De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 november 2006.

Economiezaterdag, 25 november 2006

Nieuwe start op oude voet in kantoorinrichting

Leeuwarden - Na jaren als werknemer in een kantoorboekhandel te hebben gewerkt, kwam voor Paul Debets (45) het ondernemerschap wel heel dichtbij toen zijn voormalige werkgever er noodgedwongen mee moest ophouden. ,,Paul had de nodige ervaring in de branche, maar ik daarentegen niet”, vertelt zijn vrouw Saskia (41). Zij doet mee met het project Ondernemerskompas van de Kamer van Koophandel. ,,Een waardevol project”, geeft ze aan. ,,Zo kun je namelijk met een andere ondernemer je nieuwe bedrijf eens tegen het licht houden en verbeteren.”

Economiezaterdag, 25 november 2006

‘Duurzame koeien geven meer winst’

Wageningen - Boeren die hun koeien langer aanhouden, hebben gemiddeld een hoger inkomen dan boeren die hun koeien eerder vervangen door jongere dieren. Dat meldt het Landbouw Economisch Instituut (LEI). Het instituut heeft de relatie onderzocht tussen het vervangingspercentage, het aantal koeien dat is afgevoerd op het gemiddeld aantal dieren op een bedrijf, en de bedrijfsresultaten.

Economiezaterdag, 25 november 2006

Steenfabriek van Skűlenboarch dicht

Eastermar - De fabriek van Holcim Betonproducten in Skűlenboarch wordt volgend jaar gesloten. De twaalf personeelsleden van ‘de steenfabriek’, ook bekend als BKK, komen daardoor op straat te staan. Dat heeft directeur W. Blonk van moederbedrijf Holcim Nederland gisteren meegedeeld. Het personeel is eerder al ingelicht.

Economiezaterdag, 25 november 2006

Bedrijven scoren wčl in Parma

Missie in kielzog UEFA-duel

Hoofdartikelzaterdag, 25 november 2006

‘Soorten’ bijbels...

Allerlei ‘soorten’ bijbels verschijnen op de markt. De verschillende uitgaven zijn gericht op diverse lezersgroepen, bijvoorbeeld jongeren of mensen die geen enkele kennis van de bijbel hebben. Het begrijpen van de bijbel is geen vanzelfsprekendheid, kennelijk.

Regiozaterdag, 25 november 2006

Megazaak ATF na dik zes jaar eindelijk los

Maandag begint de megazitting tegen de drie voormalige directeuren van afvalverwerker ATF, het huidige Van Gansewinkel, in Drachten. De drie moeten zich persoonlijk voor de rechter verantwoorden voor de brand bij het bedrijf op 12 mei 2000. De zitting duurt vijf dagen: 27 tot en met 29 november en 12 en 13 december. Een beknopte terugblik op de brand en de nasleep.

Regiozaterdag, 25 november 2006

MTV-wijk verliest weddenschap met Leeuwarden

Leeuwarden - De Muziek-, Transvaal- en Vogelwijk in Leeuwarden heeft een weddenschap met de gemeente verloren.

Regiozaterdag, 25 november 2006

Strenger beleid sluitingstijden werkt in Kollum

Kollum - De strengere sluitingstijden voor de horeca in Kollumerland blijken te werken. Sinds de gemeente vorig jaar de commerciële horeca opdracht gaf niet om drie, maar om twee uur te sluiten, is er minder overlast. Vernielingen in de weekeinden zijn met de helft afgenomen. Het college van B en W heeft daarom besloten de strengere sluitingstijden te blijven hanteren. Dat houdt in dat tussen vijf en zeven uur ’s ochtends helemaal geen klanten in de gelegenheden aanwezig mogen zijn.

Regiozaterdag, 25 november 2006

Elke patiënt blijft in beeld

Leeuwarden - Vanaf volgend jaar mag het niet meer gebeuren dat Friezen met een psychose bij de hulpverleners ‘van de radar’ verdwijnen. Nu is het nog zo dat in twee jaar gemiddeld 20 tot 25 procent van de patiënten uit beeld verdwijnt. GGZ Fryslân werkt mee aan een sluitende aanpak in Noord-Nederland die die uitval moet voorkomen.

Regiozaterdag, 25 november 2006

Meester Klok: een man van principes

Warffum - Schooldirecteur, statenlid, verzetsstrijder en burgemeester: Jakob Klok bewoog zich in de eerste decennia van de twintigste eeuw op vele terreinen. Bovenal was hij een man van principes, als overtuigd socialist en geheelonthouder. ,,Een bijzondere man”, vindt zijn zoon Geert, Neerlandicus uit Warffum, die de afgelopen jaren werkte aan zijn biografie. Het boek De rooie schoolmeester van Akkerwoude wordt maandag aangeboden aan burgemeester Aalberts van Dantumadeel.

Sportzaterdag, 25 november 2006

De Haan niet ontevreden over groepsloting

Arnhem - Jong Oranje onder 21 jaar treft volgend jaar op de eindstrijd van het Europees kampioenschap Israël, Portugal en België. De loting voor het evenement in Nederland is gisteren in Arnhem verricht. Op het EK zijn vier tickets voor de Olympische Spelen in Peking te verdelen. Het EK begint op 10 juni in Heerenveen met het duel Nederland - Israël. De finale is op 23 juni in Groningen.

Sportzaterdag, 25 november 2006

Timman opent sterk met zege op Werle

Wovega - De Friese troef Jan Werle heeft op de eerste dag van het Heite-toernooi niet voor een verrassing kunnen zorgen. De Grootmeester moest het afleggen tegen Jan Timman, negenvoudig Nederlands kampioen. De Amsterdammer kreeg taai verzet van de jongeling uit Beetsterzwaag, maar kon zijn voordeel uiteindelijk opbuigen in winst.

Weerzaterdag, 25 november 2006

Extreem warm

Vandaag is het met 15 tot 16 graden extreem warm voor de tijd van het jaar. Na wat lichte regen of motregen volgen droge perioden. De naar zuid tot zuidwest draaiende wind is matig tot krachtig, bij zee hard. Morgen is het 12 graden, schijnt de zon nu en dan en valt er een enkele bui.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties