De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van maandag, 24 oktober 2016.

Economiemaandag, 24 oktober 2016

Streekboer redt meer groenten met afwijking

Leeuwarden - De Streekboer heeft de afgelopen weken 1500 bloemkolen met een mankement verkocht en bestellingen opgetekend voor nog eens duizend. Maar als het aan de organisatie ligt, wordt de actie verder uitgebouwd. De Streekboer verkocht de afgelopen weken een deel van de 60.000 bloemkolen van boer Reinder de Jong uit Pietersbierum die afgekeurd zijn wegens mankementen, zoals een gele kleur. Volgens Janco Heida van De Streekboer is er vraag naar dergelijke groenten. ,,Veel mensen vroegen ons wat er mis mee is. Er zijn bijvoorbeeld twintig Friese restaurants die de bloemkolen wilden."

Hoofdartikelmaandag, 24 oktober 2016

Spannende dag voor Europa en Canada

Het wordt een spannende dag voor de België, andere Europese landen en Canada. De Belgische regering moet de Walen in het hok zien te krijgen. Het Waalse parlement weigert tot nu toe akkoord te gaan met het zogeheten CETA-verdrag met Canada, het vrijhandelsverdrag van Europa met Canada. De Waalse weigering is een dikke streep door de plannen die, zo zeggen voorstanders, miljarden euro zal opleveren, mede verdiend via tienduizenden banen.

Regiomaandag, 24 oktober 2016

Meer inbraken in Fryslân

Leeuwarden - De politie heeft afgelopen weekeinde meerdere mensen aangehouden voor inbraken en insluipingen in Fryslân. Het aantal inbraken neemt toe nu de donkere dagen aangebroken zijn.

Regiomaandag, 24 oktober 2016

Lector NHL: politie komt kennis van ICT te kort

Leeuwarden - De politie komt kennis en kunde te kort om cybercrime goed te bestrijden en om digitale middelen goed te gebruiken bij opsporing. Dat meldt Wouter Stol, lector cybersafety bij NHL Hogeschool en de Politieacademie, en bijzonder hoogleraar Politiestudies aan de Open Universiteit, vandaag in het Friesch Dagblad.

Regiomaandag, 24 oktober 2016

Veel podiumplaatsen voor Friese korpsen

Leeuwarden - De Friese brassbands grossierden dit weekeinde in podiumplaatsen bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht. Liefst negen van de vijftien prijzen gingen naar Fryslân. De kampioenstitels gingen wel grotendeels voorbij aan de Friese bands. Alleen in de eerste divisie won een Friese band: De Spijkerpakkenband uit Opsterland.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties