De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 november 2017.

Economievrijdag, 24 november 2017

Verdienen met natuur

Burgum - Een van de grootste uitdagingen van de landbouw is om in een omgeving met veel biodiversiteit, zoals in de Noardlike Fryske Wâlden, toch een goed verdienmodel te hebben en te houden. Dat stelde voorzitter Albert van der Ploeg gisteren na afloop van een symposium in De Pleats in Burgum, georganiseerd door zijn vereniging en de Stichting Heg & Landschap uit Gelderland . Ongeveer vijftig belangstellenden discussieerden daar over de mogelijkheden die er zijn voor de boeren in een coulisselandschap.

Hoofdartikelvrijdag, 24 november 2017

Trouw in de politiek loont

De verkiezingen in drie fusiegemeenten in Fryslân hebben geen echte machtsverschuivingen teweeggebracht. De opkomst bij deze verkiezingen toont aan dat het hebben van een trouwe achterban loont.

Regiovrijdag, 24 november 2017

Aantal plekken op campings loopt hard terug

Leeuwarden - Het aantal overnachtingsplaatsen op Friese campings loopt hard terug. In vijf jaar is het aantal plaatsen op kampeerterreinen met liefst 14 procent afgenomen, van 72.000 naar 63.000.

Regiovrijdag, 24 november 2017

Voetgangers moeten weer de ruimte krijgen

Leeuwarden - Als het aan het Regionaal Orgaan verkeersveiligheid in Fryslân (ROF) ligt, krijgen voetgangers meer de ruimte in het verkeer binnen de bebouwde kom. Het ROF heeft de Friese gemeenten gevraagd het Charter of Walking te ondertekenen. Dit internationale handvest voor het lopen vraagt overheden de straat weer aan de voetgangers terug te geven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties