De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 november 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 25 november 2014

Debat over erkenning Palestina laait op

Na de erkenning van een Palestijnse staat door Zweden is ook in ons land het debat hierover opgelaaid. Vorige week kwam de PvdA met een pleidooi om de stap van Zweden te volgen. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders noemt het goed dat de discussie hierover is aangezwengeld, al vindt hij het nu nog te vroeg om over te gaan tot daadwerkelijke erkenning van een Palestijnse staat.

Regiodinsdag, 25 november 2014

De Sionsberg voert een patiŽntenstop in

Dokkum - Ziekenhuis de Sionsberg in Dokkum neemt voorlopig geen nieuwe patiŽnten meer op. Sinds gistermiddag drie uur geldt een opnamestop. De Raad van Bestuur heeft deze maatregel genomen omdat de kwaliteit van de zorg volgens haar niet meer kan worden gegarandeerd.

Regiodinsdag, 25 november 2014

Oudere moet zelf achter huishoudhulp aan

Heerenveen - Ouderen in Heerenveen krijgen na de jaarwisseling niet meer automatisch een vergoeding voor huishoudelijke hulp als ze daarvoor waren geÔndiceerd. Ze kunnen alleen nog een vergoeding krijgen als ze de benodigde schoonmaakhulp echt niet zelf kunnen betalen.

Regiodinsdag, 25 november 2014

Minister: Garyp is voorbeeld voor andere dorpen

Garyp - Een dorp dat zelf een zwembad beheert en renoveert, dorpsbewoners die nieuwe kantoor- en wooncomplexen laten bouwen en de plaatselijke Spar die meerdere diensten aanbiedt. Het zijn ontwikkelingen waarvan andere dorpen in krimp- en anticipeerregio's kunnen leren. Dat zei minister Stef Blok (Wonen) gisteren na afloop van een werkbezoek aan Garyp. Blok was onder de indruk van de verschillende initiatieven die er in het dorp zijn opgezet om de leefbaarheid op peil te houden.

Regiodinsdag, 25 november 2014

Geen enkele duidelijkheid over komst azc in Rijs

Rijs Tot grote teleurstelling van de inwoners van Rijs heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gisteravond verstek laten gaan op de informatiebijeenkomst over de komst van een tijdelijk asielzoekerscentrum in het dorp. Het was na afloop van de bijeenkomst volstrekt onduidelijk of de vluchtelingenopvang wel of niet doorgaat.

Sportdinsdag, 25 november 2014

Trainer Dwight Lodeweges ťťn wedstrijd op de tribune

Door Bert Kalteren -

Sportdinsdag, 25 november 2014

Onderzoek matchfixing bij Van der Duim voortgezet

Leeuwarden - Het onderzoek naar mogelijke matchfixing rondom de tennispartij tussen Antal van der Duim uit Vinkega en Boy Westerhof blijkt nog in volle gang. Nadat de Nederlandse tennisbond KNLTB in augustus de Tennis Integrity Unit (TIU) verzocht het verdachte duel tussen de twee vrienden onder de loep te nemen, bleef het lang stil. Naar nu blijkt besloot de TIU na een eerste analyse van wedstrijdverloop en gokpatronen al dat nader onderzoek gewenst was.

Sportdinsdag, 25 november 2014

Cambuur pleit voor twee degradanten uit eredivisie

Door Daan Rieken Ė


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties