De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 juni 2016.

Hoofdartikelvrijdag, 24 juni 2016

Politieke correctheid bedekt spanningen

Het gaat niet goed bij de toelating van vluchtelingen. De verwerking van gegevens en de screening van de vluchtelingen laten ernstige gebreken zien. Niet alleen in de sfeer van de formaliteiten gaat het fout, ook in het persoonlijke. Agenten lopen in hun contacten met vluchtelingen een fors risico om besmet te raken met infectieziekten. In Italië raakten 45 politiemensen besmet. In Nederland zou één agent zijn besmet.

Regiovrijdag, 24 juni 2016

Onderzoek naar misstanden Centrale As

Burgum - De provincie Fryslân gaat met hoofdaannemer Nije Daam van de bouw van de Centrale As onderzoek doen naar vermeende misstanden bij onder meer de betalingen aan uitzendwerkers. Vakbond FNV Bouw meldde gisteren dat betrokken uitzendbureaus hun werknemers meestal niet het juiste salaris betalen. Daarbij klopt de inschaling vaak niet, stelt FNV Bouw. ,,Uitzendkrachten die recht hebben op uitbetaling van reisuren, krijgen die niet."

Regiovrijdag, 24 juni 2016

Politiek laat Belvédère niet omvallen

Oranjewoud - De Heerenveense politiek laat Museum Belvédère in Oranjewoud niet ten onder gaan. Dat hebben de raadsfracties gisteravond uitgesproken, onder meer in een motie die breed werd gesteund. Onderzoek moet eerst uitwijzen welke bedrijfskundige oorzaken ten grondslag liggen aan het exploitatietekort, vinden de meeste partijen.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 juni 2016

12 miljoen euro aan inkomsten voor Open Doors

Ermelo - Dat blijkt uit het deze week verschenen jaarverslag over 2015, van de organisatie gevestigd in Ermelo. De vervolging van christenen is heviger dan ooit. Open Doors volgt die ontwikkeling al jaren, en de signalen worden steeds duidelijker. Daardoor groeit de druk op lokale kerken en op de lokale werkers van Open Doors. Zij vragen dringend om Bijbels, onderwijs en ondersteuning. Als reactie hierop breidt de organisatie haar werk wereldwijd fors uit, blijkt uit het jaarverslag.

Sportvrijdag, 24 juni 2016

Reza is al lang niet meer dat jongetje van toen

Met een glimlach van oor tot oor poseerde Reza Ghoochannejhad (28) woensdagmiddag voor de aanwezige fotografen in het Abe Lenstra-stadion, het blauwwitte pompeblêdeshirt van sc Heerenveen stevig in zijn handen geklemd. Dat tricot droeg de Iraanse aanvaller zeven jaar geleden voor het laatst. Nu is hij terug. Terug op het oude nest.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties