De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 22 mei

Archief

De artikelen van zaterdag, 25 november 2017.

Economiezaterdag, 25 november 2017

Black Friday breder gedragen, maar niet aan elke winkelier besteed

Leeuwarden - Etalages in de binnenstad van Leeuwarden kleurden gisteren zwart met reclame vol kortingpercentages. Black Friday lijkt door winkeliers definitief omarmd. Al blijven er ondernemers die er niets mee hebben.

Hoofdartikelzaterdag, 25 november 2017

Aandacht voor dankbaar sterven

Deze zondag worden in veel protestante gemeenten de mensen herdacht die zijn overleden in het afgelopen kerkelijk jaar. Dat heet Eeuwigheidszondag of Gedachteniszondag. De volgende zondag begint advent, de aankondiging van de komst van de Messias.

Regiozaterdag, 25 november 2017

Informateurs in Súdwest en Waadhoeke

Sneek - Gedeputeerde Sander de Rouwe van de provincie Fryslân, wordt andermaal informateur in de gemeente Súdwest-Fryslân. De Rouwe (CDA) stond in 2014 ook aan de basis van de huidige coalitie in de gemeente. Hij deed dat naar tevredenheid en is daarom weer gevraagd door Maarten Offinga, wethouder en lijsttrekker van grootste partij CDA.

Regiozaterdag, 25 november 2017

Nu écht: nieuwbouw voor Nieuw Toutenburg

Noardburgum - Je kunt een feestje geven bij het slaan van de eerste paal. Maar je kunt de taart laten aanrukken als je kunt melden dat er nu echt, definitief en zeker weten gebouwd gaat worden. In het geval van Nieuw Toutenburg is zo’n toast wel op zijn plaats.

Regiozaterdag, 25 november 2017

Raad Waadhoek krijgt groot democratisch mandaat

Franeker - Inwoners van de nieuwe gemeente Waadhoeke hebben woensdag massaal gericht op een volksvertegenwoordiger gestemd. 22 nieuwe raadsleden hebben op eigen kracht een zetel bemachtigd. Drie daarvan zijn op basis van voorkeursstemmen in de raad gekozen; de negentien anderen stonden hoog genoeg op de lijst van hun partij om sowieso in de raad te komen.

Regiozaterdag, 25 november 2017

Ergernis over verkeersdrukte Leeuwarden

Leeuwarden Inwoners in het oosten van de stad zijn de toegenomen verkeersoverlast zat. In de Wybrand de Geeststraat worden bewoners opgeroepen om klachten over de drukte, het vrachtverkeer en de trillingen te melden bij de gemeente. Ook is de weg door de drukte onveilig geworden volgens een aantal bewoners.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties