De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van woensdag, 24 juni 2009.

Cultuurwoensdag, 24 juni 2009

Schelpen gezocht voor expositie

Leeuwarden - Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden roept kinderen op om tijdens hun zomervakantie mooie schelpen op het strand te zoeken.

Cultuurwoensdag, 24 juni 2009

Piter Wilkens naar Zweden

Leeuwarden - Troubadour Piter Wilkens gaat optreden in Zweden. Hij staat 2 augustus op het podium in Stockholm tijdens een festival ter ere van Cornelis Vreeswijk.

Cultuurwoensdag, 24 juni 2009

Marten Winters is stadsperformer

Leeuwarden - Kunstenaar Marten Winters (1969) is de nieuwe stadsperformer van Leeuwarden. Dat is gisteren bekendgemaakt in Historisch Centrum Leeuwarden.

Cultuurwoensdag, 24 juni 2009

Dwarsfluitisten soleren bij brassband

Buitenpost - Vier orkesten moeten morgen komen opdraven in de gereformeerde kerk van Buitenpost om het muziekexamen van zes leerlingen mogelijk te maken. Tijdens een openbaar examen hopen vijf muzikantes hun C- of D-diploma te behalen.

Economiewoensdag, 24 juni 2009

Project Young Farmers wint LTO Noord Praktijkprijs

Leeuwarden - Gistermiddag is tijdens de LTO Noord Onderwijsdag in Dronten de LTO Noord Praktijkprijs uitgereikt. Young Farmers, een initiatief van AOC Friesland en AB Friesland, ontving het beeldje De verlichte aardappel uit handen van Tammo Beishuizen, voorzitter LTO Noord.

Economiewoensdag, 24 juni 2009

ABN Amro: A7-zone kan concurrerend blijven

Amsterdam/Heerenveen - De A7-zone tussen Sneek en Drachten is in staat concurrerend te blijven en sterke groei te realiseren. Dit blijkt het Economisch Bureau van ABN Amro in het rapport It sil heve aan de A7 dat gisteren aan gedeputeerde Galema in Heerenveen werd overhandigd.

Economiewoensdag, 24 juni 2009

Geen ban op megastallen in Fryslân

Leeuwarden - Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Fryslân zijn niet tegen grootschalige agrarische nieuwbouw om landschappelijke redenen. Voorwaarde is wel dat boeren bij elk agrarisch uitbreidingsplan een landschappelijk inrichtingsplan inleveren.

Hoofdartikelwoensdag, 24 juni 2009

Wie heeft het voor het zeggen...

Geen Europese burger zal er wakker van liggen of de Portugees José Manuel Barroso wordt herbenoemd als voorzitter van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie. Toch geven de verwikkelingen rondom zijn verkiezing een aardig inkijkje in de politieke verhoudingen in Europa. Want waar ligt de werkelijke macht? Bij de regeringsleiders of bij het Europees parlement?

Regiowoensdag, 24 juni 2009

Scholenplan enthousiast ontvangen

Grou – De gemeenteraad van Boarnsterhim heeft het college van B en W bedolven onder complimenten voor de oplossing met de scholen in Grou en Akkrum. Maandag bereikte het college een akkoord met de schoolbesturen over nieuwbouw in beide dorpen, na een jarenlange discussie over de komst van twee brede scholen.

Regiowoensdag, 24 juni 2009

Groei toerisme blijft achter

Leeuwarden - De werkgelegenheid in de sector recreatie en toerisme groeit in Fryslân minder hard dan in de buurprovincies Groningen en Drenthe. Dat is een flinke tegenvaller, aangezien de provincie de afgelopen jaren vele honderden miljoenen euro’s heeft geïnvesteerd om Fryslân aantrekkelijker te maken voor toeristen.

Regiowoensdag, 24 juni 2009

Vega is hip, maar Fries zou schnitzel te veel missen

Leeuwarden - Marianne Thieme van de Partij van de Dieren roept restaurants op één avond in de week geen vlees te serveren. Is Fryslân daar klaar voor?

Regiowoensdag, 24 juni 2009

Winkeliers verwachten hulp tegen diefstal

Leeuwarden – Winkeliers in Leeuwarden verwachten meer hulp van de gemeente bij het bestrijden van winkeldiefstal, agressie en overlast rond de winkels. Enkele winkeliers waren gisteravond op het stadhuis om leden van de gemeenteraad te vragen maatregelen te nemen.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 juni 2009

‘Nacht zonder dak’ door jeugd PKN-Heerenveen

Heerenveen - Jongeren van de Protestantse Gemeente in Heerenveen slapen van zaterdag op zondag in een ‘krottendorp’ op een veldje bij de Kruiskerk in Heerenveen. Ze bouwen zaterdagavond met kartonnen dozen hun onderdak voor de nacht.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 juni 2009

Paus wil niet dat de mammon aanbeden wordt

Vaticaanstad - Ruim een eeuw geleden - in 1891 - zette de toenmalige paus Leo XIII de toon: betrokkenheid bij het lot van de minderbedeelden, bezorgdheid over het kapitalisme versus de kleine man en de verschoppelingen van de samenleving. Ook Benedictus XVI komt er nu met een encycliek over.

Geloof & Kerkwoensdag, 24 juni 2009

Vijfde van kerkelijke werkers ziet af van een baan in de kerk

Ede/Zoetermeer - Een vijfde van de kerkelijk werkers is niet meer werkzaam binnen de kerk. Dat blijkt uit het onderzoek Inspireren en ontberen. Tevredenheid en onvrede bij kerkelijk werkers. Toch is de tevredenheid onder hbo-theologen die wél in een gemeente werken groter dan verwacht.

Sportwoensdag, 24 juni 2009

Winsum en Wjelsryp in halve finale

Easterlittens Winsum en Wjelsryp hebben zich gisteravond in Easterlittens geplaatst voor de halve finales van het Open Fries kampioenschap jeu de pelote. Winsum bleef tegen Easterein in een spannende partij net aan de goede kant van de score: 8-6. Wjelsryp had veel minder problemen tegen Weidum, dat pas na een 5-0 achterstand iets terug kon doen.

Sportwoensdag, 24 juni 2009

Johansen maakt definitieve overstap

Heerenveen Sportclub Heerenveen heeft definitief afscheid genomen van Timmi Johansen. De 22-jarige verdediger uit Denemarken kwam in de zomer van 2006 over van de Deense tweede divisionist Hvidovre IF, maar slaagde er in het Friese Haagje niet in een basisplaats af te dwingen.

Sportwoensdag, 24 juni 2009

Met Djuric en Koning staat defensie van Heerenveen

Heerenveen - Met het vastleggen van Igor Djuric en Gerry Koning heeft sc Heerenveen sinds gisteren de defensie op orde. De 24-jarige Servische verdediger tekende een contract voor vier jaar, met een optie voor nog een jaar, in Fryslân. De 29-jarige transfervrije vleugelverdediger uit Volendam, die zowel links als rechts uit de voeten kan, ondertekende een tweejarig contract bij Heerenveen. Daarmee staat de defensie, volgens directeur Yme Kuiper.

Sportwoensdag, 24 juni 2009

Beloning voor Steigenga in Ter Idzard

Ter Idzard - Sierd Steigenga heeft er dit seizoen even op moeten wachten, maar gisteravond was het raak in de Omloop van Ter Idzard. De 36-jarige Friese wegkapitein van MidiCenter Ruiterteam pakte zijn eerste seizoenzege en onderstreepte daarmee de suprematie van de Noord-Hollandse ploeg.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties