De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 maart 2015.

Hoofdartikeldinsdag, 24 maart 2015

De weg kwijt door oplaaiende emoties

Wie knippert het eerst met de ogen? De Duitsers of de Grieken? Een van beide partijen zal water bij de wijn moeten doen om weer beweging te krijgen in de eurocrisis, maar zowel Griekenland als Duitsland weigeren toe te geven. De Duitse regering eist een strenge begrotingsdiscipline en hervormingen van Griekenland voordat het land aanspraak kan maken op nieuwe noodleningen om een bankroet te voorkomen. Volgens Berlijn komen de Grieken hun schuldverplichtingen niet na.

Regiodinsdag, 24 maart 2015

Meesters en juffen doen het stukken beter

De meeste directies van de pabo's (opleiding voor basisschoolleraren) vinden dat de vakkennis van hun afgestudeerde studenten de afgelopen drie jaar flink is verbeterd.

Regiodinsdag, 24 maart 2015

Rimke: Dat Tom foar my kieze soe, kaam net as in ferrassing

Eindelijk mag Rimke Visser uit Balk vrijuit praten. De afgelopen maanden mocht ze aan de buitenwereld niets laten merken van haar relatie met boer Tom uit het populaire datingsprogramma Boer zoekt vrouw.Niemand mocht weten hoe hun relatie afliep. ,,Wy kamen wol by elkoar. As Tom hjir kaam, hie er in sjaal foar it gesicht en in sinnebril op en dan gongen fuort de gerdinen ticht. Net ien mocht ús sjen."

Regiodinsdag, 24 maart 2015

Acht Friese gemeenten zonder Statenlid

Een derde van de 24 Friese gemeenten is niet vertegenwoordigd in de nieuwe Provinciale Staten. Donderdag worden de 43 nieuwe Statenleden geïnstalleerd. Acht gemeenten moeten het voorlopig doen zonder Statenlid: Ferwerderadiel, Kollumerland, Menameradiel, Littenseradiel en de vier Waddeneilanden.

Geloof & Kerkdinsdag, 24 maart 2015

Aldo Cavalli benoemd als nieuwe pauselijk nuntius

Utrecht - Paus Franciscus heeft aartsbisschop Aldo Cavalli tot apostolisch nuntius in Nederland benoemd. Dat is gisteren bekendgemaakt door de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Cavalli was eerder nuntius in Malta en Libië, waar hij sinds de eerste helft van 2013 als pauselijk vertegenwoordiger werkzaam is geweest. Hij volgt in Nederland mgr. André Dupuy op, die de 75-jarige leeftijd heeft bereikt.

Sportdinsdag, 24 maart 2015

Fryslân Open als opmaat voor WK Fries dammen

Franeker - In het oude raadhuis van Franeker zal op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart in het kader van het Fries dammen het eerste Fryslan Open 2015 worden gespeeld. Daarin zullen de beste vier spelers van Fryslân en de vier beste spelers van buiten de provincie het tegen elkaar opnemen in de finale van het grootmeestertoernooi. Het is de opmaat voor het eerste WK Fries dammen dat in 2018 zijn beslag moet krijgen.

Sportdinsdag, 24 maart 2015

Jong, snel en talentvol op pony Quick Star

Pony Quick Star zou twee jaar verleden verkassen naar Dubai. Daar kwam hij door slechte bloedtesten echter nooit aan. Onlangs keerde hij terug bij de familie Veenstra in Drachtstercompagnie. Zoon Gerrit greep op zijn rug direct de NK-titel.

Sportdinsdag, 24 maart 2015

Slechts zes teams ingeschreven voor eredivisie vrouwen

Heerenveen - Ze mochten spelen in het Abe Lenstra Stadion. Een grote supermarktketen had zelfs 10.000 wedstrijdtickets afgenomen. Voor de vrouwen van sc Heerenveen leek vrijdag in het thuisduel met PSV/FC Eindhoven alles eens mee te zitten. Tot een kwartier voor tijd de stadionlampen uitvielen en een deel van het publiek huiswaarts keerde nog voor de wedstrijd werd hervat.

Sportdinsdag, 24 maart 2015

Optie Dijkstra niet gelicht bij Cambuur, rest nog onzeker

Leeuwarden - SC Cambuur zal de optie in het aflopende contract van Mart Dijkstra niet gaan lichten. Dat bevestigen club en speler desgevraagd. Het is de eerste duidelijkheid omtrent de aflopende contracten in Leeuwarden, althans die waar de club een optie op heeft. Het betekent niet dat Dijkstra geen toekomst meer heeft, maar clubs zijn nu eenmaal verplicht voor 1 april duidelijkheid te verschaffen. Partijen zijn vrij om daarna over een nieuwe verbintenis te praten. Over de toekomst van vijf andere Cambuurspelers was gisteravond nog geen duidelijkheid.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties