De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 24 oktober 2009.

Economiezaterdag, 24 oktober 2009

Biologische landbouw groeit overal

Wageningen - In alle werelddelen vertoont de biologische landbouw wel een sterke groei. De verkoop van biologische voedingsmiddelen neemt met meer dan 10 procent per jaar toe en werd voor 2007 wereldwijd geschat op ruim 46 miljard dollar. In 1999 was dat nog maar 15 miljard dollar. Dit blijkt uit cijfers van het Landbouw-Economisch Instituut. Wereldwijd heeft de biologische landbouw nog wel een beperkt aandeel in de totale agrarische productie en in de consumptie van voedingsmiddelen.

Economiezaterdag, 24 oktober 2009

Fryslân krijgt ook een academie voor pootaardappelen

Doetinchem - Fryslân krijgt haar eigen pootgoedacademie. De bedoeling is kennisuitwisseling over de teelt van pootaardappelen tussen telers, handel, bedrijven en onderzoek.

Hoofdartikelzaterdag, 24 oktober 2009

De doop in discussie...

Voor buitenstaanders is het vaak een merkwaardige handeling: de doop. Ze weten niet precies wat er gebeurt. Miljoenen Nederlanders - ook onkerkelijken en ongelovigen - zijn er regelmatig getuige van. Bijvoorbeeld als de televisie de doopdienst uitzendt van een kind uit de koninklijke familie. Zo nu en dan zijn er op televisie ook beelden te zien van dooprituelen bij volwassenen, in Nederland en ook in het buitenland.

Regiozaterdag, 24 oktober 2009

Epidemie van de Mexicaanse griep een feit

Leeuwarden - In Nederland heerst officieel een epidemie van de Mexicaanse Griep (H1N1). Dat concludeert het RIVM op basis van de metingen die een groep huisartsen heeft gedaan de afgelopen weken. In Fryslân zijn de afgelopen week zeven gevallen van Mexicaanse griep ontdekt.

Regiozaterdag, 24 oktober 2009

Weinig Fries sprekenden, toch een Fries kombord

Leeuwarden - Als in een gemeente de meerderheid van de inwoners Fries spreekt, wil dat nog niet zeggen dat de plaatsnaamborden Friestalig zijn. Sterker nog, er lijkt helemaal geen relatie te bestaan tussen het percentage Fries sprekenden en de manier waarop een plaatsnaam op het kombord is geschreven. Ook het percentage zetels dat de Fryske Nasjonale Parij (FNP) in een gemeenteraad heeft, lijkt niet van invloed te zijn op het besluit tot verfriezing van de plaatsnaamborden.

Regiozaterdag, 24 oktober 2009

Hervorming lokaal bestuur mislukt

Leeuwarden - De invoering van het dualistisch stelsel in de gemeentepolitiek is mislukt. Dat stelt Jan Rietman, die over enkele maanden aan de Radboud Universiteit in Nijmegen verwacht te promoveren op dit onderwerp.

Regiozaterdag, 24 oktober 2009

Waar ging het mis met kunstcentrum?

Heerenveen - Leerlingen bij de vleet en een cursusaanbod om u tegen te zeggen. En toch verkeert het Centrum voor de Kunsten a7 in Zuidoost-Fryslân in grote financiële moeilijkheden. Hoe kan dat?

Regiozaterdag, 24 oktober 2009

Willem Vermeend stapt plotseling op bij Afab

Amersfoort - Willem Vermeend, oud-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, was bij Afab als commissaris verantwoordelijk voor het risicobeleid bij de financieel dienstverlener. Naar nu blijkt is Vermeend vorige week plotseling afgetreden als commissaris.

Regiozaterdag, 24 oktober 2009

Pas als er gedoe is, wordt het interessant

Gabriël Anthonio, bestuursvoorzitter van Jeugdhulp Friesland, gaat voor het Friesch Dagblad schrijven over zijn werk. Dat kan nog wel eens prikkelend worden. ,,Als je een verschil wilt maken in de wereld, is de comfort zone een plek waarvoor je moet oppassen.”

Sportzaterdag, 24 oktober 2009

Spectaculaire achtste zege Cambuur

Leeuwarden - Als koploper wilde SC Cambuur gisteren een uitverkocht stadion niet alleen feest laten vieren door een zege op FC Omniworld, maar ook vanwege een goede wedstrijd. Meer nog dan goed werd het vooral spectaculair. En het leverde de Friezen de achtste zege van dit seizoen op.

Sportzaterdag, 24 oktober 2009

‘Uitje’ Berlijn erg prettig voor bijna fitte Väyrynen

Berlijn - Mika Väyrynen was woensdagavond de laatste speler van sc Heerenveen die na de training in het Olympiastadion in Berlijn van het veld stapte. De gedrevenheid straalt ervan af bij de 27-jarige Fin, die na een afwezigheid van negen maanden vanwege een hardnekkige knieblessure dicht tegen zijn rentree aanzit. Heerenveen wacht met smart op de terugkeer van de middenvelder en heeft in deze moeilijke tijden de hoop gevestigd op Väyrynen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties