De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 juni 2011.

Cultuurvrijdag, 24 juni 2011

Poppodium Romein houdt gratis concerten

Leeuwarden - Poppodium Romein in Leeuwarden viert zijn vijfjarig bestaan in september met vijf gratis concertavonden.

Economievrijdag, 24 juni 2011

Zuidoost-Fryslân doet het economisch goed

Oosterwolde - Zuidoost-Fryslân staat op de tweede plaats van best presterende economische regio’s in 2010. Dat blijkt uit de Rabobank Regio Top 40, die economen van de Rabobank jaarlijks samenstellen. Groot-Amsterdam presteerde in 2010 economisch het beste. Op de derde plaats staat Overig Groningen. De noordelijke regio’s doen het goed omdat zij vooral industrie en handel huisvesten, sectoren die van de opleving van de wereldhandel profiteren.

Economievrijdag, 24 juni 2011

Batavusdochter Accell actief in Zweden

Heerenveen - Accell Group N.V., een dochteronderneming van Batavus, heeft het Zweedse bedrijf Vartex AB overgenomen. Vartex is een distributeur van fietsen en fietsonderdelen. Het management van het bedrijf zal na de overname aanblijven. De overname vindt plaats per 1 juli. Accel Group hoopt met de overname de commerciële activiteiten in Zweden uit te breiden. Vartex boekte in 2010 een omzet van circa zeven miljoen euro. Bij het bedrijf werken vijftien mensen.

Economievrijdag, 24 juni 2011

Meer werk in Friese zorg en uitzendsector verwacht

Leeuwarden/Den Haag - Het aantal werkzoekenden in Fryslân is in mei met 0,4 procent gedaald ten opzichte van april. Bij het UWV WERKbedrijf stonden 21.092 Friezen ingeschreven, 2,2 procent minder dan een jaar geleden. Het UWV telde landelijk 465.000 ingeschreven werklozen. Dat is 5,9 procent van de beroepsbevolking. In Fryslân is dat 7 procent.

Economievrijdag, 24 juni 2011

Tuinbouw wil consumenten morgen weer terugwinnen

Bitgum - Ze verbazen zich er nog steeds over. Tuinders Cock en Marja van Overbeek uit Bitgum zijn net als vele andere glasgroentebedrijven in Nederland zwaar getroffen door de ingezakte verkopen van tomaten, komkommers en paprika’s na de EHEC-uitbraken in Duitsland. ,,Wij telen cherrytomaatjes, vier verschillende types. Consumenten kopen maar mondjesmaat Nederlandse glasgroenten terwijl er geen land is waar schoner en betrouwbaarder wordt geproduceerd.”

Economievrijdag, 24 juni 2011

Het CNV staat wel overtuigend achter pensioenakkoord

Drachten - ,,Het is geen hosannaverhaal wat we hier vertellen. Maar het is het best mogelijke, gegeven de omstandigheden”, zei Maurice Limmen, vicevoorzitter van het CNV tegen de ruim honderd, wat oudere leden van verschillende deelbonden. Dat we ouder worden, er minder jonge draagkrachtige werkenden zijn en de financiële beurzen sterk fluctueren, is een gegeven waar iets mee gedaan moet worden. En dat gebeurt in het nieuwe pensioenakkoord op een verantwoorde manier, volgens het CNV. De pijn wordt verdeeld.

Hoofdartikelvrijdag, 24 juni 2011

De rechtbank als gelovige-in-niets

Er komt geen vervolg op het toneelstuk dat Wilders, Moskowicz en de rechterlijke macht de afgelopen maanden speelden. De rechter heeft vrijspraak gegeven op alle punten waarvoor Wilders was aangeklaagd: groepsbelediging van moslims, aanzetten tot haat en discriminatie wegens ras en geloof. Hoeveel reden er ook is voor blijdschap over het niet voortzetten van het drama, een kernpunt in de uitspraak van de rechters is reden tot zorg.

Regiovrijdag, 24 juni 2011

Hoosbuien boven Fryslân

Burum - Op enkele plaatsen in Fryslân viel gisteren en vannacht in een uur tijd meer dan veertig millimeter regen. Gepaard met enkele donderslagen werd vooral het noordoosten van de provincie getroffen door het noodweer.

Regiovrijdag, 24 juni 2011

Natuur in de Catspolder vaart wel bij beheer

Peperga - Vogels gedijen goed in de Catspolder bij Peperga. Dat constateert It Fryske Gea. De voormalige landbouwgronden bij Peperga zijn vorig jaar ingericht voor natuur, recreatie en waterberging. Bij de herinrichting ging 37 hectare land op de schop en daarmee is het aangrenzende natuurgebied van It Fryske Gea behoorlijk uitgebreid.

Regiovrijdag, 24 juni 2011

Nij Beetse wil nog steeds geen psychologisch onderzoek

Leeuwarden - De 26-jarige Nij Beetse die door de rechtbank veroordeeld is voor het doden van vier van haar baby’s, zou er goed aan doen vrijwillig mee te doen aan een psychologisch onderzoek in het Pieter Baan Centrum (PBC). Daar heeft het gerechtshof in Leeuwarden gisteren op aangedrongen.

Regiovrijdag, 24 juni 2011

Topduif Simson verhuist naar fraaie villa

Leeuwarden - Via een veiling had de rode postduif Simson waarschijnlijk nog meer opgeleverd, vermoedt Cor van der Ploeg. Chinezen, die grof wedden op de duivensport, bieden enorme bedragen voor duiven. Maar het gaat de 73-jarige duivenmelker uit Leeuwarden niet om de allerhoogste prijs. Hij heeft zijn topduif voor 50.000 euro verkocht aan de Belgische Filip Norman uit een grootindustriële familie waarmee hij al dertig jaar bevriend is. Een familie die een drukkerij bestiert vanuit Brugge en toonaangevend is in de Belgische duivensport.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 juni 2011

Droomconferentie: wat wil God met onze dromen

Kerkrade - Kunnen dromen een rol spelen in het pastoraat? Over deze vraag buigen pastorale deskundigen en hun gehoor zich morgen in Kerkrade, op de eerste dag van een conferentie van de International Association for the Study of Dreams.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 juni 2011

Hoe vergeef je iemand die je kind doodschiet?

In oktober 2006 vond er een schietpartij plaats in Nickel Mines in de VS. Een Amish-jongen schoot vijf meisjes neer en daarna zichzelf. Jessica Dickey maakte een solovoorstelling over het drama.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties