De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 24 juni 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 24 juni 2014

Lessen in nederigheid voor financiŽle sector

Politiek, financiŽle instellingen en deskundigen langs de zijlijn hebben zich beijverd om via regels van 'goed bestuur' te voorkomen dat de financiŽle instellingen in de fout gaan. Het onderzoek naar de gang van zaken in woningcorporatieland heeft mede hetzelfde doel: hoe kunnen we zulke regels maken dat 'ongelukken' kunnen worden voorkomen.

Regiodinsdag, 24 juni 2014

Spandoek van stichting Baai Dellewal is terecht

Terschelling - Het spandoek met de tekst 'Kom op voor baai Dellewal' dat vorige week op Terschelling verdween, is teruggevonden. Dat meldt de Stichting Baai Dellewal, die strijdt voor het behoud van de baai in de huidige natuurlijke staat.

Regiodinsdag, 24 juni 2014

Raad Leeuwarden houdt vragen over het Europaplein

Leeuwarden - Eventuele tunnels onder het Europaplein zijn mogelijk niet berekend op de opkomst van de e-bike-bakfiets. Dat betoogde Piet van der Wal gisteravond tijdens de behandeling van de toekomst van het Europaplein in Leeuwarden. De tunnels zouden te steil en te smal zijn om ongelukken met andere fietsers te voorkomen.

Regiodinsdag, 24 juni 2014

Spinazie voor NamibiŽrs dankzij Friese scholieren

Drachten De tweedejaarsscholieren van CSG Liudger in Drachten zijn er wekenlang mee bezig geweest: hoe kunnen inwoners van de Namibische stad Gobabis op een makkelijke manier groente en fruit verbouwen? Een 'vierkantemetertuin' bleek een simpele, doch effectieve oplossing.

Regiodinsdag, 24 juni 2014

Waddenzee nu in zijn geheel op VN-erfgoedlijst

Harlingen/Doha Het Werelderfgoed Waddenzee is compleet. Ruim vijf jaar na de toekenning van deze status aan het Nederlandse en Duitse deel van de Waddenzee, is ook het Deense zeegebied toegevoegd, 121.616 hectare groot. De Denen wilden destijds om allerlei redenen niet meteen meedoen. Ook een Duits offshoregebied, dat aanvankelijk buiten het erfgoed viel, is gisteren toegevoegd door het Unesco Werelderfgoedcomitť, dat congresseert in Doha (Quatar).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties