De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 24 mei

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 februari 2014.

Achtergronddinsdag, 25 februari 2014

Als de alarmbellen gaan rinkelen

Meetgegevens over de natuur in het waddengebied combineren is lastig, net als het afwegen van natuur-, socio-economische en andere belangen. Het WaLTER-programma en de Waddenbarometer moeten daarbij helpen.

Economiedinsdag, 25 februari 2014

Fryslân in top drie hoogste werkloosheid

Leeuwarden | De werkloosheid in Fryslân is vorig jaar opnieuw gestegen. 9,3 procent van de beroepsbevolking was vorig jaar werkloos. In 2012 was dat nog 7 procent. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren bekendmaakte.

Economiedinsdag, 25 februari 2014

Na de cv-ketel is nu ook de houtkachel te huur, mét brandstof

Veel mensen willen graag van het aardgas af en overstappen op een houtverbrander. Probleem: de hoge investeringskosten. Maar daar heeft Niek Witteveen met zijn bedrijf Biomassa Fryslân wat op gevonden.

Hoofdartikeldinsdag, 25 februari 2014

Vragen over Oekraďne tuimelen over elkaar

De omstandigheden in Oekraďne houden politici in met name Rusland, in Europese landen en in de Verenigde Staten, van uur tot uur bezig. Er is veel onduidelijkheid over de gebeurtenissen, die steeds lijken te veranderen. Waar, om een voorbeeld te noemen, is de gevluchte president Janoekovitsj? Is hij nog in het land, of heeft hij inmiddels met Russische hulp zijn toevlucht kunnen vinden in Rusland? En hoe zit het precies met de Russische houding: is het terugtrekken van de ambassadeur een teken van afstand nemen van het land of is die daad een zet in het schaakspel dat zich de komende weken zal ontvouwen tussen Rusland en Europa, met Oekraďne daar tussen in?

Regiodinsdag, 25 februari 2014

Voor sommigen begint de straf pas na de vrijlating

Terugkeren in de maatschappij is voor ex-gedetineerden niet altijd makkelijk, zeker niet in een tijd waarin harder straffen de trend is. Support Exodus probeert hen te helpen.

Regiodinsdag, 25 februari 2014

Thuisdorpen huldigen hun kampioenen

Wijckel | Nu de olympische schaatsers terug zijn in Nederland, maken de geboortedorpen en woonplaatsen zich op voor de feestelijke huldigingen. Marrit Leenstra, die met de ploegenachtervolging goud veroverde, werd gisteravond direct na aankomst uit Assen in Wijckel in het zonnetje gezet.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 februari 2014

Band Trinity hoofdact op Vecht Gospel Festival

Ommen | Trinity is zaterdag de hoofdact op het Vecht Gospel Festival in Ommen. De groep, die een mengeling van folk en pop brengt, is een van de populairste bands van dit moment. Met zowel Spaans- als Engelstalige teksten is Trinity een opvallende verschijning op Nederlandse podia. De afgelopen jaren is de groep uitgegroeid tot een internationale act en stond ze ook al op het hoofdpodium van de EO Jongerendag. Trinity verzorgt een optreden van anderhalf uur tijdens het Vecht Gospel Festival.

Geloof & Kerkdinsdag, 25 februari 2014

Mijn collega ging dood op de Maidan in Kiev

Het geweld tegen demonstranten op de Maidan in Kiev, kostte vorige week aan tientallen mensen het leven. Een portret van een van de slachtoffers: Bohdan Solchanyk, werkzaam aan de Oekraďense Katholieke Universiteit in Liviv.

Sportdinsdag, 25 februari 2014

Heerenveen uit nood in nieuw ontworpen tenue

Heerenveen | Sportclub Heerenveen speelt vrijdagavond in het duel met Heracles Almelo in een nieuwe outfit. Dat is uit nood geboren, omdat volgens de Friese eredivisionist zowel het thuis- als uittenue teveel overeenkomsten vertoont met het tricot van de ploeg uit Twente. De ploeg van Marco van Basten zal gaan aantreden in een overwegend lichtblauw shirt. Het eenmalige tricot is voor fans te bemachtigen via een speciale veiling op de Facebookpagina van de club.

Sportdinsdag, 25 februari 2014

VC Sneek zet alle zeilen bij voor Europees volleybal

Sneek | Nog geen 24 uur nadat de volleybalsters van VC Sneek in Zwolle beslag legden op de nationale volleybalbeker werd er achter de schermen alweer koortsachtig gewerkt om de weg te bereiden voor deelname aan Europees volleybal. ,,Je moet het ijzer smeden als het heet is”, zei voorzitter Tom Metz, die gisteren hoogstpersoonlijk een belronde deed. ,,Het is de derde keer dat we nu de kans hebben om mee te doen aan Europa Cupvolleybal. We willen als club graag, maar dan moet er wel extra geld komen. Anders is het niet verantwoord.’’

Sportdinsdag, 25 februari 2014

RECENSIE: De enige wedstrijd waarbij voetbal ook écht oorlog is

Elke wedstrijd tussen voetbalclubs FC Barcelona en Real Madrid is de Wedstrijd van de Eeuw, ook al worden er acht van in een jaar gespeeld. 227 afeleveringen van de derby zijn er inmiddels gespeeld sinds 13 mei 1902.

Sportdinsdag, 25 februari 2014

Rianne de Vries met gemengde gevoelens terug uit Sotsji

Sotsji | In de schaduw van al die Nederlandse sporters die medailles wonnen of in ieder geval nog meededen aan de Spelen, waren er ook vier oranje-atleten die geen minuut in actie kwamen in Sotsji. Een van hen was shorttrackster Rianne de Vries uit Luinjeberd. De Friezin mag zich echter wel degelijk een olympiër noemen en had ook zeker haar waarde voor het team. Maar toch, ze keerde gisteren met gemengde gevoelens terug uit Sotsji.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties