De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Archief

De artikelen van woensdag, 25 februari 2015.

Economiewoensdag, 25 februari 2015

Friese ondernemer verkoopt deel bedrijf voor miljoenen

Heerenveen - Ondernemer Sieb Dijkstra uit Heerenveen heeft 40 procent procent van de aandelen van zijn bedrijf Appmachine verkocht voor veertien miljoen euro. De koper is het Amerikaanse Endurance International. De waarde van het bedrijf van Dijkstra wordt na de verkoop van de aandelen gewaardeerd op zo'n 35 miljoen euro.

Regiowoensdag, 25 februari 2015

Geurtjes brengen Harlinger verleden terug

Harlingen - Boenwas, groene zeep en zuurtjes, maar ook getaand touw, vis en vooral: puf. Het Hannemahuis laat in de tentoonstelling Parfumerie van het Harlinger verleden dit keer niet zozeer voorwerpen zien, maar probeert de oude geuren van de stad weer tot leven te wekken.

Regiowoensdag, 25 februari 2015

Snekers naar de rechter voor cultuurgeld

Sneek - Cultureel Kwartier Sneek probeert vandaag via de bestuursrechter een schadevergoeding los te krijgen van de gemeente Leeuwarden. De culturele organisatie meent recht op een vergoeding te hebben omdat het jarenlang de lessen kunsteducatie in het voormalige Boarnsterhim verzorgde. De Sneker organisatie raakte die opdracht kwijt na de gemeentelijke herindeling tussen Leeuwarden en Boarnsterhim.

Regiowoensdag, 25 februari 2015

Politiebureaus gaan in kleinere plaatsen dicht

Leeuwarden - Het politiebureau in Burgum wordt gesloten. Als vervanging komt er een groot steunpunt in een gemeentelocatie. Dat blijkt uit de lijst met te sluiten politiebureaus die minister Ivo Opstelten (justitie) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Sportwoensdag, 25 februari 2015

Column Jelle ten Rouwelaar: Cambuur hielp NAC door winter

Volgens mij was ik afgelopen vrijdag de enige blije Fries in het NAC-stadion. Onze 2-0-overwinning op NAC kwam op een perfect moment. We staan een-na-laatste en willen koste wat kost in de eredivisie blijven. Maar ondertussen hadden we al acht eredivisieduels op rij niet gewonnen. Toevallig boekten we onze laatste zege - begin december - ook al tegen Cambuur. Leeuwarden helpt NAC de winter door zullen we maar zeggen.

Sportwoensdag, 25 februari 2015

Aris kan een helft mee in de derby tegen Groningen

Leeuwarden - De basketballers van Aris Leeuwarden zijn er gisteravond in het Kalverdijkje niet in geslaagd Donar nogmaals beentje te lichten. De formatie van trainer-coach Tom Simpson kon een helft bijblijven (40-42), maar verloor na rust de aansluiting met de Groningers, die duidelijk een maatje te groot waren.

Sportwoensdag, 25 februari 2015

Cambuur volgend seizoen met eigen belofteteam

Leeuwarden - Cambuur krijgt vanaf volgend seizoen een eigen belofteteam. De Jong Groningen/Jong Cambuur-combinatie is daarmee verleden tijd. De samenwerking tusssen de twee clubs loopt af en wordt niet verlengd. Het nieuwe elftal dat de Leeuwarders formeren zal niet instromen in de reguliere voetbalpiramide.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties