De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van maandag, 25 januari 2016.

Achtergrondmaandag, 25 januari 2016

Academie werft jong bloed voor Wadonderzoek

Leeuwarden - De Jonge Waddenacademie, zo heet een nieuwe denktank die door de Waddenacademie in Leeuwarden wordt gelanceerd. De werving van de eerste lichting van vijf jonge wetenschappers begint komende maand, en 1 juli worden zij dan officieel geïnstalleerd. Met dit initiatief wil het kennisinstituut stimuleren dat jonge onderzoekers zich op het Waddengebied blijven richten. ,,Meer wetenschappelijke kennis is noodzakelijk om de unieke natuurwaarden van dit Unesco-werelderfgoed in stand te houden door goed beheer", zegt secretaris Klaas Deen.

Regiomaandag, 25 januari 2016

Ambtenaren: 'angstcultuur’ in Leeuwarden

Leeuwarden - Bij de buitendienst van de sector Wijkzaken van de gemeente Leeuwarden heerst een angstcultuur. Ook op het stadskantoor is de sfeer bij Wijkzaken verziekt en durven medewerkers niet meer hun mening te geven aan het management. Verschillende medewerkers die dat wel deden zijn ontslagen, overgeplaatst of zitten ziek thuis. Dat schrijft een aantal anonieme ambtenaren aan de Leeuwarder gemeenteraadsleden en aan het college van burgemeester en wethouders.

Sportmaandag, 25 januari 2016

Cambuur gaat na rust kopje onder in Den Haag

Den Haag - Het was even voor aanvang van ADO Den Haag - Cambuur toen er een sirene-achtig geluid door de luidsprekers in delen van het Haagse stadion schalde. Vanuit veiligheidsoverwegingen werd bezoekers verzocht het gebouw te verlaten. Maar voor de mededeling goed en wel was afgespeeld, stokte het geluid uit de speakers alweer. Dit, susten clubmedewerkers in de persruimte, gebeurde wel vaker. Publiek kon gewoon binnenblijven, de wedstrijd begon. Voor Cambuur leek dat prima. De Leeuwarders kwamen aardig uit de startblokken en stevenden met een 0-1 voorsprong na de eerste helft af op de winst. Toen de alarmbellen écht moesten rinkelen, gaf de ploeg van trainer Henk de Jong echter niet thuis.

Sportmaandag, 25 januari 2016

Van den Boomen kan lachen na tegenslag

Branco van den Boomen mocht zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II de negentig minuten volmaken. Nadat hij een week eerder in Zwolle al na 38 minuten het veld moest ruimen kreeg de jarige middenvelder voor eigen publiek zijn revanche. ,,Dit zijn hele belangrijke punten. Als je kijkt naar de beleving na afloop in de kleedkamer, dan besef hoe belangrijk deze overwinning is. Dit hadden we nodig."

Sportmaandag, 25 januari 2016

Titel Weissensee geeft Bergsma vertrouwen

Weissensee - Marathonschaatser Jorrit Bergsma heeft zaterdag op de Weissensee het open Nederlands kampioenschap gewonnen. De manier waarop de man uit Aldeboarn na 100 kilometer de laatste tegenstanders van zich af schudde, gaf de Bergsma veel zelfvertrouwen.

Sportmaandag, 25 januari 2016

Amateurvoetbal alleen op kunstgrasACTUEEL
Familieberichten
Advertenties