De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 maart 2012.

Cultuurzaterdag, 24 maart 2012

Kersenbloesems voor museum Princessehof

Leeuwarden | Het Princessehof in Leeuwarden heeft een kostbaar porseleinen bord gekregen met een afbeelding van kersenbloesems. Het bord werd door de maker, Sakaida Kakiemon XIV, geschonken als dank voor de expositie die het keramiekmuseum vorig jaar hield over modern Kakiemon keramiek.

Cultuurzaterdag, 24 maart 2012

Fractie stelt vragen over nalatenschap Troelstra

Leeuwarden | PAL GroenLinks heeft deze week schriftelijke vragen gesteld aan het B en W van de gemeente Leeuwarden over de literaire nalatenschap van Piter Jelles Troelstra.

Cultuurzaterdag, 24 maart 2012

Jubileumexpositie Aaipop wordt reünie

Leeuwarden | Tresoar in Leeuwarden roept alle artiesten, vrijwilligers en bezoekers van Aaipop op om op 5 april naar de opening te komen van de jubileumexpositie van het festival. Aaipop viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan.

Cultuurzaterdag, 24 maart 2012

Leeuwarder schrijfster in race Jonge Jury-prijs

Leeuwarden | De Leeuwarder schrijfster Caja Cazemier is met het jeugdboek Knalhard genomineerd voor de prijs van de Jonge Jury 2012. Knalhard is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over uitgaansgeweld in Fryslân.

Economiezaterdag, 24 maart 2012

Reorganisatie Sonac beperkt door terughalen uitbesteed werk

Sumar | Bij slachtafvalverwerker Sonac in Sumar verdwijnen drie banen. Het is een gevolg van een reorganisatie na verlies van werk aan een nieuwe verwerker in Wijster. Door het terughalen van uitbestede activiteiten is het aantal ontslagen beperkt.

Hoofdartikelzaterdag, 24 maart 2012

De schepping in de tijd voor Pasen

In de tijd voor Pasen - de lijdenstijd, de veertigdagentijd of de vastentijd - in gedachten terug gaan naar de schepping lijkt niet logisch. Die schepping lijkt los te staan van wat er op Goede Vrijdag en Pasen gebeurt en lijkt ook niet te passen in de tijd voorafgaande aan die gebeurtenissen.

Regiozaterdag, 24 maart 2012

Altijd leuk om die groene baret weer even op te doen

Rinny Luiks (75) uit Goutum had alle ingrediënten om een commando te worden. Door bikkelharde training verwierf hij zijn groene baret. Vandaag viert het Korps Commando het zeventigjarig bestaan.

Regiozaterdag, 24 maart 2012

Mogelijk toch een Noordelijk Filmfestival

Leeuwarden | Het Noordelijk Filmfestival wordt wellicht toch nog gehouden dit jaar. De provincie Fryslân, de gemeente Leeuwarden, het filmfestivalbestuur en de stichting Culturele Hoofdstad 2018 gaan op korte termijn om tafel om over de mogelijkheden te praten.

Regiozaterdag, 24 maart 2012

Brandweer hoopt op minder loos alarm

Leeuwarden | De brandweer hoopt dat het aantal loze uitrukken de komende maanden drastisch kan zakken. Volgens het nieuwe bouwbesluit dat op 1 april ingaat, is het voor bijna de helft van de grote bedrijven niet meer verplicht dat het automatische brandalarm rechtstreeks staat doorgeschakeld met de brandweer. Daarnaast wordt - mogelijk dit jaar nog - een systeem ingevoerd waarbij bij automatische brandmeldingen altijd eerst wordt teruggebeld of er daadwerkelijk brand is.

Regiozaterdag, 24 maart 2012

Als het alarm afgaat, is er een probleem

Sint Annaparochie | ,,Wat hoor je elke eerste maandag van de maand om twaalf uur?”, vraagt bedrijfshulpverlener (bhv’er) Klaas Heerema aan de kinderen van basisschool De Toverbal van het asielzoekerscentrum (azc) in Sint Annaparochie. ,,De sirene”, roept Milena. ,,En wat doe je als de sirene op een ander moment afgaat?” Zohra: ,,Ik weet het niet precies, maar dan er is een probleem.” Muhay weet het wel: ,,Naar de receptie lopen.” ,,Heel goed”, zegt Heerema, ,,daar kunnen ze dan de brandweer bellen.”

Regiozaterdag, 24 maart 2012

Twaalfjarigen hebben allemaal een mobieltje

Leeuwarden | Vrijwel alle twaalfjarigen in Nederland hebben een mobiele telefoon. Van de achtjarigen is al een kwart in het bezit van een mobieltje. Zonder een mobiele telefoon heeft bijna 60 procent van de kinderen het gevoel er niet bij te horen. Bijna de helft heeft zijn telefoon zelfs ’s nachts aan en in de buurt.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 maart 2012

Agendaberichten voor zondag 25 maart

Zondag 25 maart

Geloof & Kerkzaterdag, 24 maart 2012

Deze tijd vraagt om diaconie nieuwe stijl

De overheid trekt zich terug en bezuinigt fors op zorg en sociaal werk. Moeten de diaconieën de overheid wijzen op de gevolgen van dit beleid of de gaten in het sociale vangnet vullen? Het is tijd voor een diaconie nieuwe stijl.

Geloof & Kerkzaterdag, 24 maart 2012

Melkfabriek wordt kerk in Groningen

Groningen | De Vrije Baptistengemeente Groningen (VBG) verhuist morgen naar een nieuw kerkgebouw. Een oude melkfabriek, die lange tijd in gebruik was als bouwmarkt, wordt de nieuwe locatie van de snel groeiende kerkgemeenschap.

Sportzaterdag, 24 maart 2012

Kramer rondt zijn comeback perfect af

Heerenveen | Toen hij in november zijn comeback maakte na ruim anderhalf jaar afwezigheid, bezwoer Sven Kramer dat hij niet meer die veelvraat van weleer zou worden. De 25-jarige Fries schrapte dit jaar inderdaad af en toe een wedstrijdje uit zijn agenda, maar verder was alles weer als vanouds. Na zijn Europese- en wereldtitel allround werd Kramer gisteravond ook op de 5000 meter wereldkampioen.

Sportzaterdag, 24 maart 2012

Zonderland toont vormbehoud in Cottbus

Cottbus | De opluchting was groot bij Epke Zonderland. De turner greep gisteren in Cottbus de eerste de beste gelegenheid aan om het door NOC*NSF verlangde vormbehoud te tonen. Zonderland kwam in het Turnier der Meister aan de rekstok met een degelijke oefening uit op een score van 15,000, een half punt hoger dan gevraagd. Hij bereikte als vierde de finale. ,,Dit was het doel van dit toernooi. Het is een grote opluchting; er lag toch wel wat druk op’’, reageerde de Lemster.

Sportzaterdag, 24 maart 2012

Grieperige Janmaat mist het duel met VVV-Venlo

Heerenveen | De kans is klein dat Daryl Janmaat vanavond meedoet in het thuisduel van sc Heerenveen tegen VVV-Venlo. De rechterverdediger lag gisteren nog met koorts op bed en vanmorgen zal worden bekeken in hoeverre hij inzetbaar is. ,,De kans dat hij niet meedoet is groter dan de kans dat hij wel meedoet”, liet trainer Ron Jans gisteren na de laatste training weten.

Sportzaterdag, 24 maart 2012

Te Loeke - 7,5

Sportzaterdag, 24 maart 2012

Cambuur is weer terug in de strijd om top-vijf positie

Leeuwarden | Zo win je zeven wedstrijden op rij niet, zo ben je alweer vier duels op rij ongeslagen. Dankzij een zege in het lastige thuisduel van gisteravond met FC Den Bosch, is Cambuur weer richting topvijf geslopen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties