De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 maart 2005.

Economievrijdag, 25 maart 2005

Tevreden klanten als grootste drijfveer

Dekker Drukwerken gaat altijd voor het beste. De nieuwste drukmachines, de slimste drukmethodes. Met als doel de klant te kunnen leveren wat die wenst. Een steeds groter bedrijf is niet de drijfveer van eigenaar/directeur Bram Dekker (36). Hij wil tevreden klanten met wie hij door de jaren heen samen optrekt, in goede en slechte tijden. ,,De Grote Baas beoordeelt me later niet op mijn omzet of de grootte van mijn bedrijf, wel op de manier waarop ik de dingen heb aangepakt.’’

Economievrijdag, 25 maart 2005

Contactdagen trekken steeds meer bezoekers

Leeuwarden - De Bedrijvencontactdagen in het FEC in Leeuwarden hebben dit jaar weer meer bezoekers getrokken dan in voorgaande jaren. Dinsdag en woensdag hebben volgens organisator W. van Muylwijck 21.767 bezoekers de contactdagen bezocht. Vorig jaar ging het nog om 20.984 mensen en in 2003 om 20.058.

Economievrijdag, 25 maart 2005

Friesland Bank: voorlopig geen nieuwe locaties

Oranjewoud - Friesland Bank opent de komende tijd geen nieuwe filialen. De komende nieuwe bestuursvoorzitter, W. Cramer liet daar geen misverstanden over bestaan bij de presentatie van de jaarcijfers over 2004. Juist uit nieuwe vestigingen buiten Fryslân, zoals Enschede, haalde de bank het grootste deel van de groei. ,,En er zit nog voldoende groeipotentieel in die nieuwe vestigingen”, vindt Cramer.

Hoofdartikelvrijdag, 25 maart 2005

Goede Vrijdag, het verhaal…

De bijbel is geen geschiedenisboek. Die bewering wordt vaak gehoord, vooral als ‘bewijs’ dat wat in de bijbel staat vooral niet moet worden gelezen als verslag van gebeurtenissen. Er is inderdaad veel waars in die opmerking. Al was het maar omdat mensen in de periode waarin de bijbelboeken werden geschreven andere mensen waren. Een verhaal uit vroegere tijden kan niet voldoen aan de ‘eisen’ die wij nu aan geschiedschrijving stellen. Waarbij direct moet worden opgemerkt dat daarmee niets is gezegd over het waar of niet waar zijn van die gebeurtenissen in dat oude verhaal.

Regiovrijdag, 25 maart 2005

Gursah snapt helemaal niets van Nederland

Heerenveen – Onbegrijpelijk en dodelijk vermoeiend. Dat vindt Gursah Ugurlu (28) van de manier waarop ze door de Nederlandse overheid is behandeld. Gursah is in Turkije afgestudeerd als basisarts en wil nu in Nederland aan de slag. Maar daarvoor is veel, heel veel doorzettingsvermogen nodig, zo heeft ze gemerkt.

Regiovrijdag, 25 maart 2005

PvdA is ‘schaamrood’ over provincielimo’s

Leeuwarden – De PvdA-statenfractie eist uitleg van Gedeputeerde Staten over de nieuwe dienstwagens van het college. Fractievoorzitter B. Versteeg schrijft in een brief aan GS dat hij ‘met schaamrood op de kaken’ de publicatie gisteren in deze krant heeft gelezen over het nieuwe wagenpark van de provincie. Sinds begin deze maand hebben GS beschikking over vijf limousines met een consumentenwaarde van 85.000 euro per stuk. Dat is ten minste 20.000 euro duurder dan alle dienstwagens van andere provincies, ministers en staatssecretarissen.

Regiovrijdag, 25 maart 2005

Aderlating Alde Fryske Tsjerken

Leeuwarden – Voorzitter W. de Pree en hoofdmedewerker U. Zwaga zijn beiden vertrokken bij de stichting Alde Fryske Tsjerken. Zwaga krijgt volgens zijn advocaat J. Egberts een forse gouden handdruk mee, onder meer vanwege beschadigende uitlatingen die het bestuur over hem gedaan heeft. De vertrekregeling brengt de stichting, die leeft van subsidie en giften, verder in de financiële problemen. Alde Fryske Tsjerken is eigenaar van 32 kerken en twee klokkenstoelen. De 3600 donateurs betalen 17,50 euro per jaar.

Regiovrijdag, 25 maart 2005

Zoutfabriek moet kritischer benaderd’

Sexbierum - ,,Bah!” Splatsj. ,, Ho! Sorry hoor.” Statenlid Johan Sieswerda (D66) spuugt met een vies gezicht een slok water uit, zo over de schoenen van een andere deelnemer aan de excursie, die LTO-Noord en de actiegroep Laat het Zout Maar Zitten gisteren hielden in het winningsgebied van zoutfabriek Frisia.

Regiovrijdag, 25 maart 2005

Scepsis over plannen politie

Leeuwarden – Veel burgemeesters zijn kritisch ten aanzien van het reorganisatieplan van de Friese politie zoals dat er nu ligt. Korpschef Wagenaar heeft hen er gisteren als leden van het Regionaal College onvoldoende van kunnen overtuigen dat de doorontwikkeling van de organisatie - feitelijk de derde reorganisatie in elf jaar tijd - leidt tot meer agenten op straat.

Regiovrijdag, 25 maart 2005

Brandaris verder zonder torenwachters

Terschelling – Rijkswaterstaat haalt de vuurtorenwachters van de Brandaris op Terschelling. Er komen camera’s op de 411 jaar oude toren om de zee in de gaten te houden. De verkeersleiders krijgen hun werkplek in een nieuw controlecentrum in de Zeevaartschool.Op een etage van dit gebouw, aan de Dellewal op West, gaan ze aan de hand van radarapparatuur, ondersteund door de camerabeelden , de scheepvaart begeleiden.

Sportvrijdag, 25 maart 2005

Eerste Friese goud op Indoor Tolbert

Tolbert - De Friese amazone Jenny Kuperus heeft donderdagavond de finale in het L-springen gewonnen op Indoor Tolbert.

Sportvrijdag, 25 maart 2005

Huisman de Jong bij Oranje onder 17

Heerenveen - De 16-jarige jeugdspeler Robin Huisman de Jong van Sportclub Heerenveen is toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal onder 17 jaar.

Sportvrijdag, 25 maart 2005

Cambuur organiseert talentendag

Leeuwarden – Cambuur Leeuwarden organiseert op woensdag 20 april haar jaarlijkse talentendag.

Sportvrijdag, 25 maart 2005

Holwijn heeft het plezier terug én start in de basis

Leeuwarden – ‘Ik hoop dat ik hier het plezier terug vind en dat we nog nacompetitie halen’. Woorden, eind januari opgetekend uit de mond van Melvin Holwijn (25) na zijn entree bij Cambuur Leeuwarden. Het eerste is gelukt, het tweede is binnen handbereik. In de jacht daarop start de spits vanavond voor het eerst in de basis bij Cambuur. En dat uitgerekend tegen zijn oude club Stormvogels Telstar.

Weervrijdag, 25 maart 2005

Beetje zon

Vandaag zijn er wolken en breekt de zon soms een even door. De west tot zuidwestenwind is zwak tot matig en het wordt 13 a 14 graden. Morgen is er eerst mist en nevel. Later breekt de zon soms door , maar kan er ook een bui vallen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties