De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 september 2016.

Economiezaterdag, 24 september 2016

Kamp stemt in met gaswinning bij Top en Twel

Oppenhuizen - Minister Henk Kamp (Economische zaken) heeft de second opinion over gaswinning bij Oppenhuizen naast zich neergelegd en definitief ingestemd met gaswinning bij het dorp. Volgens de minister is de kans op aardbevingen of forse bodemdaling in de regio nihil. Met het oordeel van Kamp is de gaswinning een stap dichterbij gekomen.

Hoofdartikelzaterdag, 24 september 2016

Zorgen EO-leden over hun omroep

De Evangelische Omroep (EO) heeft iets uit te leggen aan verontruste mensen in de achterban van de omroep. Die maken zich zorgen over de omroep die in 1967 werd opgericht door mensen uit reformatorische en evangelische kring uit onvrede met de NCRV.

Regiozaterdag, 24 september 2016

Friese regietafel voor minder CO2

Terschelling - Fryslân krijgt een regietafel om de duurzaamheidsdoelen voor 2050 te halen. Dat maakte burgemeester Ferd Crone gisteren bekend op het duurzaamheidsforum Springtij op Terschelling. Aan de ´eneregietafel´, zoals Crone hem doopte, zitten naast Friese gemeenten, de provincie en het Wetterskip Fryslân ook woningcorporaties en bouw- en installatiebedrijven.

Regiozaterdag, 24 september 2016

Eindelijk is het tijd voor feest bij Nij Bethanië

Tzummarum - Vlaggetjes, gebak, een partytent en blijde gezichten: het was gistermiddag feest bij zorgcentrum Nij Bethanië in Tzummarum. Reden: de oplevering van twaalf nieuwe levensloopbestendige woningen naast het zorgcentrum. Dat gebeurde al deze zomer en de woningen zijn inmiddels bewoond, maar het feest daarvoor werd gistermiddag gevierd, met bewoners, vrijwilligers en andere betrokken partijen.

Regiozaterdag, 24 september 2016

Nuon-gelden provincie drogen snel op

Leeuwarden - De provinciale Nuon-reserve raakt snel leeg. De 1,26 miljard euro die de provincie heeft overgehouden aan de verkoop van de Nuon-aandelen in 2009, is over enkele jaren voor het overgrote deel opgebruikt. Dat blijkt uit de begroting van de provincie voor volgend jaar, die gedeputeerde Sander de Rouwe (CDA) gisteren presenteerde. Het enige geld dat nog overblijft, zijn risicoreserves van in totaal zo´n tweehonderd miljoen euro.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties