De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van donderdag, 25 februari 2010.

Cultuurdonderdag, 25 februari 2010

Hylke Speerstra op tournee langs Friese bibliotheken

Leeuwarden - De Friese schrijver Hylke Speerstra gaat in maart op tournee langs acht bibliotheken in de provincie. Dat heeft een woordvoerster van Bibliotheekservice Fryslân gisteren gemeld. De schrijver zal in Wommels, Joure, Franeker, Wolvega, Grou, Sneek, Gorredijk en Burgum enkele nieuwe verhalen voorlezen over Friese emigranten en vertellen over zijn ontmoetingen met hen.

Cultuurdonderdag, 25 februari 2010

‘Landverwanten’ thema kunstroute Lauwersland

Lioessens - De negentiende editie van de kunstroute Lauwersland heeft als thema ‘Landverwanten’. Dat heeft de organisatie van het kunstevenement bekendgemaakt. Het thema verwijst naar de binding die kunstenaars uit Lauwersland hebben met deze streek en haar mensen. Vaak vormt het gebied een belangrijke inspiratiebron voor hun werk.

Cultuurdonderdag, 25 februari 2010

Subsidie Spaanse regio Asturias voor Liet International

Leeuwarden - De Stichting Liet International krijgt de komende drie jaar tienduizend euro subsidie van de Spaanse regio Asturias. De stichting heeft daartoe een overeenkomst bereikt met de Asturische minister van taal en cultuur. Asturius is na Fryslân de tweede provincie die het internationale songfestival voor minderheidstalen structureel subsidieert.

Economiedonderdag, 25 februari 2010

Bouwbedrijf Adema valt om door minder werk

Leeuwarden - Bouwbedrijf Adema in Leeuwarden is failliet gegaan. De rechtbank in Leeuwarden heeft het faillissement uitgesproken omdat het bedrijf te weinig werk binnenhaalde. Het bedrijf kwam in 2006 al in de problemen en verminderde het personeelsbestand van 35 naar 22.

Hoofdartikeldonderdag, 25 februari 2010

De strijd van Turkije...

Zeven hoge Turkse officieren zijn in Turkije in voorlopige hechtenis genomen in verband met een couppoging. Het gaat om twee gepensioneerde admiraals, twee admiraals in functie en drie andere gepensioneerde topofficieren. De samenzweerders zouden de regering van premier Recep Tayyip Erdogan ten val hebben willen brengen. De zeven behoorden tot een groep van 49 (oud-)officieren die maandag werden opgepakt.

Regiodonderdag, 25 februari 2010

‘Schoorsteen afvaloven is hoog genoeg’

Harlingen - De 44 meter die de schoorsteen van de Reststoffen Energie Centrale (REC) hoog wordt, is ruim voldoende om aan alle eisen voor uitstoot te voldoen. Dat is de uitkomst van de nieuwe berekeningen die afvalverwerker Omrin heeft laten doen voor de nieuwe milieuvergunning.

Regiodonderdag, 25 februari 2010

Heerenveen houdt vliegfeest

Heerenveen - Heerenveen gaat in de nazomer een Vliegfeest houden om te gedenken dat Clément van Maasdijk honderd jaar geleden zijn eerste vlucht maakte. Vanaf het toenmalige ijsbaanterrein van Thialf, waar nu ziekenhuis De Tjongerschans staat, toonde de Hagenaar op 31 juli 1910 voor het eerst zijn vliegkunsten voor het grote publiek. De show trok destijds honderdduizend toeschouwers.

Regiodonderdag, 25 februari 2010

Franeker is aantijgingen beu

Franeker - Burgemeester Veenstra van Franekeradeel vindt het onacceptabel dat vastgoedondernemer Wopke Klaver leden van het gemeentebestuur blijft beschuldigen van corrupte praktijken. Hij wil de slepende kwestie beëindigen.

Regiodonderdag, 25 februari 2010

Al na twee jaar had de gemeenteraad wel op vakantie gekund

De verkiezingstijd is een tijd van beloftes en goede voornemens. Wat stelden coalitiepartijen de kiezer vier jaar geleden ook al weer in het vooruitzicht, en wat is daarvan terechtgekomen? Vandaag Ferwerderadiel.

Regiodonderdag, 25 februari 2010

Meer dan honderd keer verhuisd in honderd jaar

Gorredijk - Sibbeltje Postma uit Gorredijk viert vandaag haar honderdste verjaardag. Ze verzorgde als huishoudelijke hulp bij welgestelden honderden kinderen: zelfs latere ministers.

Geloof & Kerkdonderdag, 25 februari 2010

‘Israëlbrief PKN was juist heel gematigd’

Amersfoort - De brief die de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) naar de Israëlische regering heeft gestuurd, is terecht. Het epistel is bedoeld als een voorzichtige aanzet tot gesprek over delicate poltieke thema’s, vindt prof. dr. Simon Schoon.

Sportdonderdag, 25 februari 2010

‘D-day’ voor Flyers na verlies in play-offs

Geleen - IJshockeyers uit de Verenigde Staten of Canada; Hajé Flyers heeft ze. Hun opa’s zouden in 1944 in Normandië ‘D-day’ meegemaakt kunnen hebben; de betekenis daarvan hoef je geen Amerikaan of Canadees uit te leggen. Na verlies gisteren tegen Eaters in Geleen, wacht Flyers morgen een eigen ‘D-day’. Het tweede play-offduel móet gewonnen worden. Anders is het einde seizoen.

Sportdonderdag, 25 februari 2010

‘Trabzonspor wil Dingsdag’

Ankara - Verdediger Michael Dingsdag staat volgens Turkse media in de belangstelling van Trabzonspor. De subtopper uit Turkije ziet in de voormalige aanvoerder van sc Heerenveen de ervaren centrale verdediger waarnaar ze op zoek is. Dingsdag is dit jaar geen vaste waarde meer in het eerste elftal van de Friezen. Zijn contract loopt na dit jaar af.

Sportdonderdag, 25 februari 2010

Bijlsma wint FK jeugdschaken

Sneek - Op het Bogerman Schaakfestijn, het Fries kampioenschap voor de jeugd, heeft Nick Bijlsma uit Sneek de titel gepakt in de leeftijdsgroep AB (14-20 jaar).

Sportdonderdag, 25 februari 2010

Drafbaan Wolvega niet ontruimd

Wolvega - De rechtbank van Leeuwarden heeft voorkomen dat de drafbaan Lindetrek in Wolvega ontruimd moet worden. De curator in het faillissement van het Drafcentrum Wolvega had dat geëist, maar volgens de rechter moet eerst duidelijk worden of die curator geen andere belangen heeft in de zaak.

Sportdonderdag, 25 februari 2010

Volg Friesch Dagblad Sport op Twitter

Op de hoogte blijven van nieuws rond sc Heerenveen en SC Cambuur? Benieuwd hoe het Sven Kramer vergaat bij het schaatsen op de Olympische Spelen in Vancouver of Sybren Jansma in het bobsleeën? Het laatste nieuws over het turnen met Epke Zonderland of het wielrennen met Pieter Weening van Rabobank en Lieuwe Westra van Vacansoleil? Lezen over kaatsen, fierljeppen, basketbal, volleybal, ijshockey, zeilen en zwemmen? Of simpelweg een vraag of opmerking? Of een mening geven? Het kan allemaal. Volg de sportredactie van het Friesch Dagblad op Twitter! FD SPORT OP TWITTER: Ga naar www.twitter.com/fd_sport of zoek in Twitter naar gebruiker fd_sport


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties