De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 mei 2016.

Cultuurdinsdag, 24 mei 2016

Boalsert brengt eerste 'oerdekte iepenloftspul’

Toen regisseur Hindrik Heerschop voor het eerst het script van Romeo en Julia,...mar dan oars las, zag hij meteen voor zich waar dat moest worden opgevoerd: in de Broerekerk. De glazen koepel op de kerk in Bolsward bood bovendien een kans voor zijn toneelvereniging om voor het eerst in haar geschiedenis bij de rijke Friese traditie van het iepenloftspul aan te sluiten. Maar dan wel zonder die grote stressfactor waar andere uitvoerenden doorgaans mee kampen. ,,Wat het weer ook doet, bij ons zit je droog."

Hoofdartikeldinsdag, 24 mei 2016

Kan EU herhaling migratiecrisis aan?

Het mag een wonder heten als de vluchtelingendeal die de EU met Turkije heeft gesloten ook echt wordt uitgevoerd. Het ene na het andere obstakel wordt opgeworpen. Het rechts-populisme in Europa spint er garen bij, zoals nu in Oostenrijk waar het niet veel scheelde of de uiterst-rechtse Norbert Hofer was president geworden.

Regiodinsdag, 24 mei 2016

Jorwert bijna klaar voor opvang van Syrisch gezin

Jorwert - De verbouw van het Jorwerter dorpshuis Ons Huis tot een ruime eengezinswoning is bijna afgerond. Volgende week arriveert het Syrische vluchtelingengezin Al Zaidan. De huurovereenkomst is getekend en de familie heeft zich gisteren ingeschreven als nieuwe ingezetenen van de gemeente Littenseradiel.

Regiodinsdag, 24 mei 2016

F-35-piloot Vidal: geslaagde vlucht

Leeuwarden - Ruim een uur later dan gepland is gisteravond om 21.17 uur voor het eerst een F-35 geland op vliegbasis Leeuwarden. Om 21.28 uur volgde het tweede toestel. Beide klaar voor een serie belevingsvluchten rondom de Nederlandse vliegbases en klaar om zich aan het Nederlandse publiek te tonen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties