De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 26 april

Archief

De artikelen van dinsdag, 25 maart 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 25 maart 2014

Nederland profiteert bij Amerika van crisis

De top over nucleair ‘afval’ in Den Haag is voor Nederland nu al gelukt. Niet zozeer vanwege plannen en afspraken om zorgvuldig om te gaan met rest-producten van de nucleaire technologie, maar vooral omdat de Amerikaanse president, Obama, Nederland nadrukkelijk een positie heeft gegeven in de internationale (Westerse) gemeenschap. Obama noemde Nederland een trouw bondgenoot in NAVO-verband en roemde ons land in het nemen van militaire verantwoordelijkheid bij vredesmissies. Het lijkt er op dat Obama Nederland heeft teruggezet in het rijtje landen waarmee de Verenigde Staten en de NAVO een speciale band heeft.

Regiodinsdag, 25 maart 2014

Onderzoek naar windmolenpark moet beter

Ameland | De overheid moet beter onderzoek doen naar de gevolgen voor de natuur bij de bouw van een windmolenpark boven de Waddeneilanden of aan de Hollandse kust. Dat zegt de commissie die het milieueffectrapport heeft beoordeeld.

Regiodinsdag, 25 maart 2014

Friese veehouders breiden uit zonder vergunning

Leeuwarden | Naar schatting 250 tot 400 veehouderijen rond natuurgebieden in Fryslân hebben hun bedrijf uitgebreid zonder een natuurbeschermingswetvergunning aan te vragen. Dat komt doordat uit bestemmingsplannen niet duidelijk blijkt welke mate van bescherming van toepassing is in deze gebieden, constateert de Noordelijke Rekenkamer.

Regiodinsdag, 25 maart 2014

Friese mbo’er komt moeilijk aan stageplek

Leeuwarden | Het wordt voor een mbo-leerling steeds lastiger om een stageplaats te vinden. In Fryslân zijn met name tekorten in de zorg. De MBO Raad, het overkoepelend orgaan, noemt dit een zorgelijke ontwikkeling.

Sportdinsdag, 25 maart 2014

Shorttrack is een feestje voor talent Tjerk de Boer

Weidum | De Olympische Winterspelen van 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Het staat met rood omcirkeld in de agenda van de vijftienjarige shorttracker Tjerk de Boer. Dat het talent uit Weidum daar serieus aan mag denken, toonde hij dit weekeinde aan in Sofia. Daar kroonde hij zich bij de junioren in zijn leeftijdscategorie tot Europees kampioen en pakte hij zilver met de relayploeg.

Sportdinsdag, 25 maart 2014

Hoofdrol Schepers in oefenduel van Cambuur

Leeuwarden | Er was gisteren een hoofdrol weggelegd voor Bob Schepers in het met 4-2 gewonnen oefenduel van SC Cambuur Leeuwarden tegen eerstedivisionist Volendam. Met één treffer en drie assists was de Utrecht-huurling één van de smaakmakers in het duel waarin Cambuur een 4-0 voorsprong nam door doelpunten van Michiel Hemmen (twee keer), Martijn van der Laan en Schepers. Henk Veerman scoorde tegen. Bartolomew Ochbeche deed een half uurtje mee.

Sportdinsdag, 25 maart 2014

Spelregelbewijs bij B-junioren om te mogen voetballen

Leeuwarden | Met ingang van komend seizoen zullen tweedejaars B-junioren het officiële KNVB spelregelbewijs moeten halen om te mogen blijven voetballen. Het is één van de maatregelen die in het kader van het actieplan ‘Tegen geweld, voor sportiviteit’ door de voetbalbond voor het seizoen 2014-2015 is ingevoerd. Daarover zijn de afgelopen week de amateurclubs in heel Nederland ingelicht.

Sportdinsdag, 25 maart 2014

Over BN’ers en hun leven, vermakelijk geportretteerd

Jan D. Swart en Johan Derksen die samen een boek schrijven over het fenomeen Bekende Nederlander. Verwacht dan een gezonde dosis cynisme en een vleugje sarcasme (of andersom) her en der. Maar ook bewondering en een eerlijke doch recht door zee zijnde mening. Soms lovend, soms nietsontziend. Sporters zijn ook BN’ers, dus haal uw hart maar op. Een deel komt voorbij in Kanjers, Culthelden & Engnekken - beroep BN’er (1951-1914).


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties