiedonderdag, 24 november 2016

Melkveehouderij ontbeert broodnodige regie

Tijnje - Het ontbreekt de melkveesector aan een goede coördinatie waar het gaat om verduurzaming van de melkveehouderij. Ed Nijpels, voorzitter van de landelijke commissie voor de versnelling van de verduurzaming van de veehouderij, was gisteren naar Tijnje gekomen om de conclusies van zijn commissie uit te leggen. ,,En het ontbreekt ook aan doorzettingsvermogen en een goede financiering. Belangrijke thema’s zijn volksgezondheid, dierproblemen en biodiversiteit. Het ontbreekt absoluut niet aan goede intenties, maar het blijkt keer op keer dat het proces te traag verloopt", zei de voormalige Commissaris der Koningin van Fryslân. ,,Gelukkig heeft de staatssecretaris in een Kamerbrief deze week te kennen gegeven dat hij hiermee aan de slag gaat. In het eerste kwartaal van 2017 komt er een coördinator die ook de bevoegdheid heeft om maatregelen te nemen."

Regiodonderdag, 24 november 2016

Extra sneltrein mogelijk opnieuw verlaat

Leeuwarden - De kans bestaat dat de extra en langere sneltreinen tussen Leeuwarden en Groningen pas uiterlijk eind 2020 in dienst worden gesteld. In verband met een knelpunt bij de spoorverdubbeling op het tracé Hoogkerk-Zuidhorn houden de provincies Fryslân en Groningen een slag om de arm in de planning, die eerder uitging van eind 2019.

Regiodonderdag, 24 november 2016

Frisia mag zout winnen onder Waddenzee

Harlingen - Zoutwinningsbedrijf Frisia uit Harlingen kan beginnen met het boren naar zout onder de Waddenzee. De plannen bestaan al tien jaar, maar het bedrijf heeft gewacht tot het laatste beroep tegen de zoutwinning zou zijn afgerond. Gisteren werd de uitspraak van de Raad van State bekend waarin het bezwaar tegen de winning ongegrond werd verklaard.

Regiodonderdag, 24 november 2016

Prins Claus bemiddelde voor Friese kluiskraker Anton B.

Sneek - Wijlen prins Claus heeft begin jaren zeventig geprobeerd te bemiddelen voor de Friese 'gentleman-inbreker’ Anton B.

Regiodonderdag, 24 november 2016

Spoedplein MCL wordt twee keer zo groot

Leeuwarden - De overvolle wachtkamers maakten MCL-bestuursvoorzitter Kees Donkervoort duidelijk dat er iets moest gebeuren. Gisteren ging de eerste paal voor de nieuwe, twee keer zo grote Spoedeisende Hulp de grond in.

Sportdonderdag, 24 november 2016

VC Sneek blijft in de winning mood

Sneek - Het was de zesde opeenvolgende overwinning van Sneek en ook alweer de zesde zege dit seizoen voor eigen publiek. Maar vanzelf ging het bepaald niet, nadat de thuisploeg het duel in de tweede set door de vingers zag glippen. ,,De meiden hebben weer veerkracht getoond. Je weet dat je de kwaliteit hebt om de wedstrijd te kunnen winnen en dan maak je het jezelf onnodig lastig. Het had je ook de wedstrijd kunnen kosten", vond assistent-trainer Bert Brands.

Sportdonderdag, 24 november 2016

Minuut stilte bij duels zondag derde klasse A

Leeuwarden - Clubs in de zondag derde klasse A staan komende zondag stil bij de dood van de 22-jarige Ids Douma, voetballer van vv Jubbega. Voorafgaand aan alle duels zondag in 3A wordt een minuut stilte gehouden.

Sportdonderdag, 24 november 2016

Westra hoopt in België een beetje thuis te komen

Brussel - Lieuwe Westra (34) vervolgt zijn wielerloopbaan bij de Belgische ploeg Want-Groupe Gobert. De renner uit Tijnje, geboren in Műnein, komt over van Astana, het team waar hij de afgelopen drie seizoenen voor fietste.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties