De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Archief

De artikelen van maandag, 24 maart 2003.

Bijschriftmaandag, 24 maart 2003

Kinderen

Zomaar een tafereeltje: een paar grote jongens lopen te voetballen. Kreten die ze bij profspelers horen worden door hen met het grootste gemak van de wereld gebezigd.

Cultuurmaandag, 24 maart 2003

R.E.S.P.E.C.T.: perfecte soulshow met rock ’n rollkuif

De tweede soulshow die op het moment door Nederland davert, is een feest van herkenning voor hen die de jaren zestig en zeventig bewust hebben meegemaakt.

Cultuurmaandag, 24 maart 2003

Druk gospelfestival in Kollumerzwaag

In Fryslân zijn vele gospelgroepen in verschillenden plaatsen actief. De meeste groepen treden geregeld in kerken of op bijeenkomsten op. In ‘De Trije Doarpen’ in Kollumerzwaag werd zaterdag voor de 23ste keer het Frysk Gospelfestival gehouden waar een paar groepen op uitnodiging van de commissie hun prestaties aan het publiek en een jury toonden.

Cultuurmaandag, 24 maart 2003

Indrukwekkend ‘Requiem’

Op 4 december 1791 nam Wolfgang Amadeus Mozart ondanks het feit dat hij stervende was de partituur van het Requiem ter hand en zong er samen met enkele vrienden verschillende delen uit.

Hoofdartikelmaandag, 24 maart 2003

De invloed van de EU…

Morgen presenteert de Raad van State zijn jaarverslag en daar zit altijd een preekje bij. De Raad is het belangrijkste adviesorgaan van de regering en zo’n terugblik op een jaar kan voor zo’n orgaan natuurlijk niet passeren zonder een algemene beschouwing over belangrijke thema’s voor de regering voor het komende jaar.

Regiomaandag, 24 maart 2003

Brand verwoest huis, bedrijf blijft gespaard

Drachten – Een woning aan de Lange West in Drachten is zondagavond volledig uitgebrand. De brandweer kon voorkomen dat de brand uitsloeg naar de groothandel in automaterialen en gereedschappen Ferwerda bv, die zich onder de woning bevindt.

Regiomaandag, 24 maart 2003

Snekers betalen hondenbelasting niet

Sneek – Hondenbezitters Ad Oechies en Rinse Bergsma uit Sneek hebben besloten geen hondenbelasting meer te betalen tot Sneek iets gaat doen aan de hondenpoepoverlast. ,,Als de deurwaarder komt en 35 euro van me eist, betaal ik niet. Maar het is natuurlijk heel slecht als Sneek het zover laat komen’’, vindt Oechies.

Regiomaandag, 24 maart 2003

Liever wandelen dan naar Spanje

IJlst - Het wandelseizoen is ten einde. Tenminste, voor de 960 leden van de dertigjarige vereniging Friese Lange Afstand Lopers (FLAL). Afgelopen zaterdag sloten ze de serie van twaalf wandeltochten af met de Brekkenwandeltocht vanuit IJlst.

Regiomaandag, 24 maart 2003

‘Mensen steken duimen naar ons omhoog’

Amsterdam/Leeuwarden – ‘Wij namen deel aan het verzet in 1940-1945. Wij blijven tegen oorlog’. Met dit opschrift op hun boodschappenwagentje lopen Hans (75) en Gusta (74) Olivier-Vonk uit Menaldum zaterdagmiddag door Amsterdam. In februari liepen ze ook al mee in de vredesdemonstratie.

Regiomaandag, 24 maart 2003

Eerherstel voor kerkhoven

Beetsterzwaag – Landschapsbeheer Friesland wil beeldbepalende kerkhoven op het platteland in Fryslân gaan opknappen. Veel kerkhoven zijn door geldgebrek bij kerkvoogdijen ernstig verwaarloosd geraakt. Het project moet dit jaar nog van start gaan. Uiteindelijk moet het leiden tot het instellen van een ‘kerkhovenwacht’.

Geloof & Kerkmaandag, 24 maart 2003

Verdeeld over oorlog, eens over rol VS

Amsterdam - Over de aanval op Irak bestaat binnen de kerken geen overeenstemming.

Geloof & Kerkmaandag, 24 maart 2003

Dialoog met Zuiden moet nog beginnen

Nijmegen - Tien jaar geleden werd in Heerlen een missiologisch instituut opgericht door vier katholieke missie-instituten. Dit jaar viert dat instituut, dat intussen verhuisd is naar de Katholieke Universiteit van Nijmegen, het tienjarig bestaan met een aantal bijzondere activiteiten.

Geloof & Kerkmaandag, 24 maart 2003

Leven vanuit bewogenheid

Leeuwarden – Gemeenteopbouw in kerken begint bij geloofsopbouw. Door middel van bewogenheid met het oog op de Heer, de gemeente en de wereld. Het fundament in dat alles is niemand anders dan Jezus Christus. Dat betoogde ds H.J. Paas uit Rijnsburg zaterdag op de Friese Ambtsdragers-conferentie in Leeuwarden.

Sportmaandag, 24 maart 2003

Boot gaat weer graag te water in Eindhoven

Dordrecht – Paula Boot heeft weer plezier in het zwemmen. Dit weekeinde werd ze bij Grand Prix-wedstrijden in Dordrecht, waar veel toppers aan het werk waren, tweede op de 50 meter schoolslag.

Sportmaandag, 24 maart 2003

Marcel Luppes houdt woord

Burgum - Marcel Luppes uit Hoogeveen had het een week eerder al aangekondigd. Hij of ploegmaat Marcel Alma zou de Omloop van Burgum winnen. Beide renners stapten na 120 kilometer fietsen achter elkaar het erepodium op. Luppes hield zijn woord en won. Samen zorgden ze ervoor dat Tino Haakman uit Enkhuizen als laatste het hoofd moest buigen.

Sportmaandag, 24 maart 2003

ONT opnieuw doelpuntloos

Opeinde - ONT blijft de minst productieve ploeg in de Tweede Klasse K. Het team van trainer Jan Mulder heeft genoeg individuele bagage in de voorste lijn, maar kreeg dit tegen ’t Fean ’58 maar niet omgezet in doelgerichte combinaties. Wat voor ONT veel vervelender is, is de rol van hekkensluiter. Beide ploegen schoten niets op met de puntendeling.

Sportmaandag, 24 maart 2003

Typerende ‘Tjeerd Rijpma-act’ bij Trynwâldster Boys

Oentsjerk - Zoals Johan Abma Mister Cambuur genoemd wordt, kan Tjeerd Rijpma getypeerd worden als Mister Trynwâldster Boys. Gepokt en gemazeld bij de ploeg uit Oentsjerk, bracht Rijpma het als twintiger nog tot de A-selectie van Cambuur dat net de eredivisie was binnengestapt. Hij speelde er bijna 25 wedstrijden in de basis.

Sportmaandag, 24 maart 2003

Max de Haan: Moasten wy dan ferlieze of sa?

Hoofdklasser Harkemase Boys voelt zich verlinkt door een Urker arbiter in het duel tegen Genemuiden. Leidsman Gerrit Meun moest een ten onrechte toegekende treffer intrekken op aanraden van grensrechter Haas, maar gooide vervolgens de stuitbal tegen de hand van Harkemase Boys-speler Jan van Raalte en wees vervolgens naar de strafschopstip.

Sportmaandag, 24 maart 2003

‘Nederlands spreken goed voor communicatie’

Eaterein - Wat vooral opviel aan de allochtone scheidsrechter die zaterdag de wedstrijd tussen SDS A1 en LSC1 A1 floot, waren zijn schoenen. Rashid Bakkali droeg witte gympies want hij was zijn kicks vergeten.

Sportmaandag, 24 maart 2003

Heerenveen ‘verzuipt’ in een volle Kuip

Rotterdam - SC Heerenveen lijkt nauwelijks meer te geloven in een goede afloop van het seizoen. In de Kuip werden de beperkingen van de Friese twijfelaars zaterdagavond weer eens op een pijnlijke manier blootgelegd. De formatie van Foppe de Haan ontbeerde tegen topclub Feyenoord spierballen, was veel te lief en ging volledig kopje onder.

Weermaandag, 24 maart 2003

Zon en bewolking

Vanavond en vannacht blijft het vrijwel helder en het koelt af tot ongeveer 3 graden. Morgen is er zon en bewolking en de temperatuur komt uit rond de 14 graden. De wind is zwak en komt uit richtingen tussen west en noord .


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties