De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van vrijdag, 24 augustus 2012.

Cultuurvrijdag, 24 augustus 2012

Debuutalbum Iris Kroes vanaf vandaag te koop

Drachten | Het debuutalbum First van zangeres en harpiste Iris Kroes (19) uit Drachten ligt vanaf vandaag in de winkels. De cd van de winnares van The voice of Holland werd gisteren in Amsterdam gepresenteerd.

Economievrijdag, 24 augustus 2012

Banken mogen Heiploeg overnemen

Zoutkamp | Brussel is akkoord met de overname van de Nederlandse garnalenleverancier Heiploeg Group door de Nederlandse banken ABN Amro, Rabobank en Friesland Bank en de IJslandse bank Landsbanki. De overname druist niet in tegen de Europese concurrentieregels. Dat maakte de Europese Commissie gisteren bekend na onderzoek. Heiploeg Group in Zoutkamp is actief in de inkoop, verwerking, distributie en verkoop van garnalen. Investeerder Gilde verkocht Heiploeg.

Hoofdartikelvrijdag, 24 augustus 2012

Het ziekenhuis en het belang van de patiŽnt

Het academisch ziekenhuis VUmc heeft longarts Piet Postmus op non-actief gesteld. Er is formeel geen sprake van ontslag, maar volgens zijn advocaat hebben collegaís in het ziekenhuis te horen gekregen dat Postmus niet terug zal keren op de werkvloer. Postmus stapte eerder naar de raad van toezicht uit bezorgdheid over de veiligheid van patiŽnten in het ziekenhuis. Ook meldde hij recent aan het bestuur spoedeisende patiŽnten door te zullen verwijzen naar een ander ziekenhuis, omdat het door onderlinge ruzie tussen specialisten niet meer veilig was voor patiŽnten. Daarop kreeg de klokkenluider ruzie met zijn collegaís en verslechterde de werksfeer nog verder.

Regiovrijdag, 24 augustus 2012

Raadsleden niet eens met inperking

Leeuwarden | Vier op de vijf gemeenteraadsleden is tegen het voornemen van het demissionaire kabinet om het aantal gemeenteraadsleden in te krimpen. Het kabinet-Rutte heeft dit jaar een wetsvoorstel ingediend om een raad met 25 procent te verkleinen. Dit zou niet alleen kosten moeten besparen, maar ook de slagkracht van het bestuur moeten vergroten.

Regiovrijdag, 24 augustus 2012

Kinderen uit azc staan op de planken in kunstfabriek

Drachten | In een bonte optocht liepen ze gistermiddag naar het kunstfabriekje, de kinderen uit het asielzoekerscentrum in Drachten. In het gebouwtje op het industrieterrein Azeven keken ze naar een toneelstukje over iets dat ze zelf hebben meegemaakt: vluchten naar een onbekend land, met alle onzekerheid die dat met zich meebrengt.

Regiovrijdag, 24 augustus 2012

Rijk en arm verdienen de beste zorg bij dementie

Eesterga | Het werd een lastige opgave zo langzamerhand: een goed thuis vinden voor de dementerende cliŽnten van thuis- en woonzorgorganisatie Hof en Hiem. Grootschalige verpleeghuizen zijn verre van ideaal, vinden de medewerkers. Kleinschalige woonvormen kennen lange wachtlijsten. Bovendien zijn voor veel ouderen de hoge eigen bijdragen een probleem. De oplossing: er zelf een beginnen. De eerste bewoners van Cornelia Hoeve komen 1 september naar de boerderij in Eesterga.

Regiovrijdag, 24 augustus 2012

Scheepvaart aanleg Haak hindert training voor WK sportvissen

Leeuwarden | De training voor het wereldkampioenschap sportvissen voor vrouwen, komend weekeinde langs het Van Harinxmakanaal in Leeuwarden, loopt in de soep. Door de 75 deelnemers uit vijftien landen wordt bijna geen vis gevangen doordat om het uur binnenschepen langsvaren met ladingen zand voor de aanleg van de nieuwe rondweg Haak om Leeuwarden.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 augustus 2012

Herman Hegger: scherpe pen, milde tong

Ds. Herman Hegger, die afgelopen dinsdag op de leeftijd van 96 jaar overleed, was voor de oudere generatie vele jaren lang een begrip. Getuige van Christus was en bleef hij in al zijn levenswendingen.

Geloof & Kerkvrijdag, 24 augustus 2012

Liefde voor de schepping als antwoord op de crisis

Zoín honderd christenen uit Europa komen woensdag naar Elspeet voor een conferentie over duurzaamheid, eerlijke economie en geloof. Langzamerhand komt er meer aandacht voor de omgang met de aarde. Maar het kan beter.

Sportvrijdag, 24 augustus 2012

Pijntjes zorgen voor vraagtekens bij SC Cambuur

Leeuwarden | SC Cambuur kampt met de nodige pijntjes in de aanloop naar het derde competitieduel, vanavond in en tegen Eindhoven. Trainer Alfons Arts zei gisteren dat hij wilde kijken hoe het vandaag met middenvelders Mohamed el Makrini (enkel) en Marco van der Heide en met verdediger Tim Bakens (lies). ,,Maar we gaan geen risicoís nemen met spelersĒ, keek Arts vooruit.

Sportvrijdag, 24 augustus 2012

Lemmer zorgt voor stuntje tegen tweedeklasser LSC

Leeuwarden | In het bekertoernooi heeft derdeklasser Lemmer voor een kleine stunt gezorgd, door tweedeklasser LSC 1890 met 2-1 te verslaan. Dankzij deze zege plaatsten de Lemsters zich direct voor de volgende ronde. Derdeklasser Warga had een mindere avond en ging onderuit tegen vijfdeklasser VWC uit Munnekeburen (1-2), waardoor die ploeg nog een puntje nodig heeft om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Sportvrijdag, 24 augustus 2012

Weer tweede plaats Bos in Omloop van Aarschot

Aarschot | Jan Bos eindigde gisteren als tweede in de Omloop van Aarschot in Belgie. De coureur van wielervereniging De Waardrenner uit Bontebok moest na zeventig kilometer in de Vlaams-Brabantse stad DaniŽl McClay (Groot-BrittanniŽ) voor laten gaan. Bos en McClay maakten deel uit van een kopgroep van drie renners. Het gevluchte trio had een halve minuut voorsprong op het peloton. De Belg Wout Fransen finishte als derde van de vluchters. Bos won dit seizoen al twaalf keer.

Sportvrijdag, 24 augustus 2012

Heerenveen gaat in zee met aanvaller De Ridder

Heerenveen | SC Heerenveen heeft aanvaller DaniŽl de Ridder aangetrokken. De 28-jarige De Ridder heeft gisteren in Fryslan een contract voor ťťn seizoen getekend. In de overeenkomst is een optie voor nog een seizoen opgenomen. De buitenspeler was sinds vorige week op proef bij Heerenveen. De Amsterdammer is afkomstig van het Zwitserse Grasshoppers. De Ridder werd opgeleid bij Ajax en speelde ook bij Celta de Vigo, Birmingham City, Wigan Athletic en Hapoel Tel Aviv.

Sportvrijdag, 24 augustus 2012

Slecht Heerenveen knoeit zich naar rand uitschakeling

Molde | Heerenveen heeft zichzelf in de laatste voorronde van de Europa League een slechte dienst bewezen. In en tegen Molde kreeg de ploeg van Marco van Basten gisteravond genoeg kansen om het zo gewenste uitdoelpunt te maken, maar knoeide het er zelf ook aardig op los. Het gebrek aan een afmaker en defensieve zekerheid deed zich uiteindelijk voelen: 2-0 verlies en weinig uitzicht op de volgende ronde.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties