De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van maandag, 24 juli 2017.

Hoofdartikelmaandag, 24 juli 2017

Verongelijkt Polen op Europees strafbankje

De Europese Unie is geen cafetaria waar de lidstaten zelf mogen kiezen welke delen van het lidmaatschap ze aanvaarden en welke niet. Wil je erbij horen, dan wordt verwacht dat je alle geldende normen en waarden van de club onderschrijft. Naar het oordeel van de Europese Commissie - het dagelijks bestuur van de EU - neemt Polen een loopje met de rechtsstatelijke beginselen. Brussel heeft grote zorgen dat de regerende Partij voor Recht en Rechtvaardigheid (PiS) de democratie in Polen geweld aan doet door de rechterlijke macht aan banden te leggen.

Regiomaandag, 24 juli 2017

Hildebrand Bijleveld wordt hoofdredacteur Friesch Dagblad

Leeuwarden - Met de benoeming van Hildebrand Bijleveld als hoofdredacteur haalt het Friesch Dagblad een ras-journalist in huis. De 51-jarige geboren Harlinger heeft de visie en expertise om de krant zowel op papier als digitaal toekomstbestendig te maken. Hij treedt per 1 oktober in dienst; tot die tijd neemt interim-hoofdredacteur Anne Westerduin de belangrijkste hoofdredacteurstaken waar.

Regiomaandag, 24 juli 2017

Kamperen met de buurt op 400 meter van huis

Haulerwijk - Het eigen, comfortabele bed staat vierhonderd meter verderop, maar Ronald van Vonderen en zijn vriendin Hillie Kroes slapen dit weekeinde in de caravan op de buurtcamping. Net als een kleine vijftig andere dorpsgenoten uit Haulerwijk.

Regiomaandag, 24 juli 2017

Rixt fan ‘e Sânharst overtreft alle verwachtingen op Sumarreheide

Sumarreheide - Rixt fan ‘e Sânharst is zaterdag bij Garyp de algemeen kampioen van de fokdag op Sumarreheide geworden. De vierjarige Friese merrie van hobbyfokker Wiebe Lourens uit Wâlterswâld overtrof alle verwachtingen op het beslissende moment in de keuring van fokvereniging Ta it Behâld. De nakomeling van de hengst Norbert 444 verwees de vier jaar oudere stermerrie Esther fan ‘e Sjongedyk van Burgumer Wianda Alida Hoekstra naar de reservetitel.

Regiomaandag, 24 juli 2017

Droogvallen op het wad steeds minder in trek

Harlingen - Droogvallen op het wad verliest aan populariteit onder vaarders. Dat blijkt uit een enquęte onder waterrecreanten op de Waddenzee. Uit het onderzoek blijkt dat vaarders zich over het algemeen goed aan de vaarregels houden.

Regiomaandag, 24 juli 2017

1 op 20 Leeuwarders ervaart drugsoverlast

Leeuwarden - Inwoners van de zuidelijke grote gemeenten hebben gemiddeld meer last van drugsgebruik- en handel dan elders in het land. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceert. In Leeuwarden zegt bijna een derde van de inwoners weleens drugsgerelateerde activiteiten in de eigen woonwijk te zien, en één op de twintig heeft daar veel last van.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties