De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Archief

De artikelen van vrijdag, 25 maart 2016.

Cultuurvrijdag, 25 maart 2016

Een weldaad voor ziel en zintuig

De expositie Ancient light in het Fries Museum geeft een inkijkje in de wereld van Claudy Jongstra, en is daarbij een overweldigend feest van aardse kleuren.

Economievrijdag, 25 maart 2016

Alleen Friese methode mag nog bij bestrijding knaagkever

Wolvega - Het ziet eruit of molen Windlust in Wolvega aan het infuus ligt. In een van de balken van de uit 1888 stammende kap steken zeven zwarte slangetjes. Die zijn verbonden aan een apparaat en een capsule met drukpomp.

Hoofdartikelvrijdag, 25 maart 2016

Het zienlijke in perspectief

De betekenis van Goede Vrijdag wordt in de samenleving nauwelijks of niet verstaan. Een aanwijzing daarvoor is een reclamezin van een horeca-ondernemer: 'We maken er een mooie Goede Vrijdag van.’

Regiovrijdag, 25 maart 2016

Executieverkoop maakt van V&D even de attractie van de stad

Leeuwarden - In een dikke haag staan ze op de stoep van het warenhuis. Om hun slag te slaan hoofdzakelijk, maar ook om erbij te zijn als het bekende warenhuis nog een keer de deuren opent. Telefoontjes gaan in de lucht om de meute vast te leggen. De V&D trok jarenlang te weinig klanten, maar vandaag is het dé attractie van de stad.

Regiovrijdag, 25 maart 2016

Ondernemers zetten een weekmarkt op in Burum

Burum - Inwoners van Burum kunnen over niet al te lange tijd in eigen dorp naar de weekmarkt. Groenteman Abel Jan Smits (47) uit Gerkesklooster-Stroobos staat al jaren elke donderdag met zijn kraam in het dorp. Binnenkort krijgt de ondernemer gezelschap van een poelier, kaashandelaar, notenhandelaar en bakker. De gemeente Kollumerland verleent medewerking. Loopt de markt goed, dan zorgt de gemeente in de toekomst ook voor een aansluitpaal voor stroom voor de kraamhouders.

Regiovrijdag, 25 maart 2016

In 2017 vertragingen met de waddenboot voorbij

Den Haag - Met de nieuwe dienstregeling van de veerboten in 2017 naar de Waddeneilanden moet er een einde zijn gekomen aan de vertragingen. Dat zegde minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu gisteren toe tijdens de vragenronde met de Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu.

Sportvrijdag, 25 maart 2016

Het kwartje moet nu vallen voor Drachtster 'girls’

De vrouwen van Drachtster Boys timmeren al een aantal jaar aan de weg in de eredivisie, het hoogste niveau van de zaalcompetitie. Een prijs leverde dat evenwel nog niet op. Daarin moet vanavond in sporthallen Zuid in Amsterdam verandering komen. Op die locatie moet de ploeg van trainer Symen Abe Hoekstra het in de bekerfinale opnemen tegen 'thuisclub’ OS Lusitanos.

Sportvrijdag, 25 maart 2016

Elf man weg bij Cambuur, maar toch ook weer niet

Leeuwarden - Vijf aflopende contracten die niet worden verlengd, zes opties die niet worden gelicht; dat is wat SC Cambuur gisteravond bekend maakte. Toch is de kans aanwezig dat een flink deel ook na de zomer in Leeuwarden speelt. Zélfs als dat in de eerste divisie zou zijn, stelt technisch directeur Henry van der Vegt.

Sportvrijdag, 25 maart 2016

In Buitenpost vergeten ze Cruijff nooit meer

Iedereen in Fryslân kende Johan Cruijff. Van naam, van gezicht. En misschien ooit, ooit eens ontmoet. Maar dat laatste is niet veel mensen gegeven. Paul Olijve is er een uitzondering op. De ondernemer en voorzitter van amateurvoetbalvereniging Buitenpost was het immers die, met een groep medestanders, erin in slaagde om het FC Barcelona van Johan Cruijff naar het kleine dorp in het oosten van de provincie te halen om daar in 1989, 1993 en 1995 oefenwedstrijden te spelen. ,,En dus doet me dit nieuws veel. Heel veel."


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties