De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 25 januari 2017.

Economiewoensdag, 25 januari 2017

Appartementen in oud NAK-kantoor in de verkoop

Buitenpost - De nog te bouwen appartementen in het voormalige gebouw van het Nederlands Aardappel Keuringsstation aan de Keurloane in Buitenpost zijn deze maand in de verkoop gekomen. Van de veertien appartementen is er inmiddels een verkocht, vier zijn in optie genomen.

Hoofdartikelwoensdag, 25 januari 2017

Identiteit: bevestiging en oproep

Identiteit is een populair begrip geworden, met name in de politiek. Het gaat dan vaak over de Nederlandse identiteit. De vraag wat de identiteit (van een land) precies is, kent geen eenduidig antwoord. Politici gebruiken het begrip als kenmerk van Nederland. Voor de PVV vallen de Nederlandse identiteit en de nationale staat bijna samen; de VVD heeft het graag over Nederland als land van hardwerkende Nederlanders die graag een leuk leven leiden. Het CDA probeert al jaren het fatsoenlijk gedrag van de Nederlander als diens kenmerk te zien. Tegelijkertijd: de identiteit van Nederland bestaat niet, zei prinses Máxima in 2007. Die uitspraak lokte veel reacties uit. Velen vonden dat de toenmalige prinses de werkelijkheid van Nederland en zijn inwoners ontkende.

Regiowoensdag, 25 januari 2017

Politie scherper op risico achtervolgingen

Leeuwarden - Het Openbaar Ministerie raadt agenten af te schieten op rijdende auto’s. Het achtervolgingsbeleid en gebruik van vuurwapens daarbij is aangescherpt naar aanleiding van een massale achtervolging in de nacht van 5 op 6 juli 2013 tussen Leeuwarden en Tytsjerk. Dat zei officier van justitie Henk Super gisteren in een strafzaak tegen drie agenten die in de bewuste nacht hadden geschoten op een vluchtauto.

Regiowoensdag, 25 januari 2017

Gladheid maakt tientallen slachtoffers

Leeuwarden - Veel mensen werden gisteren verrast door de gladheid op de Friese wegen. In totaal belandden er tot en met gistermiddag 48 mensen op de spoedeisende hulp met fracturen en hersenschuddingen.

Regiowoensdag, 25 januari 2017

Ook het korps Hallumer Fanfare stopt

Hallum - Er wordt steeds minder muziek gemaakt in het noorden van de provincie. Het muziekkorps van Blije is over de kop en ook de Hallumer Fanfare is niet meer. De verenigingen hebben zich nog niet opgeheven, maar dat lijkt een kwestie van tijd.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties