De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 24 augustus 2017.

Economiedonderdag, 24 augustus 2017

Elke dag het klokje rond werken in de scharrelslagerij

Sneek - Slager Johan Tichelaar (67) uit Sneek stopt met zijn zaak aan de Nauwe Noorderhorne. Hij hoopt een opvolger te vinden, maar het staat nog niet vast dat de scharrelslagerij blijft voortbestaan.

Hoofdartikeldonderdag, 24 augustus 2017

Basisonderwijs vraagt meer dan hoger loon

Het kan haast niet missen dat in de komende begroting ruimte vrijgemaakt wordt voor hogere salarissen voor leerkrachten in het basisonderwijs.

Regiodonderdag, 24 augustus 2017

Anti-appen-beppe Janke is een hit op Facebook met haar rijmfilmpje

Oudwoude - Meer echt contact maken en minder appen. Beppe Janke van der Heide (86) uit Oudwoude heeft een hekel aan al dat getuur en getik op die mobiele telefoons. Het anti-appversje dat haar kleindochter op Facebook zette gaat viraal.

Regiodonderdag, 24 augustus 2017

Eerlijke en gedreven voorzitter van Winamer Belang stopt ermee

Wijnaldum - Rinze Post treedt terug als voorzitter van het Winamer Belang. Na dertien jaar inzet zit zijn taak erop, vindt hij. Anderen moeten de kar nu gaan trekken. Hij blijft nog wel betrokken bij de organisatie.

Regiodonderdag, 24 augustus 2017

Harlingen proeftuin bij suïcidepreventie

Harlingen - De gemeente Harlingen laat hulpverleners trainen om zelfdoding te voorkomen. Sinds juni draait het programma van de GGD Fryslân en preventieorganisatie 113 in de havenstad. Volgens wethouder Hein Kuiken een belangrijk programma. ,,Het aantal zelfdodingen in Fryslân ligt boven het landelijk gemiddelde en in Fryslân steekt Harlingen daar helaas bovenuit.”

Regiodonderdag, 24 augustus 2017

Als vinvis is schoon gerot, kan Walen los met zijn puzzel

Triemen - Het zondag op Texel aangespoelde karkas van een vinvis ligt op dit moment te rotten in een bak water van vijf bij twee bij 2,30 meter in Triemen. Op een temperatuur van 37 graden Celsius moeten de enzymen van de toegevoegde Biotex hun werk doen: bacteriën laten het overgebleven vlees wegrotten. ,,Als het vlees van de botten is, begint mijn werk eigenlijk pas: het puzzelen met scherfjes en stukjes om de vinvis weer in elkaar te zetten”, zegt preparateur Chris Walen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties